Neler Yeni

Hp Victus 16-R1058NT mi Asus Tuf Gaming A15 FA507NU-LP030

Senerr

80+ Bronze
anakartdan kısarlar ise akli dengeni kayıp edersin :kekw: :kekw: Acer şu sıralar Wİ-Fİ kartından kısıyor.
Ben 1 yıl önce 27K gibi bir bütçe ile çıktım kampanyaya denk geldim 4060 Windows 11 yüklü G870 satılıyordu 30K falan. O sırada da en ucuz 32K LOQ falan vardı 4060 inanılmaz cazip geldi aldım hemen çünkü o zamanlar G870 kasa yeniydi. Yani forumlarda konuşulmamış bir ürün aldım ben Ruffian bilmem anlatabildim mi ? Yoksa bana kalkıp Oled ekranlı laptop önerisi geldi Asus'un. Oyun oynayacağım, tasarımcı değilim film izlemiyorum adam Oled öneriyor. :ROFLMAO:
İş başa düştü dedim aldım. Freedos cihazlara da çok kolay Windows yüklerim ama Casper'ın dandikliğinden korkup bile bile Windows ile almıştım. O kadar piyasanın altında bir üründü ki internette daha ucuzunu bulamamıştım en yakını 5 6K daha pahalı öyle diyeyim zira Windows lisansı ile geldi.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler

Senerr

80+ Bronze
https://www.pttavm.com/lenovo-loq-15irh8-82xv00nktx-i5-12450h-16-gb-512-gb-ssd-rtx4060-15.6"-full-hd-gaming-laptop-p-984593536?gad_source=4&gclid=CjwKCAjwuMC2BhA7EiwAmJKRrC6DJdVt_py6hl_2jlwPyww6iMNOECKAPnHf3smNYvvBDnvGEIKdDBoCJiUQAvD_BwE freedos ister isen bulurum ama
Freedos bulursun zaten ama ben freedos almadım işte. Bir tek akakçe kullanmayı sen bilmiyorsun merak etme ayrıca internet konusunda iyi araştırırm. Bir de attığın link çalışmıyor. :F:

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Ben 1 yıl önce 27K gibi bir bütçe ile çıktım kampanyaya denk geldim 4060 Windows 11 yüklü G870 satılıyordu 30K falan. O sırada da en ucuz 32K LOQ falan vardı 4060 inanılmaz cazip geldi aldım hemen çünkü o zamanlar G870 kasa yeniydi. Yani forumlarda konuşulmamış bir ürün aldım ben Ruffian bilmem anlatabildim mi ? Yoksa bana kalkıp Oled ekranlı laptop önerisi geldi Asus'un. Oyun oynayacağım, tasarımcı değilim film izlemiyorum adam Oled öneriyor. :ROFLMAO:
İş başa düştü dedim aldım. Freedos cihazlara da çok kolay Windows yüklerim ama Casper'ın dandikliğinden korkup bile bile Windows ile almıştım. O kadar piyasanın altında bir üründü ki internette daha ucuzunu bulamamıştım en yakını 5 6K daha pahalı öyle diyeyim zira Windows lisansı ile geldi.
windowslu cihazlar gereksiz pahalı satılır koydukları fark lisansdan fazla freedos alıp çok istiyor isen lisanslı alabilirsin sonradan.

Senerr

80+ Bronze

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ömer
4060 ile 4070 arasında yüksek fiyatlara değecek fark yok ve kalitesiz bir 4070 yerine kaliteli bir 4060 tercih eder idim CUDA çekirdeği ile işin yok ise tabi.
CUDA çekirdeğiyle işimiz var hocam. Birde aldırdığım kişinin başka laptop almayacağını biliyorum 5 yıl içerisinde. Neden 4060 aldırıp işlemciside düşük, soğutucusu kötü bir modeli önereyim ki ? ( 30k- 35k arasındaki modellerden bahsediyorum) Ssd, ram takviyesi yapamıyorsa, yapmayı bilmiyorsa hele direkt 32 gb ddr5 lere 1 tb ssdli modellere bakmak durumunda kaldım.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Ben öneriyordum bunu ama ghosting uyarısını yapıyordum. Benim laptopumda ufo testinde ghosting yok ama buna benzer bir ürün kullandım deli ghosting vardı.
ms değeri yüksek ama ghosting sorunu pek yok acerin eski paneli kadar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

CUDA çekirdeğiyle işimiz var hocam. Birde aldırdığım kişinin başka laptop almayacağını biliyorum 5 yıl içerisinde. Neden 4060 aldırıp işlemciside düşük, soğutucusu kötü bir modeli önereyim ki ? ( 30k- 35k arasındaki modellerden bahsediyorum) Ssd, ram takviyesi yapamıyorsa, yapmayı bilmiyorsa hele direkt 32 gb ddr5 lere 1 tb ssdli modellere bakmak durumunda kaldım.
o da sizin sorununuz artık bir şey diyemem ne istiyor iseniz onu alın.

