doğru bir noktaya parmak bastın iyi soyledınefm anlamadım
doğru bir noktaya parmak bastın iyi soyledınefm anlamadım
Rog strix'in bir ton modeli var coil whine olanda var olmayanda.rog strix cop kanka 250 nit coil whine alınmaz
hepsinde var raad olRog strix'in bir ton modeli var coil whine olanda var olmayanda.
Lan neyi raad ol hala güncelleme alan bir seri o, Victus'un yarın öbürgün 5050 serisi çiktiğinda coil whine ile gelmeyeceğini kimse bilemez trol olduğun o kadar belli ki.hepsinde var raad ol
ben nerde kusursuz dedım.
Net bot veya NPCvictus kusursuz oyle bişe olamaz
Hocam o kadar sıkıntısından bahsedip ekrandan bahsetmemişsin millete sözde gaming laptop öneren victus fanları ekranının FABRİKA DEĞERİ 25 MS olduğunu söylemiyor bile 25 ms fabrika değeriyle adam nasıl oyun oynasın dediğimde tek cevapları bu fiyata rtx 4060 en iyisi victus oluyor komedi bunlar ya ben para vs aldıklarını düşünüyorum ölümüne böyle bir şey savunulmaz. Kendilerinin bile kullandığını düşünmüyorum. Ha bide 25 ms ekran önerenlerin dikkat ettiği mevzu %45 ntsc hdjdjs ekran 45 ntsc ama idare eder lafı geçiyor %45 ntsc'nin %70 srgb ye denk geldiğini bilmiyorlar sanki ekran kötüymüş gibi önermiyorlar komedi insanlar ya forumda bunları görüp alan pek çok arkadaş var. Birde savundukları 2. Mevzu ısınmıyor mevzusu deyinmişsiniz zaten ulan 120 w çekebilecek ekran kartı 70 w 65 w sabitlenirse zaten ısınmaz dalga mı geçiyorsunuz çift bakır boruyla soğur mu o benim 150 w lık 3070 ti ekran kartımda acer 6 tane bakır boru kullanmış yazık ya.Merhabalar ben Ruffian bugün sizlere HP Omen'in neden alınmayacağını ve nasıl sorunlarının olduğunu anlatacağım isterseniz başlıca bir limitlerden ve throttle den girelim
*Limit ve Throttle*
-gelelim gene limite şimdi benim limitli dediğim tabi Predator Helios grubu arasında limitli dediğim Helios Neo i7 13700HX ile beraber 22-23 bin puanları alabiliyor fakat HP OMEN e geldiğimizde bu durum farklı 19 bin puan 20 bin puan arası dolaşıyor kast ettiğim test R23 testi ben genel anlamda rahatlık açısından R23 testini ve ya R20 testini tercih ederim attığım ekran görüntüsü üzerine konuşur isek klasik HP limitleri ve throttle leri ile devam ediyor bakın limit kötü bir şey değildir yerinde kullanırsan harika bir şey dir ama hep limitli bir cihaz kullanmak sorundur çünkü limit sadece soğutma için konulmaz drop sorunlarına ve wattın kendini 15 watt da sınırlama gibi sorunlarını gördüğümde kendimce dedim ki "demek ki bunun anakartı çok kalitesiz üstünü örtüyorlar" bakın iyimser limit Helios Neo da PL1 ve PL2 limiti değil yani watt sınırlama değil bunun süresini kısaltmışlar mesela 30 saniye 157 watt çekecek ise 15 saniye çekiyor yani süre kısaltımı yapmışlar OMEN larda daraltmada var bu da wattın düşmesine sebep olabilir ama gerçekden bunlara Victus dan aşinayız zaten victus ile omen arasında ciddi bir fark sadece Panel tarafında görülebilir ama asıl konumuza gelmedik.
*KRONİK SORUN*
-büyük bir başlıkta atmamın sebebi ciddi bir sorun çünkü bu sorun kendini 6 ay ve ya 9 ayda baş göstermeye başlıyor Hall Effect sensörü diye adlandırdığımız paneli açılıp kapandığını kontrol eden sensör heat sinklerin yanında ve hala yanında yapmaya devam ediyolar yani HP asla kullanıcısını düşünmüyor bu yüzden HP den nefret ederim kin tuttuğum bir markadır 19-20 den beri devam eden bu kronik sorun bir mühendislik sorunudur tabi sorunsuz olan var ama sorunsuz olan cihazlarında Victusdan farkı yok çünkü zaten victusdan belirgin farkı 4 hava çıkışı olması kronik sorunlu olanların genelinde 4 hava çıkışı var ama bu soruna sahip olmayan cihazlar 3 hava çıkışlı zaten soğutma sisteminin bir farkı yok iç kısımlar aynı fotoğraflarını bırakacağım buraya iç yapılarının siz farkı ayırt edin ve bu hall effect sensörü TÜM OMEN LAR İÇİN GEÇERLİ Transcend, Omen 16, Omen 17 gibi tüm cihazlarını kapsıyor intelli ve 4 hava çıkışlı ise %95 ihtimal ile kronik sorunlu bir cihaza sahipsiniz geçenlerde bana ulaşan oldu hocam siz beni uyardınız ben gene aldım ve bu sorun baş gösterdi diye çünkü kesin bir şey artık size bırakıyorum elimi de fazla yormak istemiyorum çok detaylı bilgi ister iseniz benim victus konumu okuyabilirsiniz ve de 3 hava çıkışlılarda da sorun olabiliyor attığım cihaza bakabilirsiniz ayırt edebilirmisiniz bilemiyorum orası size kalmış.
