Neler Yeni

Yardım HDD Bad Sector yardım

ZeosK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eray Başyiğit

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Evet okudum, resimlerimi yedekleyip bi sıfırlayıp ondan sonra LFF yapıp birdaha bad sector testinden geçirip olmazsa dediğiniz gibi bloklama yapayim diyorum.
Wİndowsun formatlayacağın HDD'nin içindeyken nasıl format atacaksın? Bu işlem için yeni PC'nin ve windows kurulu SSD'nin gelmesi gerekiyor.

mesut3467

80+ Bronze
Evet okudum, resimlerimi yedekleyip bi sıfırlayıp ondan sonra LFF yapıp birdaha bad sector testinden geçirip olmazsa dediğiniz gibi bloklama yapayim diyorum.
Evet en temiz ve en garantici yol budur. İşlemlerden sonra yada işlem sırasında sorun olursa her türlü yardımı gerçekleştirebilirim. Bak kaçırdım onu eğer windowsun o diske kuruluysa işlem yapamazsın.

ZeosK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eray Başyiğit
Wİndowsun formatlayacağın HDD'nin içindeyken nasıl format atacaksın? Bu işlem için yeni PC'nin ve windows kurulu SSD'nin gelmesi gerekiyor.
Önceki konuda attığım videodaki gibi dosyaları temizleme amacı ile atacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet en temiz ve en garantici yol budur. İşlemlerden sonra yada işlem sırasında sorun olursa her türlü yardımı gerçekleştirebilirim. Bak kaçırdım onu eğer windowsun o diske kuruluysa işlem yapamazsın.
Tamamdır şuan dosyaları yedekliyorum bir sıkıntı çıkarsa foruma yazarım tekraf

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
1TByi 2 disk olarak ayırmıştık yani bu bilgisayarda 2 disk var fakat ikiside tek harddiskten bölünme ikisinide mi yapacağım ve dediğiniz işlem tam olarak ne yapıyor
Disk bölümleri oluşturma bölümünü aç arama yerine yazarak oradan iki bölümden birine sağ tıklayarak birleştir de ve iki bölümü birleştir sonra yukarıda yazdığım komutu dene.
Sonra yeni sistemin gelince format at.
vet okudum, resimlerimi yedekleyip bi sıfırlayıp ondan sonra LFF
Kardeşim anlamıyorsun ki beni. Sana sıfırlama diyen yok. Format atamazsın diyorum "ondan sonra LFF format atacağım" diyorsun ya onu atamazsın şu anda.

ZeosK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eray Başyiğit
Disk bölümleri oluşturma bölümünü aç arama yerine yazarak oradan iki bölümden birine sağ tıklayarak birleştir de ve iki bölümü birleştir sonra yukarıda yazdığım komutu dene.
Sonra yeni sistemin gelince format at.

Kardeşim anlamıyorsun ki beni. Sana sıfırlama diyen yok. Format atamazsın diyorum "ondan sonra LFF format atacağım" diyorsun ya onu atamazsın şu anda.
Tamam yapıyorum da attığın komut tam olarak ne yapıyor

ZeosK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eray Başyiğit
Diskteki sorunları bulup düzeltiyor.
dediğiniz birleştirme yazısını bulamadım ama
unknown-2.png

Dediğinizi bulamadım fakat iki diskede bu hata denetimini yapsam dediğiniz şey olur mu yani cmdde çalıştırdığı Komut bu mu
unknown-3.png

ZeosK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eray Başyiğit
@Mesut Çakıroğlu @Amanita Yarın işe gitmem gerek bilgisayar çok yavaş olduğu için bide işlem çok uzun sürdüğü için sıkıntı çıkıyor direk ben bunu yeni bilgisayara takip formatlayip bad sectorleri bloke etsem normal şekilde kullansam sıkıntı çıkar mı direk oyle yapayım kasada yarın geliyor zaten

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Sıkıntı çıkmaz sadece içine önemli verilerini koyma ve windows kurma yeter.

ZeosK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eray Başyiğit
Tamam ozaman dediğim gibi yeni kasaya takarım bi virus taraması yapayım temiz çıkar ise takip format atıp discordu falan kurarım, önemli dosya koyma demenin sebebi dosya kaybolmasi yaşanır mi?

Sıkıntı çıkmaz sadece içine önemli verilerini koyma ve windows kurma yeter.
windows oyun gibi şeyleri ssdye kurmayı planliyordum zaten

Top Bottom