Yardım Hangi ekran kartı daha iyi?

cansux

80+
Reaksiyon skoru
127
5070 ti 16gb - 9070xt 16gb hangi kartı almalıyım? çok kararsız kaldım arada çok fiyat farkı var ve 9070xt daha güçlü daha iyi daha çok fps verir büyük oyunlarda deniyor çok anlayamadım ikisinide alma imkanım bütçem var ama dolandırılmış gibi olmakta istemiyorum.

5070 ti 16gb - 9070xt 16gb hangi kartı almalıyım? çok kararsız kaldım arada çok fiyat farkı var ve 9070xt daha güçlü daha iyi daha çok fps verir büyük oyunlarda deniyor çok anlayamadım ikisinide alma imkanım bütçem var ama dolandırılmış gibi olmakta istemiyorum.
yav ikiside güzel kart senin seçimin ama ben olsam bütçemi zorlamam 9070xt alırım kalan bütçeyide ya kenara atarım yada diğer parçalara muhtemelen işlemciyi bir tık daha yükseltirim

Bütçeyle alakalı hiçbir probleminiz yoksa 5070Ti ,
5070Ti alıp parçalardan kısacaksanız 9070XT .

yav ikiside güzel kart senin seçimin ama ben olsam bütçemi zorlamam 9070xt alırım kalan bütçeyide ya kenara atarım yada diğer parçalara muhtemelen işlemciyi bir tık daha yükseltirim
Bütçeyle alakalı hiçbir probleminiz yoksa 5070Ti ,
5070Ti alıp parçalardan kısacaksanız 9070XT .
videolarda gördüğüm kadarı ile 9070xt çoğu oyunda daha çok fps veriyor o yüzden dedim işlemci olarak 7800x3d 32gb de ram alacağım pek kısmam parçalardan. ama üzerine 10-20k daha fazla verip daha az fps alıp dolandırılmakta istemiyorum çok anlamıyorum.

videolarda gördüğüm kadarı ile 9070xt çoğu oyunda daha çok fps veriyor o yüzden dedim işlemci olarak 7800x3d 32gb de ram alacağım pek kısmam parçalardan. ama üzerine 10-20k daha fazla verip daha az fps alıp dolandırılmakta istemiyorum çok anlamıyorum.
o zaman ben olsam şöyle yaparım 9070xt alır 7800x3dyide 9800x3d yaparım miss gibi olur bu arada 5070 ti alıncada dolandırılmış olmuyorsunuz onuda diyim tamam amd oyun açısından daha avantajlı fp ve performans olarak ama 5070 ti iş ve yayın gibi şeylerde önde hakkını yemiyelim kartın

Daha az fps almazsınız orası ayrı mesele. 5070Ti teknolojisi daha önde AMD'den. Onun dışında denk kartlar.
Genel bütçenizi söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. 1-2 haftadır kendime araştırıyorum 7800x3d + 9070xt/5070Ti sistem. Bildiklerimi aktarırım.

Daha az fps almazsınız orası ayrı mesele. 5070Ti teknolojisi daha önde AMD'den. Onun dışında denk kartlar.
Genel bütçenizi söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. 1-2 haftadır kendime araştırıyorum 7800x3d + 9070xt/5070Ti sistem. Bildiklerimi aktarırım.
İş ve yayınla alakam yok, 7800x3d işlemci ve 32gb ram alacağım ekran kartı seçemedim sadece 1440p monitör alacağım. Valorant , cyberpunk, rdr 2 gibi oyunlar var aklımda ve tabii ki iyi bir bilgisayara sahip olmadığım için güçlü oyunları da bilmiyorum onları da say sen. ama alımı 20 kasım gibi yapacağım bütçe maximum 100 bin TL hatta bütçeye göre işlemciyi 9800x3d bile yapabilirim o zamana ne kadsr fiyat değişir bilmiyorum.

İş ve yayınla alakam yok, 7800x3d işlemci ve 32gb ram alacağım ekran kartı seçemedim sadece 1440p monitör alacağım. Valorant , cyberpunk, rdr 2 gibi oyunlar var aklımda ve tabii ki iyi bir bilgisayara sahip olmadığım için güçlü oyunları da bilmiyorum onları da say sen. ama alımı 20 kasım gibi yapacağım bütçe maximum 100 bin TL hatta bütçeye göre işlemciyi 9800x3d bile yapabilirim o zamana ne kadsr fiyat değişir bilmiyorum.
100 bin TL'ye monitör dahil 5070Ti kaliteli parçalarla toplanabilir.
9070XT toplarsanız ise 10 bin TL civarı daha uyguna geliyor. Aradaki fark NVIDIA teknolojileri sadece. Onları da biraz araştırıp kararı kendiniz vermeniz daha iyi olur. Sadece FPS olarak bakmayın iki kart da oynayacağınız her oyunu yıllarca rahatlıkla oynatır.

Aynı sistemi topluyorum, monitör olarak bana şu ikisi ısrarla önerildi :

100 bin TL'ye monitör dahil 5070Ti kaliteli parçalarla toplanabilir.
9070XT toplarsanız ise 10 bin TL civarı daha uyguna geliyor. Aradaki fark NVIDIA teknolojileri sadece. Onları da biraz araştırıp kararı kendiniz vermeniz daha iyi olur. Sadece FPS olarak bakmayın iki kart da oynayacağınız her oyunu yıllarca rahatlıkla oynatır.

Aynı sistemi topluyorum, monitör olarak bana şu ikisi ısrarla önerildi :
baktım kafam çok karışık zaten karar veremiyorum monitör mouse vs için ayrı 50 bin tl ayırıyorum onları karıştırmayalım

baktım kafam çok karışık zaten karar veremiyorum monitör mouse vs için ayrı 50 bin tl ayırıyorum onları karıştırmayalım
Yalnız sistem için 100 bin TL harika.
100 bin TL sistem toplama diye konu açarsanız pirana gibi saldırır yardımcı olur arkadaşlar.

Her şey fps değil. Özellikle yayın vs açıyorsan, render alıyorsan nvidia rakipsiz. Fsr 5-6 oyunda var dlss supermarioda bile var tabiri caizse. Eğer sistemden çok iyi anlamıyorsan amd tarafı deneyimli olmayan kullanıcıya işkence edebiliyor.

Yalnız sistem için 100 bin TL harika.
100 bin TL sistem toplama diye konu açarsanız pirana gibi saldırır yardımcı olur arkadaşlar.
konuyu açacağım, durumda bu ikisiniden birini alacağım 2.5 ay sonra ama malum türkiyede yaşıyoruz o yüzden 100k dedim nolur nolmaz 100k da olursa alırım ama umarım olmaz:D

Ekler

• Ekran Görüntüsü (1409).webp
    Ekran Görüntüsü (1409).webp
    36.1 KB · Hit: 11
  • Ekran Görüntüsü (1410).webp
    Ekran Görüntüsü (1410).webp
    39.5 KB · Hit: 10
9070 XT FPS gücü olarak daha iyi.
RT performansı da son güncellemeler ile neredeyse aynı performansı veriyor artık 5070 TI ile.
F/P olarak tercih edebilirsiniz daha fazla para harcamaya gerek yok.
Gigabyte O.C modelini tercih etmeyin sadece, termal sıkıntısı var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,763
Üyeler
184,679
Son üye
bbiemnt
Geri