Neler Yeni

GIBIRNET'e geçtim. Memnun muyum? Süreç nasıl oldu?

ProArk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Ömer Ünal
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve oyunlar
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Artan fiyatlardan şikayetçiydim. İSS araştırdım ve GIBIRNET diye bir firma duydum. Daha önce hiç duymamıştım. Biraz araştırdım ve genel olarak ŞİKAYET sitelerindeki sorunları sürekli çözdüklerini gördüm. COMNET diye bir firma daha vardı. Ona geçecektim ama aşırı şikayet olduğu için ve kendi kendilerine abonelikleri kapattıkları için direk eledim. Sonrasında işlemlere başladım.

*İşlemleri adımlar ile sizlere anlatacağım arkadaşlar.

Çalıştığım yerde Türknet kullanıyordum. KPSS hazırlandığım için internet firmasına güvenemedim ve oradaki aboneliğimi şimdilik devam ettiriyorum. Bu anlatacağım adımlar sıfırdan abonelik adımlarıdır. Geçiş işlemleri sıfıra nazaran daha basit oluyor. Sıkıntı yaşanan nokta ise sıfırdan abonelik başlatmaktır.

Her neyse ben de şuan bulunduğum yazlık eve internet almak istedim. Sitelerinde ki başvuru formunu indirdim. Klasik internet başvuru formu. Bir sayfayı dolduruyorsun ikinci sayfaya sadece okuyup imza atıyorsun. Bunları doldurdum ve kimliğimin ön arka yüzünü çekip GIBIRNET wp destek hattına yolladım. Saniyeler içinde dönüş yaptılar. Dedim klasik abonelik başlatmadaki müşteri çekme taktikleri. Hızlı cevap ver müşteriyi kendine çek mantığı.

*Başvurduktan sonra neler yaşandı?

Evet arkadaşlar. Geçen hafta Salı günü başvurdum. Saat öğleden sonra 2-3 civarı. 7 iş günü içinde bağlanacak dendi. Beklemekten başka çare yok. Beklemeye başladım. Cuma günü oldu gelen giden yok. Sonra aşağıya ankastre kutusunun yanına. Bir baktım GIBIRNET fişi ve daire numaramı gördüm. Ama hattımdan bağlantı yapılmamıştı. Çarşamba günü evde yoktum. Büyük ihtimal ekipler gelip emaneten takıp gitmişler. Yani bu demek oluyor ki biz gelemeyiz elektrikçi çağır bağlat anlamına gelir. GIBIRNET ile görüştüm ve ekiplerin evime gelmediğini daha bağlantının kurulmadığını öğrendim. Hafta sonuna girdik ve biraz daha bekleyeyim dedim. Bu arada ben hala ekipleri bekliyorum. Yukarıda yanlış söyledim. Pazar günü inip baktım ankastre kutusuna. Sonra müdürlüğü aradım ve sizin bağlantınız yapılmış, sadece eve ekipler gelip kurulum yapacak dediler. DSL ışığı yanmıyordu. Santralden bağlantım açılmış olmalıydı.

Pazartesi günü ekipler geldi. Saat öğleden sonra 3-4 gibi. Biz GIBIRNET'ten geliyoruz dedi. "Abi diyor sen bu firmayı nerden buldun. Ben daha önce hiç böyle bir şey duymadım" dedi. Biraz araştırdım ve buldum dedim. Sonra adamlar aşağıdan DSL ışığımı yaktılar ve modeme kullanıcı adı ve şifresini girip, kurulumu tamamlayıp gittiler.

İnternet bağlandı. Peki hız nasıldı?

