Game Garaj PSU??

"Üreticinin belirttiği" yazıyor, üretici(aigo) ne belirtmiş ki?
Hocam müşteri hizmetlerinin dediğine göre OVP, OCP, OLP, UVP ve SCP sertifikaları var. +80 Bronze sertifaya sahip ve 12v kanalından 480W verebiliyor. Şuanlık gayet iyi ve güzel duruyor. Dediğim gibi kötü de değil çok iyi de değil. Akım korumaları gayet yeterli eğer kaliteli ise ve sıkıntı çıkarmazsa alınır. Onu da zaman gösterecek.

Hocam müşteri hizmetlerinin dediğine göre OVP, OCP, OLP, UVP ve SCP sertifikaları var. +80 Bronze sertifaya sahip ve 12v kanalından 480W verebiliyor. Şuanlık gayet iyi ve güzel duruyor. Dediğim gibi kötü de değil çok iyi de değil. Akım korumaları gayet yeterli eğer kaliteli ise ve sıkıntı çıkarmazsa alınır. Onu da zaman gösterecek.
1593167058512.webp

Bunlar seritifka değil ama mszeyrek hocam böyle soru sormuş, onun aldığı yanıt da bu. Biz hangisine inanacağız şimdi?

Alıntıyı görüntüle

Bunlar seritifka değil ama mszeyrek hocam böyle soru sormuş, onun aldığı yanıt da bu. Biz hangisine inanacağız şimdi?
Doğrudur, yanlış söyledim sertifika derken akım korumaları bunlar demek istedim. mszeyrek'in karşısındaki adam bilmiyordu herhalde çünkü akım koruma olmadan PSU çıkarmazlar çıkartsalar bile bu kadar sistemlerine koymaz diye düşünüyorum.

Doğrudur, yanlış söyledim sertifika derken akım korumaları bunlar demek istedim. mszeyrek'in karşısındaki adam bilmiyordu herhalde çünkü akım koruma olmadan PSU çıkarmazlar çıkartsalar bile bu kadar sistemlerine koymaz diye düşünüyorum.
Umarım öyledir :D

Hayır hocam, ikna olsa yine üzülmeyecektim ama konuyu "virisbiy"e bile bağladı arkadaş. :(
Bak canım kardeşim istersen dostum bile demem sen bilirsin arkadaş diyeyim bari, benim size sana ve herkese anlatamadığım şey game garajda ucuz sistemler var yani düşük bütçeli diye tabir ettiğimiz sistemler bu sistemler fiyatına göre çok iyi yüksek bütçe sistemlerini beğenmiyorum çünkü daha iyilerini ince hesaptan vs de toplanıyor fakat siz sanki para yokmuş gibi davranıyorsunuz düşük bütçesi olan adam burdan sistem alır neden
Dostum adam PSU çöp demedi, gerekli bilginin olmadığı incelemesinin dahi olmadığı ve müşteri hizmetlerine sorduğunda bir tane bile akım koruma özelliğini söylemediğini mszeyrek'in de konusunu atarak belirtti. Sen adama bana laf atıyor dedin önceki mesajda şimdi PSU çöp dedi diyorsun. Adam PSU'nun belirsiz olduğunu söylüyor o kadar. Sana bu bilgiler bizden habersiz vahiy yolu ile mi geliyor?
Orada sizden bahsetmedimki? neden atlıyorsunuz her olaya anlamıyorum arkadaş başka bir konuda gördüm adam basbaya psu çöp çinmalı yazmış böyle herşeyi üstünüze alınacaksanız ohoo..

Bak canım kardeşim istersen dostum bile demem sen bilirsin arkadaş diyeyim bari, benim size sana ve herkese anlatamadığım şey game garajda ucuz sistemler var yani düşük bütçeli diye tabir ettiğimiz sistemler bu sistemler fiyatına göre çok iyi yüksek bütçe sistemlerini beğenmiyorum çünkü daha iyilerini ince hesaptan vs de toplanıyor fakat siz sanki para yokmuş gibi davranıyorsunuz düşük bütçesi olan adam burdan sistem alır neden

Orada sizden bahsetmedimki? neden atlıyorsunuz her olaya anlamıyorum arkadaş başka bir konuda gördüm adam basbaya PSU çöp çinmalı yazmış böyle herşeyi üstünüze alınacaksanız ohoo..
Tamam.

