Nssng
80+
- Reaksiyon skoru
- 71
Merhaba arkadaşlar 2 hafta önce ikinci el olarak bu ekran kartına geçiş yaptım. Rev 1.0 olanı. Kartı fb üzerinden bir gruptan aldım geldiğinde testlerini yaptım. Furmark testinde kapalı kasa 73-74 derecelerde dolanıyordu ama fanlar %97 olarak çalışıyordu. Bunun sorun olduğunu düşünüp biraz araştırma yaptım. Bu seride fanların rpmi düşük olduğu için öyle çalışıyormuş onu öğrendim. Kartın zaten mining geçmişi var bunu bilerek aldım o konuda sıkıntım yok. Benim sorum şunun üzerine bu seride kart 47 dereceye geldiğinde fanlar direk %97 oluyor kendini soğutuyor sonra duruyor. Normal kullanımda bunu 10 dakikada bir yaptığı için rahatsız oldum biraz. Bende afterburnerdan kendime fan eğrisi oluşturdum fanlar %50 sabit dönüyor durmadan. 55 dereceden sonra kademeli ılarak arttırdım. 70 derecede %100 yaptım. Bu şekilde rahatsız olmadan kullanıyorum. Bu şekilde kullanmamın bi zararı olurmu onu merak ediyorum. 10 dakikada bir fanları tam güç çalıştırmakmı yoksa sürekli %50 olarak takılmasımı daha iyidir. Bu arada %50 olarak çalışırken ses almıyorum %80den sonra felan hafif fan sesi vermeye başlıyor. Sıcaklıklarda furmarkta 71 - 72 derece oluyor max. Oyunlarda bir iki derece farkedebiliyor + olarak.