Hayat, Ömür hakkında

Hayat işleyişin nasıl bir onu düşün.
Evde sürekli yat ye s*ç şeklindeysen hayat boş ve anlamsız gelir.
Dışarıya arada bir çıkıyorsan en azından bir keyfi olur.

Eğer ailevi sorun, ekonomik sorunun veya başka sorunların varsa dediğin gibi olur.

Son iki soruyu kendi çapında cevapla biraz düşün ve pozitif olmaya çalış.

Yaşın kaç ?
Neden ahirete inanmıyorsun ? (Önemli bir etken)
Günün nasıl geçiyor ?

Hayatın uzun olup olmadığını bilemeyiz. Belki yarın öleceksin. Ama şunu söylemeliyim, bu yaşta bunları dert etme.

Nihilizm'i aşmak için. Nietzsche'ye göre Nihilizm aşılabilir, "Güç İstenci"nde bundan bahsediliyor.
yok hayır ortalama insan yaşı 70 80 sene diyelim hani bu uzun mu kısamı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayat işleyişin nasıl bir onu düşün.
Evde sürekli yat ye s*ç şeklindeysen hayat boş ve anlamsız gelir.
Dışarıya arada bir çıkıyorsan en azından bir keyfi olur.

Eğer ailevi sorun, ekonomik sorunun veya başka sorunların varsa dediğin gibi olur.

Son iki soruyu kendi çapında cevapla biraz düşün ve pozitif olmaya çalış.

Yaşın kaç ?
Neden ahirete inanmıyorsun ? (Önemli bir etken)
Günün nasıl geçiyor ?
şimdi şöyle hayat sadece anlamsız değil aynı zamanda kısa geliyor hatta çoğunlukla kısa geldiği için yaşıyorum bu durumu, içime kapanığım bi süredir full evdeyim diyebilirim

yok hayır ortalama insan yaşı 70 80 sene diyelim hani bu uzun mu kısamı

şimdi şöyle hayat sadece anlamsız değil aynı zamanda kısa geliyor hatta çoğunlukla kısa geldiği için yaşıyorum bu durumu, içime kapanığım bi süredir full evdeyim diyebilirim
cidden çok kötü durumdayım sevdiğim birini birgün kaybedeceğim geliyor ve o süre çok kısaymış geliyor o kadar kötü oluyorumki yani

Son düzenleme:
şimdi şöyle hayat sadece anlamsız değil aynı zamanda kısa geliyor hatta çoğunlukla kısa geldiği için yaşıyorum bu durumu
Hayat ne uzun ne de kısa bence tam yerinde 70 yaşına geldikten sonra başkalarına muhtaç şekilde yaşayacağız ben o şekilde yaşamak istemem. Hayattan hiç zevk almıyorum diyorsun bir yere kadar sende haklısın ama kendine yeni arkadaşlar, hobiler vs. edinirsen emin ol daha mutlu olursun

Hayat ne uzun ne de kısa bence tam yerinde 70 yaşına geldikten sonra başkalarına muhtaç şekilde yaşayacağız ben o şekilde yaşamak istemem. Hayattan hiç zevk almıyorum diyorsun bir yere kadar sende haklısın ama kendine yeni arkadaşlar, hobiler vs. edinirsen emin ol daha mutlu olursun
benim istediğim şey eskisi gibi hiç ölmiyecekmiş gibi yaşamak hayatın eskisi gibi uzun gelmesi ama olmuyor

benim istediğim şey eskisi gibi hiç ölmiyecekmiş gibi yaşamak hayatın eskisi gibi uzun gelmesi ama olmuyor
bunlar hayatın gerçekleri böyle şeylere kafa yorarsan hayatında hiçbir zaman mutlu olamazsın anın tadını çıkar ne kadar zor olsada

bunlar hayatın gerçekleri böyle şeylere kafa yorarsan hayatında hiçbir zaman mutlu olamazsın anın tadını çıkar ne kadar zor olsada
büyük ihtimal ateist olduktan sonra hayatın anlamı olmadığını düşünüyorsun fakat kendi hayatının anlamını kendin bulman lazım

peki geçecek değil mi zamanla bu ?
bu şekilde düşünmeyi bıraktığın an geçecek kendimden biliyorum

büyük ihtimal ateist olduktan sonra hayatın anlamı olmadığını düşünüyorsun fakat kendi hayatının anlamını kendin bulman lazım

bu şekilde düşünmeyi bıraktığın an geçecek kendimden biliyorum
çok teşekkür ederim içimi rahatlattın herkese teşekkür ederim :)

Geri