🔥İndirim Gigabyte RTX 5070 26.383 TL

Ürün bitmiş zaten neden tartışıyorsunuz fiyatı iyiydi. Bırakın isteyen istediğini alsın. Alacak insan bir zahmet internetten alacağı ürünü araştırsın varsa bir sorun almaz olur biter

Konudan biraz çıkmış olacağım ama 9070 varken neden bunu alalım hala anlamış değilim. Oyun bazlı 1440p saf güçte
ortalama %13 daha hızlı bir seçenek. 969TL daha ucuz ve 4gb vram daha fazlayken.
RX 9070, test edilen 23 oyunun tamamında ortalama 60 FPS'ye ulaştı. 23 oyunun 20'sinde 80 FPS'ye ulaştı. 23 oyunun 11'inde 120 FPS'ye ulaştı. RTX 5070, test edilen 23 oyunun 21'inde ortalama 60 FPS'ye ulaştı. 23 oyundan 16'sında 80 FPS elde etti. 23 oyundan 6'sında 120 FPS elde etti. Tek avantajı DLSS 4, FSR 4'ten çok daha fazla oyunda destekliyor ama bf6 gibi oyunlara anında gelebiliyorsa fsr bence gelecek içinde sorun olmamalı
Zaten öyle vram olayı da var 2k kartında 12gb vram asla almam almadımda.Örnek Cyberpunk şuan bile bakılırsa oyun testlerinde 2k ultra da 11gb vram kullanıyor birkaç sene sonraki yeni oyunlarda ne olur meçhul grafik mi kısarsın çözünürlük mü düşersin bilmiyorum eskiden böyle değildi fakat şimdiki çoğu oyun ciddi vram kullanıyor.Aynı fiyatta 9070 nitro bile bulunurken niye gidip 5070 alasın oyun için konuşuyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şunu da belirteyim 1 2 senede bir kart değişen adamlar için değil dediklerim yüzde 95i de böyle değil zaten

Ürün bitmiş zaten neden tartışıyorsunuz fiyatı iyiydi. Bırakın isteyen istediğini alsın. Alacak insan bir zahmet internetten alacağı ürünü araştırsın varsa bir sorun almaz olur biter
Dememim sebebi bu paraya şuan vatanda 25500e rx9070 var. Kaçırdım bunu diye üzülmesinler zaten 9070ten kötü bir kart kötü kart kendi fiyatı olarak 4bin ucuzladı diye almakta saçma geliyor.
Zaten öyle vram olayı da var 2k kartında 12gb vram asla almam almadımda.Örnek Cyberpunk şuan bile bakılırsa oyun testlerinde 2k ultra da 11gb vram kullanıyor birkaç sene sonraki yeni oyunlarda ne olur meçhul grafik mi kısarsın çözünürlük mü düşersin bilmiyorum eskiden böyle değildi fakat şimdiki çoğu oyun ciddi vram kullanıyor.Aynı fiyatta 9070 nitro bile bulunurken niye gidip 5070 alasın oyun için konuşuyorum.

Şunu da belirteyim 1 2 senede bir kart değişen adamlar için değil dediklerim yüzde 95i de böyle değil zaten
Dediklerine %100 katılıyorum

Bende 5070 olanı var 70 derecenin üstüne nadir çıkıyor ses desen yok her seride problemli modeller olabilir ama bu önceki nesillerinde olan sorunlar gelecek nesillerindede yaşanıcak veya yaşanıyor anlamına gelmiyor.
3 fanlı bir ekran kartının 70 dereceye gelmesi olay zaten benim sapphire pulse 2 fanlı ekran kartım 65 dereceyi görmüyor dediğim şey bu.

arkadaş bir şey savunduğumuz yok
daha önceki mesajlarıma bakarsan 5070ti ile ilgili en dandik 5070ti sahibi benim yazdım bu foruma 10 kere. bu 5070 ler ısınmıyor 5090 değil bunlar 7900xt hatta 7900 gre bile değil daha az güç çekiyorlar.

kartın sahibi benim 6 aydır kullanıyorum
senin ortaya attığın iddianın doğru olmadığını söylüyorum.
ha kartın sahibiysen
özür dilerim.
bendeki kart öyle değil , demek kalite kontrol sorunu var gigabyte ın deriz senin kartına yorum yaparız.
sahibiysen lütfen elindeki verileri paylaş.
yok kartı hiç kullanmadıysan bir zahmet kart hakkında yorum yapma çünkü yanlış biliyorsun.

bak ben bu kartı cücük kadar kasada 3. sınıf fanlarla kullanıyorum
şimdi o test omaz 3dmark testi gönder dersen inan gönderirim kart 45 fan hızı (süper sessiz) 65C yi geçmez
aynı kasada 7900 gre hellhound da kullanıyorum bundan daha sesli ki o kart için mükemmel soğutma deniyor. hoş o da 65 i geçmiyor ama daha sesli custom fan curve yapsam bile çünkü düşük tutarsam 70 e dayanıyor.

hellhounduda paylaşırım

Alıntıyı görüntüle
Olay kart değil olay model model , sendeki 5070 ti windforce bir zahmet iyi olsun zaten ama genellemeye vurduğumuzda piyasadaki en kötü 3 fanlı model windforce demeye çalıştığım bu.

3 fanlı bir ekran kartının 70 dereceye gelmesi olay zaten benim sapphire pulse 2 fanlı ekran kartım 65 dereceyi görmüyor dediğim şey bu.

