bu degerlere nereden bakiyorsunuz bende bulundugum konumla alakali degerleri bakmak istesem @alpolojix in dedigi hat zayiflamasi olayina nereden bakabilirim
valla abi bak ben de türk telekom kullanıyorum. 50-60 metre ileride falan fttc fiber kutusu var. 50mbps interneti 5ms ping ile kullanıyorum bak santrale yakın falan da değilim ha. eğer başka firma tercih edersen 1-2ms ping gibi değerleri göremeyebilirsin. hem düşünsene evdeki internette arıza oluyor ki olmaz. arıza olsa adam yürüyerek servise gelecek. santralin dibi ya.
Mesaj otomatik birleştirildi:
adamın evinin önünde türk telekom'un santrali varmış.
suanda superonline in 12 mbs olan adsl paketini kullaniyorum altyapım superonline a gore 66 tt ve turk nete gore 75 netspeed ve millenicom a gore 82 mbs(santrale mesafe 79 metre)
dusuncem netspeed kullanmak kablonet olmadigi icin yasadigim yerde
fiyat fena degil ama ben uygun fiyat ariyorum birazda ara sira film izleyeyim yayin vs izleyeyim indirme yaptigim zaman 1 mbs olmasin da 3 5 mbs olsun diye dusunuyorum onerin varsa oneri alirim
suanda superonline in 12 mbs olan adsl paketini kullaniyorum altyapım superonline a gore 66 tt ve turk nete gore 75 netspeed ve millenicom a gore 82 mbs(santrale mesafe 79 metre)
dusuncem netspeed kullanmak kablonet olmadigi icin yasadigim yerde
fiyat fena degil ama ben uygun fiyat ariyorum birazda ara sira film izleyeyim yayin vs izleyeyim indirme yaptigim zaman 1 mbs olmasin da 3 5 mbs olsun diye dusunuyorum onerin varsa oneri alirim
modem arayüzüne girip değerlere bakmak için.
sen de 192.168.1.1 yazacaksın.
kullanıcı adı yine admin. şifre superonline olmalı.
oradan yine anasayfada veya değerler fln. kısmından gözükmesi lazım.
modem arayüzüne girip değerlere bakmak için.
sen de 192.168.1.1 yazacaksın.
kullanıcı adı yine admin. şifre superonline olmalı.
oradan yine anasayfada veya değerler fln. kısmından gözükmesi lazım.
anlaşılıyor hat değerlerinden.
abi madem önünde türk telekom santrali var. sen türk telekom'dan 100mbps internet KAYIPSIZ ALIRSIN. ping de 1 falan çıkar. ama başka firmada bilemem.
e tabi bir de işte gelen giden hat yoğunluğu, yani şöyle. eğer bölgende fiber desteği olsaydı. yani mesela türk telekom vdsl2 altyapılar için fiber desteği yapıyor. bölgeye fttc kutu koyuyor binanın bağlantısını bundan yapıyor vb. o da etkiliyor.
o zaman 50mbps paketi benim gibi ama daha düşük ping ile kullanabilirsiniz. tabi kablolarınız vb. kaliteliyse.
bence türk telekom tercih edin. kat kat hız kampanyası türk telekom'un en uygun fiyatlı evde int. kampanyası. şu an ben de kullanıyorum. hat değerlerimi ek olarak atacağım da.
bu da kampanyanın linki. 50mbps limitsiz internet 120TL. bakın ping garantiniz benden. santralin dibindesiniz. e kablolar da yeniyse, eskimemişse maksimum 3-4ms ping alırsınız. tabi bu kablolu test sonucu için.
normalde vdsl altyapı var mı ?
varsa niye geçmiyorsun. geç bence. değerler yükselir. daha hızlı olur.
superonline da tahhutum 1 ay sonra bitiyor ben de uygun fiyatli internet ariyorum bu konuda da turknet netspeed ve millenicom cikiyor karsima
turknet cok tedirgin ediyor beni tercih konusunda tamam ilk ay ucretsiz ama baglanmasi vs ne kadar surer bilemiyorum
millenicom onerdi 3 5 kisi forumdan sorsan hic kullanmamislar haberleri yok ekşivs gibi yerlerde öven yok
netspeed konusunda modem de satiyorlarmis(modem almam lazım) ve degerleri turknete gore daha iyi gibi ama orada biraz tedirginlik veriyor
superonline ve turk telekom bunlara gore cok daha pahali 100 ustunu de veremem internete bu aralar
ayrica superonline da son 3 gundur kopm yasamiyorum ama haziranin sonundan agustosun sonuna kadar surekli kopma yasiyordum ama son 3 gundur yasamiyorum demek ki ic tesisatta kablolarda bir sorun yok o domende superonline la alakalibir sorunmus onu da anladim bu netlerden birini baglatsam daha cok sorun yasar miyim bilmiyorum