Bende bunu söylüyorum arkadaşa ikimizinde psunun bu sertifikaları hakkında bilgimiz yok bu yüzden tartışıyoruz ancak herkes rahatlayacaksa yani inanacaksa bu arkadaş bu akım korumalarının doğru olduğuna ben bizzat para biriktirip yeni psu alayım sonrada bu psu yu 5 6 kere hatta 10 kere fişten çekeyim elektrikleri birden keseyim deneyelim yani adamlar bizzat satıcı ve bunu belirtiyorlar böyle böyle diye adam satıcıdan daha iyi biliyor ben anlamadım arkadaş. Bu psu ne kötü ne iyi ortalama fakat güvenilir işte bunu anlamanızı rica ediyorum sadece.

ikimizinde psunun bu sertifikaları hakkında bilgimiz yok
Olur mu hiç öyle, siz var demiştiniz, yabancı forum demiştiniz. Ben bilmiyorum bunun sertifikası olup olmadığını, siz biliyormuşsunuz.

Hala sertifika diyorsunuz bir de o da ayrı konu. plugloadsolutions ta yoksa ona gerçek denemez. FSP500 var mesela, iddia ettikleri değerleri karşılıyor anlaşılan ama sertifikalandırılmamış, o da apayrı bir konu.

Arkadaşlar kusura bakmayın biraz rahatsız edeceğim,
@HABAR @Rambo_87
Bu arkadaşlarla uzun süredir bu PSU hakkında (game garajın) tartışma halindeyiz konu farklı yerlere uzadı bakın ben düşüncelerimi ve söyleceklerimi açık açık söyleyeyim, bu PSU ülkede bilinmiyor doğrumu, yabancı ülkelerde bir kaç video kutu açılımı vs videolar var ve ben yabancı forumlara girdim bikaç tane forumu türkçeye çevirip cevaplara baktım genel olarak bu PSU nun yabancı ülkede de sorununun olmadığını güvenilir marka olduğunu fakat (haklı olarak) daha kaliteli bir PSU ya yönelmelerini öneriyorlar nedeni ise bileceğiniz üzere orada fiyatlar gerçekten çok uygun. Bu PSU ülkemizde dediğim gibi bilinmediğinden ve araştırma gereği duyulmadığından çin malı diyen bile var ki onu ayrı tutuyorum onla konuşmaya bile gerek yok, PSU ya ön yargı var, game garajdan sistem alıp memnun olmayan ben görmedim sorun yaşayan 1 tane kişi gördüm oda destekle konuşup sorununu çözdü. Bende 2 kere elektrik gitti geldi ve sistem sorunsuz bakın eğer bu PSU gerçekten kalitesiz yalandan bir bronze 80+ ibaresi olsaydı sistem fişi büyük ihtimalle çekerdi 1 de çekmese 2 de çekerdi parçalar RAM e kadar yanabilirdi. ben PSU nun aşırı kaliteli kesinlikle titanium PSU yerine bu alınır demiyorum fakat, alınmaz güvenilmez diye de bir şey yok. Sizin düşünceleriniz nelerdir benim bu dediklerimi haklı buluyorsanız haklısın deyip geçebilirsiniz sizide yormak istemem fakat bulmuyorsanız haklı yalnış dediğim şeyleri yazın.
bir elektrikçi olarak fikrimi söyliyeyim o zaman elektirik gidip gelmesi istemi arıza çıkarmasına yol aşması yüksek bir ihtimal deyildir
elektirk gidip geldiyi zaman voltaj düşmesi veya yükselmesi olursa sistemde sorunlar ortaya çıkarı
en kaliteli psu olsa bile yüksel volt da sistem yana bilir

Olur mu hiç öyle, siz var demiştiniz, yabancı forum demiştiniz. Ben bilmiyorum bunun sertifikası olup olmadığını, siz biliyormuşsunuz.

