Neler Yeni

Herşeyi Ailenizden Beklemeyin

isimsizüye

80+ Gold
Özel okullarını şahsen beğenmiyorum. Zaten bir okula o kadar para verilmez. Devlet okulları gibisi yok.
özelde okuyonlar baba parası yiyenler zengin şeyler demekde istemiyorum babama özele götürdü hoca beni sinirlendirdi bağırdım en sonunda büyüğüm falan demedim sizene dedim hayat benim o kadar parada boş bu özeldeki hocalara her şey tozpembe

Merhabalar arkadaşlar bazen bi bakıyorum millet babasına bilgisayar aldırmak için konu açıyorlar hayatı toz pembe görmeyin bi kez alınızın teriyle alın o zaman anlarsınız Bundan 2020 ye girmeden 3 5 ay önce Intel sistemim vardı ısınmalar yaşıyordum mağlum en sonunda anakartı kırdım işlemciyi rami sattım bi yandan okul okuyorum bi yandan çalışıyorum Sonradan para biriktirmeye başladım İlk işlemci olarak R5 2600 Aldım 841 Liraya vatanın mağazasında aldım SSD Yi de 240GB Crucial BX500 aldım Vatandaki tanıdım abi tavsiye etti aldım herşeyi yavaş yavaş 1.000 küsür param vardı tamircide fotoğrafçıda Fırında çalıştım aradan sonra Letgoda 450 GTX 1050 Ti vardı adamla pazarlık yapıp aldım 400 e furmak testi yapıp Elimde Everest Crystal kasam vardı Sonradan Ramlerin fiyatları uçmuştu vatanda kdv indirimleri bekledim 650 600 Küsüre 2x8gb 3000Mhz aldım vatanın mağazasında Geriye kaldı Anakart 550 liraya aldım vatandada B450 Serisi okuldan çıkıp Eve 4 de gelip akşama 10 11e kadar çalışıyordum hayatı toz pembe görmeyin alın teriyle alın o zaman anlarsınız allaha şükür bugüne kadar baba ne babası yedim ne şey ailenizin durumu yoksa zorlamayın ailenizle iyi geçinin bilgisayar şey onlar kolay iş Ailenizin değerini iyi bilin aileniz okutma derdinde evi geçindirme derdinde anneniz ev işleri yapmıyor mu yemek falan ? iyi bilin ailenizin değerini bugüne kadar aileme yük de olmadım aileme de bakıyorum. aileniz sizi okutma derdinde biryerlere çabalamasını istiyor. 5 bin 3 bin 6 bin para azuz aylak parada değil

Kesinlikle katılıyorum. Bende yeni bir sistem toplamak istiyorum ve bu zamana kadar hep birikim yaptım ve hala daha birikim yapmaya devam ediyorum. Babamda sağ olsun bu çabamı görünce sistemi gerçekten istediğimi anladı. Tabii bende babamı zora sokmak istemiyorum o yüzden bir kere adam akıllı güncel bir bilgisayar toplayıp ileride ki zamanlarda ise çalışıp biriktirerek güncellemeler yapmak istiyorum.

Flushixy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,719
İsim
Ali Akpoyraz
Instagram
instagram.com/aliakpoyraz
Bende diretiyordum bundan 3-4 sene önce felan, hatta çalışıp kendi paramla alayım diyordum. Neyse 2 yaz boyunca felan çalıştım o zamanın parasıyla 3K felan para biriktirmiştim, ne yaptıysam aldırtamadım kendi paramla bile. Bu yüzden zorlamayı bıraktım, takılıyorum kendi halimde biraz paramı biriktirip macbook alıcam hayırlısı :)

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,189
İsim
Jarvis-M
en azından çalmıyorsun knk bir arkadaşım babaannesinden para çalıyordu

ulan bizim bir arkadaş yurt dışında iken bizden çalıyordu tolasan max 200 dolar var kişi bsşı 2 ay kalınacak

Punjamin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
arda yusuf yıldız
bende annem babam ayrıldı 2 gün önce paramı biriktirip kardeşim eve bana pc alcam kendi şu anki pc 5bin tl falan eder 2bin ben biriktiricem 6 7 bin babam vericek sağlam bir pc toplıyıcam inş ama uzun sürcek babam bi yandan birikim ben bi yandan biriktirip kardeşimede banada toplicam pc yi

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,093
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Babamdan şu an istesem bana 3000-4000 TL'lik bilgisayar alır. Durumumuz iyi olmamasına rağmen alır. Ancak istediğimi belli etmemek için babama kaç kez yalan söyledim "istiyorsan alalım, alırız" tarzında çok teklif etti, çünkü forumlarda gezdiğimi biliyor ve yeni bir bilgisayar istediğimi düşünüyor, haklı da. Ha desem yarın arkadaşından borç ister alır o bilgisayarı, ancak vicdanım el vermiyor. Bir gün sürpriz amaçlı gidip bilgisayar almasından korkuyorum. Maddi açıdan onu çok zora sokar bu denli bir para.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Babamdan şu an istesem bana 3000-4000 TL'lik bilgisayar alır. Durumumuz iyi olmamasına rağmen alır. Ancak istediğimi belli etmemek için babama kaç kez yalan söyledim "istiyorsan alalım, alırız" tarzında çok teklif etti, çünkü forumlarda gezdiğimi biliyor ve yeni bir bilgisayar istediğimi düşünüyor, haklı da. Ha desem yarın arkadaşından borç ister alır o bilgisayarı, ancak vicdanım el vermiyor. Bir gün sürpriz amaçlı gidip bilgisayar almasından korkuyorum.
Hocam aldırmayın. Hele ki Sürpriz hiç aldırmayın kusura bakmayın ama Intel alabilir. En iyisi Ayda 400TL Falan biriktirin Biriktirince bir sistem alın.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Yaşım küçük olduğu için çalışamıyorum ve Corona var. Babamın Maaşından ve Babaannemin Maaşından Toplam 400TL Veriliyor bana. Biriktirip 1600AF+1650S Alacağım. İlk kez para biriktiriyorum ve beklemek hoş oluyor gerçekten.
Güzel sistem kardeşim bende aynısını alacağım game garajdan 👍

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,093
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Hocam aldırmayın. Hele ki Sürpriz hiç aldırmayın kusura bakmayın ama Intel alabilir. En iyisi Ayda 400TL Falan biriktirin Biriktirince bir sistem alın.
Okul olsaydı harçlığım olabilirdi, ancak elime 1 TL bile para geçmiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,140
Üyeler
168,244
Son üye
memna
Top Bottom