Mesaj otomatik birleştirildi:
https://www.technopat.net/sosyal/konu/hp-omen-16-2023-2024-kronik-sorunlari.3166959/ bu arkadaş da HP boykotunda benim önerim HP yi boykot edip hiç bir ürününü almamak ama işe yaracağını çok sanmam artık herkes manipüle olmuş durumda her türlü satıyor HP ama biz sesimizi duyurmakda kararlıyız.
Bunu aslında çoğu marka giriş seviyesi oyuncu laptoplarında yapıyor. Örneğin Asus TUF A15, Lenovo ideapad 3. Acer nitro 5 var. Acer Nitro 5 165hz olanlarda ve nitro 16 larda yok bir tek o ghosting olayi. Eğer ghostinge çok takılıyor ve espor oynayacaksaniz zaten 15.6 ekran size yetmez monitörde alin diye düşünüyor markalar. Kazan kazan taktiği, hem laptopunu satacak hem monitörünü.Hocam o kadar sıkıntısından bahsedip ekrandan bahsetmemişsin millete sözde gaming laptop öneren victus fanları ekranının FABRİKA DEĞERİ 25 MS olduğunu söylemiyor bile 25 ms fabrika değeriyle adam nasıl oyun oynasın dediğimde tek cevapları bu fiyata rtx 4060 en iyisi victus oluyor komedi bunlar ya ben para vs aldıklarını düşünüyorum ölümüne böyle bir şey savunulmaz. Kendilerinin bile kullandığını düşünmüyorum.
70 watt mıymış oyle miymiş tamamHocam o kadar sıkıntısından bahsedip ekrandan bahsetmemişsin millete sözde gaming laptop öneren victus fanları ekranının FABRİKA DEĞERİ 25 MS olduğunu söylemiyor bile 25 ms fabrika değeriyle adam nasıl oyun oynasın dediğimde tek cevapları bu fiyata rtx 4060 en iyisi victus oluyor komedi bunlar ya ben para vs aldıklarını düşünüyorum ölümüne böyle bir şey savunulmaz. Kendilerinin bile kullandığını düşünmüyorum. Ha bide 25 ms ekran önerenlerin dikkat ettiği mevzu %45 ntsc hdjdjs ekran 45 ntsc ama idare eder lafı geçiyor %45 ntsc'nin %70 srgb ye denk geldiğini bilmiyorlar sanki ekran kötüymüş gibi önermiyorlar komedi insanlar ya forumda bunları görüp alan pek çok arkadaş var. Birde savundukları 2. Mevzu ısınmıyor mevzusu deyinmişsiniz zaten ulan 120 w çekebilecek ekran kartı 70 w 65 w sabitlenirse zaten ısınmaz dalga mı geçiyorsunuz çift bakır boruyla soğur mu o benim 150 w lık 3070 ti ekran kartımda acer 6 tane bakır boru kullanmış yazık ya.
Hocam acer nitro 5 serisinde 3 ms ekran var asus tufda galiba 6 veya 8 ms olması gerek. Ghosting olayı ips panellerin zaten kaçınılmazı rapid ips vs kullanmıyorsan ghosting olur benim bahsetmek istediğim 25 ms fabrika çıkışlı ekrandı fabrika değerleri hiçbir zaman tutmuyor hele ekranda. 25 ms ekranın %20 hata payıyla ms süresi 30 ms lere çıkıyor ya el insaf 1 ms monitörlerle nasıl yarışacak bu adam ?Bunu aslında çoğu marka giriş seviyesi oyuncu laptoplarında yapıyor. Örneğin Asus TUF A15, Lenovo ideapad 3. Acer nitro 5 var. Acer Nitro 5 165hz olanlarda ve nitro 16 larda yok bir tek o ghosting olayi. Eğer ghostinge çok takılıyor ve espor oynayacaksaniz zaten 15.6 ekran size yetmez monitörde alin diye düşünüyor markalar. Kazan kazan taktiği, hem laptopunu satacak hem monitörünü.
Wattmark testi + msi afterburner testi bekliyoruz bu arkadaştan70 watt mıymış oyle miymiş tamam
Hocam Asus TUF A15 kullandım, RTX4060. Bölümüm bilgisayar ile ilgiliydi, arkadaşımdan ödünç alıp ufo testi yaptım yüksek ghosting çikti ama sRGB orani çok iyi. Bir de her cihazın kendi panel kodu değişebiliyor IPS'ti o da belki kimine ghostingi az denk geliyordur. Mesela benim G870 paneli çok düşük sRGB ile geliyor ama 3 ms mis gibi kayiyor ufolar.Hocam acer nitro 5 serisinde 3 ms ekran var asus tufda galiba 6 veya 8 ms olması gerek. Ghosting olayı ips panellerin zaten kaçınılmazı rapid ips vs kullanmıyorsan ghosting olur benim bahsetmek istediğim 25 ms fabrika çıkışlı ekrandı fabrika değerleri hiçbir zaman tutmuyor hele ekranda. 25 ms ekranın %20 hata payıyla ms süresi 30 ms lere çıkıyor ya el insaf 1 ms monitörlerle nasıl yarışacak bu adam ?