En korktuğum kısım geldi çattı başıma. Verdikleri hızın 60 mbps olduğunu söylediler. Hız testi yaptım ve sonuçlar ortalamaydı. 45-50 mbps alıyordum. Hemen wp den müşteri hizmetlerine ulaştım ve bana hız testi yapmamı söylediler. Yaptıktan sonra fotoğrafını attım. (cevap verme süreleri 5-10 dk içinde dönüyorlar. Ortalama olarak 1 dakika içinde dönüyor adamlar.) Gerçekten bir problem olduğunu söyleyen müşteri hizmetlerini ilk defa orada gördüm. Evet hattınızda problem var dediler. Ben hemen hallediyorum dedi ve interneti resetledi. İnternet geldiğinde verdikleri hızı tam ve net bir şekilde alabiliyordum. Türknet kullanırken aynı problemi yaşadım ve 1 hafta uğraştırdılar. Adamların daha müşteri hizmetleri yok adam akıllı. Bir ton para veriyoruz bir de.

Peki hizmetten memnum muyum? Bağlandıktan sonra ne gibi süreçler oldu?

Arkadaşlar daha uzun süre kullanamadım interneti. Bağlandığı gece 30 dakika internet gitti. Onda da bakım varmıştı sanırım. Sonrasında bu güne şu dakikaya kadar ne hızımda belli saatlerde düşme ping sorunu yaşadım ne de kopma sorunu yaşadım. Şuan hiçbir sıkıntı olmadan kullanıyorum. Ödediğim ücret 110TL daha fatura gelmedi tabi. Sürpriz faturayla karşılaşmam diye umuyorum.

Tavsiyeler: Arkadaşlar eğer ben gibi maksimum 100mbps ye kadar ve altında hizmet alıyorsanız gidip Türknet, TTNET gibi firmalara o kadar para dökmeye gerek yok. Bu firmaya güvenemezsen git Netspeed bağlat. Netspeed de kullandım eskiden öğrenci evinde ve o firmadan da memnunum. Ben biraz denemeyi severim ve çok memnun kaldım denedikten sonra. 2-3 hafta sonra eve geçtiğimde Türknet'i iptal ettirip GIBIRNET'e geçireceğim evide. Ben şahsen çok memnun kaldım hizmetlerinden.

DİPNOT: Arkadaşlar bağlattıktan sonra belgeleri MNG kargo ile yollamanız gerekiyor. Benim bir haftayı aştı. Arkadaş vasıtası ile hafta içi yollayacağım belgeleri. MNG kargo ile yollarsanız ücretsiz yolluyorsunuz. Ama bana hiçbir problem çıkarmadı firma. Hani göndermezsen interneti keseriz şöyle böyle yaparız vs diye bir şey demediler. Müsait olduğunda 1 haftayı geçirmeyecek şekilde yollamamız gerekiyor. Geçirirse mazeret bildirebilirsiniz. Aklınızda bulunsun.

Evet arkadaşlar son olarak biraz uzun bir yazı oldu. Aşağıda hız değerlerimi paylaşacağım şimdi canlı canlı test yapıp. Aklınız takılan soru oluyorsa mutlaka sorabilirsiniz. Bu arada müsait oldukça benden anlık olarak hız testi isteyebilirsiniz. Ben de şahsen merak ediyorum. Belki ben farketmeden arada hızım düşüyor olabilir. Şimdilik okuduğunuz için teşekkürler. Aklıma bir şey gelirse konuya eklerim.
Özelden çok soru sorulduğu için foruma konu açma ihtiyacı duydum. Teşekkürler şimdiden okuduğunuz için.

Şuan internet 3-4 cihaz tarafından kullanılmakta. Normalde hızım da bu şekilde 60 civarı oluyor. 60-61 mbps alıyorum.

3401890418404632-cNem0xk2.png

SorryImSoBussy

80+ Silver
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Yukarıda yanlış söyledim'den sonra mantık çerçevesinde olduğundan şüphe duyarak okumayı bıraktım.

Umarım memnun kalır, sorunsuz bir internet deneyimi yaşarsın.

Microsoft

80+ Bronze
Şu kargolana şeyide olmasa 10 numara aslında.

ProArk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Ömer Ünal
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve oyunlar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yukarıda yanlış söyledim'den sonra mantık çerçevesinde olduğundan şüphe duyarak okumayı bıraktım.