Senerr

80+ Bronze
windowslu cihazlar gereksiz pahalı satılır koydukları fark lisansdan fazla freedos alıp çok istiyor isen lisanslı alabilirsin sonradan.
Ya laptoplara daha önce kurmadım, masaüstüne çok yaptım zaten Casper'larda da en çok freedosa Wiindows kurarken bu mavi ekranı yiyorlar. Düşün hem Windows 11 kurulumlu alıyorum hem 4060 var hem de daha o zamanlar kronik sorunları da bilinmiyor modelin. Anakartının kalitesiz oluşunu falan bana demeseler anlamayacağım sizden duyunca biosuna bakmak aklıma geldi. 🤣

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Ya laptoplara daha önce kurmadım, masaüstüne çok yaptım zaten Casper'larda da en çok freedosa Wiindows kurarken bu mavi ekranı yiyorlar. Düşün hem Windows 11 kurulumlu alıyorum hem 4060 var hem de daha o zamanlar kronik sorunları da bilinmiyor modelin. Anakartının kalitesiz oluşunu falan bana demeseler anlamayacağım sizden duyunca biosuna bakmak aklıma geldi. 🤣
neyse şanslı kişilerdensiniz https://www.technopat.net/sosyal/konu/casper-excalibur-g870-acilmiyor.2684927/page-2 bu arkadaşa olan olmamış ne bahtsız herifmiş bu da :kekw: :kekw:

Senerr

80+ Bronze
ms değeri yüksek ama ghosting sorunu pek yok acerin eski paneli kadar.
Mesaj otomatik birleştirildi:
15.6 ekran çoğu %100 srgb bile vermiyor zaten o yüzden millet o panelleri kullana kullana daha ghosting nedir bilmiyor. Benim o benzer cihaz dediğim Lenovo İdeapad 3 ve canlı canlı test yaptım LOQ'ta da benzer panel var IPS diyorlar yine de ufo testinde fena blurr çıkıyor.

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
15.6 ekran çoğu %100 srgb bile vermiyor zaten o yüzden millet o panelleri kullana kullana daha ghosting nedir bilmiyor. Benim o benzer cihaz dediğim Lenovo İdeapad 3 ve canlı canlı test yaptım LOQ'ta da benzer panel var IPS diyorlar yine de ufo testinde fena blurr çıkıyor.
çok kaliteli bir ekrana sahip değil zaten tek artısı 300 nit ve %100sRGB olması yoksa ms değeri yüksek.

Blondeboy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
171
İsim
Ömer
Dediğim gibi teknoloji şans işidir. Asus tuf alırsın sıcaklıklardan şikayet eden 90ları gören kişiler vardı 4060lı. Ben bunu görüp 1 yıl önce 6k farkı neden vereyim ki sırf asus olduğu için ( rami de daha düşük). Dolayısıyla hocam g870 modelinde ben Casper dan dolayı çok önyargı olduğunu zaten aldığım zamanlarda görmüştüm. Msi thin modellerini önerenler vardı sırf msi diye( 45 watt ekran kartı var) Ama objektif baktığımızda 1 - 1.5 yıldır kullanıyorum g870i, bana bu çöp laptop alınmaz o fiyata denilinebilecek bir şey yok. ( Şu an fiyata göre önermem tabi, markaya göre çıkarım yapılmasına karşıyım sadece)

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Dediğim gibi teknoloji şans işidir. Asus tuf alırsın sıcaklıklardan şikayet eden 90ları gören kişiler vardı 4060lı. Ben bunu görüp 1 yıl önce 6k farkı neden vereyim ki sırf asus olduğu için ( rami de daha düşük). Dolayısıyla hocam g870 modelinde ben Casper dan dolayı çok önyargı olduğunu zaten aldığım zamanlarda görmüştüm. Msi thin modellerini önerenler vardı sırf msi diye( 45 watt ekran kartı var) Ama objektif baktığımızda 1 - 1.5 yıldır kullanıyorum g870i, bana bu çöp laptop alınmaz o fiyata denilinebilecek bir şey yok. ( Şu an fiyata göre önermem tabi, markaya göre çıkarım yapılmasına karşıyım sadece)
modele göre bakarım ben ama excalibur bana göre fiyasko https://www.technopat.net/sosyal/konu/casper-excalibur-g870-acilmiyor.2684927/page-2 en basitinden bir konu.

Top Bottom