Ortalama islamcı savunması diyebiliriz. En az onun cahilliği kadar senin de cahilliğin ön planda. Bari savunma yapacaksan adam akıllı yap.
Bilakis adam bir iddiada bulunuyor lekelemede değil. Bunun lekeleme konusu olmasından ziyade tartışma konusu olduğunu idrak edememek konu sahibinin tezini desteklemiş ve doğrulamış oluyor. Körü körüne bir şeye inanıp savunmak. Ben sana inanma demiyorum ama bir de konu sahibinin açısından düşünüp yorumlamaya çalış.
Dedikleri hiç de mantıksız değil. Elhamdürillah benim de inancım var ama objektif bakınca konu sahibi haklı çıkıyor.
Mesela benim de aklıma takılır neden Kuran'da kadınları bir yandan överken bir yandan hureymişcesine onlara muamele gösteriyor ? Tarlaya benzetiyor ? Taneyle almaya izin veriyor ? Yaş sınırı tanımıyor ? Onlarla ilişkiye girmek için adet olup olmamasını önemsemiyor ?
Ya da buharide neden Hz. Muhammed'in Hz. Ayşe ile 9 yaşında evlendirildiği ? Belki o zamanın olgunluk kuralları günümüze göre farklıydı ama çok da büyük olmasa gerek ha ?
Bu arada bilir misin bilmem de söyliyim buhari peygamber efendimizin döneminde yaşamış, müslüman bireylerin bizat güvendiği kişiler tarafından derlenmiş, muhaddis edilmiş bir kitaptır. Yani anlayacağın Kuran kadar doğru bir kitaptır.
Tabii ben sadece kitabın bu alıntısını buraya yazdım ve konuşuyorum. Elbet Kuran'da ki gibi iyi tarafları da vardır ama şu an en azından konumuz bu yaş durumu.
Bir çok müslüman buhariyi kabul etmez, çünkü -bana göre- nasıl Kuran'da sorgulamamıza sebep olan anlam veremediğimiz ayetler varsa buharide de var, ama buharideki alıntılar kuran'a göre biraz daha sakıncalı ve daha büyük tartışmalara sebebiyet verebilir.
Belki de buhari bu yüzden bu kadar bilinmiyor ne dersin ?
Bütün bunları geçtim. Elimde başka bir yerden alıntıladığım 100 adet.. garip ayetler ? ne derseniz artık anlamı garip ayetler var istersen onu da özelden atarım istediğin gibi incelersin.
Ha bu arada bir çoğunuzun aksine ben tartışmaya ve varsa hatamı görüp düzeltmeye de açığım saygı çerçevesinde istediğinizi konuşabiliriz.