Hala sertifika diyorsunuz bir de o da ayrı konu. plugloadsolutions ta yoksa ona gerçek denemez. FSP500 var mesela, iddia ettikleri değerleri karşılıyor anlaşılan ama sertifikalandırılmamış, o da apayrı bir konu.
Ben yabancı forumda ne kaliteli ne kalitesiz ama bilinen ve sorunu olmayan bir psu yazdığını söyledim bulsam forumu atacağım da neyse sen psu ya çamur atmaya devam et akım korumaları var ve 12v kanalından 480w verebiliyor 80+bronze sertifikaya da sahip madem sana yalan geliyor bütün bunlar çamur at yani devam et ne diyeyim ben güveniyorumda öneriyorumda bütçesi olan daha kaliteli bilindik marka alır ama bütçesi yoksa da bu psu lu bir hazır sistem neden alınmasın?
Post automatically merged:

bir elektrikçi olarak fikrimi söyliyeyim o zaman elektirik gidip gelmesi istemi arıza çıkarmasına yol aşması yüksek bir ihtimal deyildir
elektirk gidip geldiyi zaman voltaj düşmesi veya yükselmesi olursa sistemde sorunlar ortaya çıkarı
en kaliteli PSU olsa bile yüksel volt da sistem yana bilir
Evet katılıyorum haklısınız, belkide bunun içindeki akım korumalar yalandır onu şuan da kimse bilmiyor ama müşteri hizmetlerinin dediğine göre bu akım korumalar var ve 80+bronze sertifikalı 12v dan 480w verebiliyor yani bana güvenilir geldi bakalım ilerde ne olacak.

en kaliteli PSU olsa bile yüksel volt da sistem yana bilir
Evet katılıyorum haklısınız, belkide bunun içindeki akım korumalar yalandır onu şuan da kimse bilmiyor ama müşteri hizmetlerinin dediğine göre bu akım korumalar var ve 80+bronze sertifikalı 12v dan 480w verebiliyor yani bana güvenilir geldi bakalım ilerde ne olacak.

Ben yabancı forumda ne kaliteli ne kalitesiz ama bilinen ve sorunu olmayan bir PSU yazdığını söyledim bulsam forumu atacağım da neyse sen PSU ya çamur atmaya devam et akım korumaları var ve 12v kanalından 480w verebiliyor 80+bronze sertifikaya da sahip madem sana yalan geliyor bütün bunlar çamur at yani devam et ne diyeyim ben güveniyorumda öneriyorumda bütçesi olan daha kaliteli bilindik marka alır ama bütçesi yoksa da bu PSU lu bir hazır sistem neden alınmasın?

+80 var diye hemen var diyemeyiz neye göre var diyoruz? Daha burada bile adı sanı geçmiyor. GP, Rampage vs. PSU üretiyor onda da güya sertifika var adı sanı geçmez, güya akım korumaları var belirtiyorlar fakat uzun kullanımda çoğu kişinin elinde kalıyor. Bazılarının yanıyor, 12v kanalından doğru düzgün güç veremiyorlar bazıları. AIGO 12W kanalında 480W verebilir ama sertifikası onaylı değil kendi içerisinde doğru mu bilmeyiz. Akım korumaları güya var ama biz neye dayanarak söylüyoruz müşteri hizmetlerinde çalışan bir elemana dayanarak. Daha kendi sitesi var mı belli değil, korumaları vs. belli değil. Mesela Corsair VS550; OVP, OCP, UVP, SCP, OTP korumalarına sahip ve bu korumaların son derece kalitelileri var, 550W PSU'su 12v kanalından 510W civarı verebiliyor. +80 sertifikası ile en az %85 verimlilik ile gücü kullanıyor. 0.99 Aktif Güç Faktör Düzeltmesi ile beklenmedik güç akımlarında sistem bileşenlerinizin korunduğunu bilerek kafanızın rahat olmasını sağlıyor. İçindeki kapasitörler de son derece kaliteli. Çok çeşitli şebeke gerilim desteğine (100-240 VAC) tahammül edebilen bileşenlere sahip devreler içeriyor. Daha adı sanı belli olmayan bir şeye "12v kanalından 480w verebiliyor 80+bronze sertifikaya da sahip madem sana yalan geliyor bütün bunlar çamur at yani devam et." demekle olmuyor bu işler.