Umarım memnun kalır, sorunsuz bir internet deneyimi yaşarsın.
Resmi bir dille değil konuşma havasında yazmaya çalıştım. Memnunum şu anlık bir şey olmazsa tabi :D
Giganet kullanmıyorum. O yüzden bana göre Türknet pahalı dostum. Bir de çok uğraştırdılar beni. 1-2 ay uğraştım sonra düzeldi. Sonra Bant genişliğimin kısıldığını öğrendim. 1 ay da onu düzelttirdim. En son şikayet edecektim ve düzelttiler. Durum böyle işte.

Şu kargolana şeyide olmasa 10 numara aslında.
İki dakikada verilir geçilir o. Çok da önemli değil. Hepsinde var :)

Başka kullanan var mı arkadaşlar. Bulunduğum bölgede ilk ben kullanıyormuşum bu İSS'yi adam bir garipsedi kuruluma gelince :D

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,967
İsim
Orkun
Tekirdağ Süleymanpaşa da kullanıyorum. Bayağı memnunum şu anda. Düşük fiyat ve verdikleri hizmet şuanlık tatmin ediyor. İlerleyen zamanda bir sorun yaşamam umarım.

ProArk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Ömer Ünal
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve oyunlar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tekirdağ Süleymanpaşa da kullanıyorum. Bayağı memnunum şu anda. Düşük fiyat ve verdikleri hizmet şuanlık tatmin ediyor. İlerleyen zamanda bir sorun yaşamam umarım.
Bende Ankara'nın Nallıhan ilçesine bağlattım. Burası aşırı küçük bir yer ve hiçbir problem yaşamadım daha. Gerçekten güzel bir firmaymış.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,967
İsim
Orkun

19hsyn96

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,326
İsim
Hüseyin Şen
Bende yeni fiyat zammından sonra Türk Net'ten Gıbır nete geçtim çok memnunum. Türknet altyapısında değilseniz o kadar fazla vermeye gerek yok Gıbır nete geçmek çok mantıklı. 24 saat telefonla arayacağımız temsilcisi var, whatsapp ile destek alma var, uygulama içi destek alma var. Türk net biz talep oluşturuyoruz onlar sonra bizi arıyordu.

Neden; Türk net altyapı sorguladığımda 85 mbps kadar yazıyor ama farklı iss sitelerinde sorguladığımda maksimum 82 mbps kadar yazıyor, Türk nete geçtiğimde hız testi yapınca en fazla 73 mbps veriyordu ama günde 4-5 kere internet kopuyordu 5-6 gün uğraştık çözemedik sonra 50 mbps sabitlediler düzeldi kopma sorunu, sonrasında sıkıntısız 7 ay dır kullanıyordum 2-3 ayda 2 kere zam yapınca ve öbür iss sorunca biz zam yapmıyoruz yıl sonuna kadar deyince Türk netten çıkma kararı aldım. Zaten hepsi Türk Telekom altyapısı 170 tl vermektense Gıbır nete 110 tl vereyim dedim ve Gıbır nete geçiş talebinde bulundum ve daha 2 gün geçmeden işlemler bitti Gıbır netli oldum geçiş çok hızlı oluyor. Birde tuhaf bir şekilde 88 mbps internet hızım var ve hiç kopukluk olmuyor. Türk net demek ki işin kolayına kaçtı galiba. Sizin saha dolabından evinize kadar olan kablolarda sıkıntı var demişlerdi, saha dolabından eve kadar kablolamayı yenilemeniz lazım demişlerdi iyi ki onları dinleyip yeniletmemişim. şimdi altyapı sorgu sitelerinden çıkan sonuçtan daha hızlı internetim var.