Olay kart değil olay model model , sendeki 5070 ti windforce bir zahmet iyi olsun zaten ama genellemeye vurduğumuzda piyasadaki en kötü 3 fanlı model windforce demeye çalıştığım bu.
Soğutma performansı önemli fakat iç bileşenlerin kalitesi ve kapasitesi daha önemli. Kullanıcılar 4000 serisinde bu konuya çok eğildi ve mining yüzünden daralan piyasa vs ekran kartı kıtlığı sonrası gpu'lara talep çok fazla olduğu için hemen her modelin elektriksel iç bileşenlerinin modelini didik didik etmişti. 5000 serisinde ise bu konuya bu kadar eğilinmedi. Windforce sff hakkında internette çok fazla bilgi yok, sadece reddit'te birkaç kullanıcı iç bileşenler açısından windforce 4070'e benzetmiş ve 4070 windforce modeli, msi'in gaming trio serisinden daha iyiydi ama 5070 için kesin konuşamıyorum.

Bunun dışında gpu sıcaklığı 80 derece üstü görmedikten sonra veya absürt bir bellek sıcaklığı olmadıktan sonra (3000 serisinde bellek sıcaklığı 100 derece üstünü gören onlarca model vardı) gündelik ve oyun kullanımında kafaya takmaya gerek yok.

An itibariyle windforce 5070 serisi ile ilgili düşüncelerim olumlu. Sessiz sakin ve stabil çalışan bir kart. Örneğin geçen seriden aero 4070 super satın aldığımda sürekli drop yemiştim, yüzde 1 ve binde 1 değerleri çok düşük ve dengesizdi, ürün bariz sıkıntılı idi. Aynı stabilite sorunlarını amd'nin 6000 serisi sapphire pulse ve xfx merch kartlarında da yaşamıştım. Gel gelelim en ucuz zotac 4070 ti super ile de sorunsuz 1,5 sene geçirdim.

Bir de coil whine problemi var beni çileden çıkartır, bir kart coil whine yapmıyor ise 1-0 öndedir ve bu coil whine denen illet marka modele göre paralellik gösteriyor. Örneğin Asus 6700xt dual modelini üç kez değiştirttim, hepsinde aynı seviyede aynı ses karakterinde cw vardı. Windforce 5070 600 fps'de de tam yükte de cw yapmadı. 4000 serisi ve sonrası Zotac markası da cw konusunda başarılı.

Vatandan bu kartı satın aldım Arc Raiders hediyesi gözüküyor bunu nasıl alabilirim? https://www.vatanbilgisayar.com/nvidia-arc-raiders
bende bulamadım müşteri hizmetlerini aramak lazım galiba

usta siz nvidia tarafına bakmayın o zaman amd kartı şimdiye kadar bende almadım almamda nvidia tarafında kartlar genelde 65 - 70 derece arası çalışıyor

Son düzenleme:
Ekran kartında 70 derece soğuk arkadaşlar sıcak diye düşünmeyin. Yıllarca çalışmış ultrabook'lara bakın işlemci, varsa gpu orta yükte bile kendini 100 dereceye vurur çünkü o şekilde ayarlanmıştır.

Sıcaklık olayı 3000 serisi ile son buldu çünkü kart 65 derecede de çalışsa bellekler 110 dereceye çıkabiliyordu, hotspot sıcaklıkları 95 100 dereceye vurabiliyordu fakat artık bahsi geçen 5000 serisi gpu'lar zaten absürt güç çekmiyor ve gddr7 de geçmişteki gddr6x'ler gibi alev alan bir bellek sınıfı değil. Bu kart da kritik eşiğin çok çok altında. Hatta diyorum ya ufak bir undervolt ile 60 - 61 derecede fanların sesi soluğu çıkmadığı bir senaryoda %3 - 4 performans kaybı ile kullanabilirsiniz ki hem Nvidia hem de AMD tarafında undervolt yapmadan kullanmak bence doğru değil. Hem boşa giden güç hem de gereksiz sıcaklığa sebep olur. Çünkü adamlar binlerce adet üretilmiş kartların "hiçbirinin" sorun yaşamayacağı voltajda çalıştırıyor kartları. Yani en kötü silikona göre ayarlanıyor bu voltaj değerleri.

AMD iyi güzel de hala bazı şeyleri oturtamadılar. Premium sınıfta sayılabilecek Ai 7, Ai 9 işlemcili notebook'larda dahi yazılımsal hatalardan geçilmiyor. En basitinden dinamik yenileme hızı düzgün çalışmıyor, ara sıra renkler sapıtıyor, hala amd sürücüsünün çöktüğü senaryoları görüyorum. Sıfırına 45 bin tl denilen, intelin 10. nesilden beri sorunsuz şekilde yaptığı işleri yapmak için 4 5 kez sürücü silip farklı farklı sürücüleri denemek gerekiyor. Pazar payına bakınca da durum net şekilde anlaşılıyor.

Ekran kartı pazarında nvidia %90, ikinci el durumlarını da hesaba katarsak sadece "geek" kitle gerçekten saf performansı önemseyip AMD kartları tercih ediyor. Ben bu bütçede tavsiye etmem. Ancak geçtiğimiz hafta 9060 XT 16GB versiyonu 16 17 bin liradan satıldı. Onları önerebilirim çünkü 8gb nvidia-amd ekran kartı parasına hem performanslı hem de teknoloji olarak geride kalmayan bir ürün almış oluyorsunuz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,087
Üyeler
184,261
Son üye
Samedduman
Geri