Ben yabancı forumda ne kaliteli ne kalitesiz ama bilinen ve sorunu olmayan bir PSU yazdığını söyledim bulsam forumu atacağım da neyse sen PSU ya çamur atmaya devam et akım korumaları var ve 12v kanalından 480w verebiliyor 80+bronze sertifikaya da sahip madem sana yalan geliyor bütün bunlar çamur at yani devam et ne diyeyim ben güveniyorumda öneriyorumda bütçesi olan daha kaliteli bilindik marka alır ama bütçesi yoksa da bu PSU lu bir hazır sistem neden alınmasın?

sistemin cidden korunmasını istiyor isen sistemine sertifikalı bir psu yanı akım çıkışları doğru ve stabil çalışan bir güç kaynağı almalısın
güç kaynağının çıkışlarında istenilen akımı vermesi gerekiyor ve dalgalanma olmaması gerekiyor

şimdi gelelim yanma olayına genelde bu gibi durumlarda ups kullanılır ups voltaj dalgalanmalarında ve kesilmelerde donanıma zarar gelmemesi için elektriği parçalara iletmeden düzeltir dengeler veya keser

elektrikler gitti geldi birişey olmadı demişsin elektrikler 1000 defa gitse bile bişey olmaya bilir cidden ampul gibi düşün ampuller genllikle çok uzun süre açık kaldığı zaman ısınır ve patlar yüksek isi ise yüksek akım demektir psu da iş böyledir psu çok ısınır ise yüksek akım çeker ve yanar sisteme zara vere bilir

elektrik kesilmelerinda prizden fazlar arası 220 volt deyilde dalgalanma olur 260 300 volt elektrik gelir ise bilgisayarın o zaman yanar ayrıca evde prize bağlı tüm elektronik cihazlarda yanar

sistemin cidden korunmasını istiyor isen sistemine sertifikalı bir PSU yanı akım çıkışları doğru ve stabil çalışan bir güç kaynağı almalısın
güç kaynağının çıkışlarında istenilen akımı vermesi gerekiyor ve dalgalanma olmaması gerekiyor

şimdi gelelim yanma olayına genelde bu gibi durumlarda ups kullanılır ups voltaj dalgalanmalarında ve kesilmelerde donanıma zarar gelmemesi için elektriği parçalara iletmeden düzeltir dengeler veya keser

elektrikler gitti geldi birişey olmadı demişsin elektrikler 1000 defa gitse bile bişey olmaya bilir cidden ampul gibi düşün ampuller genllikle çok uzun süre açık kaldığı zaman ısınır ve patlar yüksek isi ise yüksek akım demektir PSU da iş böyledir PSU çok ısınır ise yüksek akım çeker ve yanar sisteme zara vere bilir

elektrik kesilmelerinda prizden fazlar arası 220 volt deyilde dalgalanma olur 260 300 volt elektrik gelir ise bilgisayarın o zaman yanar ayrıca evde prize bağlı tüm elektronik cihazlarda yanar
En iyisi akım korumalı priz almak, zaten bütçesi fazla olan adam dediğim gibi gider ince hesaptan itopyadan alır ama bu sitenin fiyatları çok uygun birde hazır sistem olduğundan insanlar yöneliyor yani en iyisi bütçe yoksa bu sistemi güzel bir akım korumalı priz ile almak olur yalnışmıyım?

Geri