ProArk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Ömer Ünal
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve oyunlar
Bende yeni fiyat zammından sonra Türk Net'ten Gıbır nete geçtim çok memnunum. Türknet altyapısında değilseniz o kadar fazla vermeye gerek yok Gıbır nete geçmek çok mantıklı. 24 saat telefonla arayacağımız temsilcisi var, whatsapp ile destek alma var, uygulama içi destek alma var. Türk net biz talep oluşturuyoruz onlar sonra bizi arıyordu.

Neden; Türk net altyapı sorguladığımda 85 mbps kadar yazıyor ama farklı iss sitelerinde sorguladığımda maksimum 82 mbps kadar yazıyor, Türk nete geçtiğimde hız testi yapınca en fazla 73 mbps veriyordu ama günde 4-5 kere internet kopuyordu 5-6 gün uğraştık çözemedik sonra 50 mbps sabitlediler düzeldi kopma sorunu, sonrasında sıkıntısız 7 ay dır kullanıyordum 2-3 ayda 2 kere zam yapınca ve öbür iss sorunca biz zam yapmıyoruz yıl sonuna kadar deyince Türk netten çıkma kararı aldım. Zaten hepsi Türk Telekom altyapısı 170 TL vermektense Gıbır nete 110 TL vereyim dedim ve Gıbır nete geçiş talebinde bulundum ve daha 2 gün geçmeden işlemler bitti Gıbır netli oldum geçiş çok hızlı oluyor. Birde tuhaf bir şekilde 88 mbps internet hızım var ve hiç kopukluk olmuyor. Türk net demek ki işin kolayına kaçtı galiba. Sizin saha dolabından evinize kadar olan kablolarda sıkıntı var demişlerdi, saha dolabından eve kadar kablolamayı yenilemeniz lazım demişlerdi iyi ki onları dinleyip yeniletmemişim. şimdi altyapı sorgu sitelerinden çıkan sonuçtan daha hızlı internetim var.
O yaşadığın kopma sorununun aynısını ben yaşadım. Adamlara yazıyorum 1 gün sonra cevap geliyor. Gibirnet'e yazıyorum en fazla 2-3 dk bekliyorum. Aynı altyapı aynı internete neden fazla para vereyim ki? Sorunum olunca neden 1 gün bekleyeyim? En iyisi Gibirnet.

19hsyn96

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,326
İsim
Hüseyin Şen
O yaşadığın kopma sorununun aynısını ben yaşadım. Adamlara yazıyorum 1 gün sonra cevap geliyor. Gibirnet'e yazıyorum en fazla 2-3 dk bekliyorum. Aynı altyapı aynı internete neden fazla para vereyim ki? Sorunum olunca neden 1 gün bekleyeyim? En iyisi Gibirnet.
O kopma olayı hariç Türk net hiç şikayetim olmadı. destek oluşturduktan veya mesaj yazdıktan sonra 2-4 saat içinde bana dönüş yaptılar hep. Gıbır net mesajlarıma baktım oda en geç 28 dakika sonra dönüş yapmış. tabi hızlı olsun diyorsak Gıbır neti arayabiliriz. Ben Operatörlerle konuşmayı sevmiyorum o yüzden whatsapp destek hattı olması çok iyi.

Son düzenleme:

ProArk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Ömer Ünal
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve oyunlar
O kopma olayı hariç Türk net hiç şikayetim olmadı. destek oluşturduktan veya mesaj yazdıktan sonra en geç 2-4 saat içinde bana dönüş yaptılar hep. Gıbır net mesajlarıma baktım oda en geç 28 dakika sonra dönüş yapmış. tabi hızlı olsun diyorsak Gıbır neti arayabiliriz. Ben Operatörlerle konuşmayı sevmiyorum o yüzden whatsapp destek hattı olması çok iyi.
Bana wp den direk dönüyorlar. Bilemedin en geç 10 dk içinde döndüler. Türknet evde kullanıyorum hala adamlar bana ortalama 5-6 saat sonra dönüyorlardı hep. Akşam yazınca ertesi gün dönüyorlardı. Yaptıkları da hiçbir şey :D Bir sorunum olunca 1 ay çektiriyorlar.

Top Bottom