Sıkıntı hala devam ediyorsa ramlerden şüpheliyim sürekli takılmaların %90 sorunu ram kaynaklı oluyor, bilgisayar özelliklerinden bakar mısınız ram kısmında sadece 16gb mi yazıyor yoksa parantez içinde kullanılan ram tarzı bi şey yazıyor mu? ayrıca video kayıt programı kullanıyor musunuz?
Merhaba High-End sistemim var fakat oyunlarda (Valorant'ta bile) fps 500 ken bir anda 20lere 10lara kadar düşüyor 10 15 saniye devam ediyor ve bu bir dm'de 4 5 defadan fazla oluyor
God of War ve Cyberpunk da da FPS 80-100'den (Ultra) bir anda 10 20 hatta 5 3 gibi değerlere düşüyor
After burner'da baktım sıcaklıklar işlemci 60-75 arası GPU 50-70 arası ama GPU kullanımı %70 90 gibi değerlerden fps drop anında %3 5 10 gibi değerlere düşüyor
Bunun Sebebi nedir nasıl çözerim?
Sistem:
Ryzen 9 5900X + 240MM Gamebooster TITAN Sıvı Soğutma
RTX 3090 Gigabyte Aorus Master
2x8 16GB 3200Mhz Ram Corsair Pro RGB SL
****B450 M-A Pro Max Msi Anakart (bundan olabilir mi?) (Bios güncelledim hala aynı) (Parça parça sistemi upgrade ediyorum biliyorum düşük kalıyor)
850W Seasonic 80+ Rog sertifikalı PSU
Adata Legend 512GB
Sıkıntı hala devam ediyorsa ramlerden şüpheliyim sürekli takılmaların %90 sorunu ram kaynaklı oluyor, bilgisayar özelliklerinden bakar mısınız ram kısmında sadece 16gb mi yazıyor yoksa parantez içinde kullanılan ram tarzı bi şey yazıyor mu? ayrıca video kayıt programı kullanıyor musunuz?
yarın yakın çevremden bir sahibinden ilanı buldum anakart satıyordu denemek için rica ettim yardımcı olacak anakart deneyeceğim bir de
o da olmazsa ssd o da olmazsa ram deneyip sorunu çözene kadar devam edip sizi bilgilendireceğim