Fantastiktürk
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
MSI'ın QD modeli renk gamutu olarak da ondan daha iyi bir defa. Asus'un daha düşük renk gamutu + çok düşük parlaklıkla daha canlı olması imkansız.Sırf parlaklık düşük diye kötülemek saçma deyilmi? kendim suan kullanıyorum msiyin qd modelinide kullandım kağıt üzerinde iyi ama bana asusun renkler daha canlı geldi
Ayrıca evet saçma değil. 10000'e 2023 model monitör satıyorsun tarihi eser gibi 230 nit parlaklık ve Fake HDR var. Benim 2019 model en ucuz IPS Philips monitörüm bile 250 nitdi. 230 nitle gündüz ışık alan odada monitörü göremezsin. Ayrıca belli bir seviyeye kadar parlaklık, iyi bir görüntü kalitesi için temel bileşenlerden biridir.
Kaldı ki yakın fiyata çok daha iyi modeller var. Asus ve LG ya da satıcılar ülkemizde bazı segmentlerde fiyatı şisirdikce şişiriyor. Sırf marka olmalarına mı güveniyorlar bilmiyorum.
Örneğin hala VG27AQ gibi eski bir model yakın zamana kadar G2724D fiyatındaydı. LG'nin en ucuz en giriş seviyesi 2K monitörü 27GR75Q TR'de G2724D fiyatına satılıyordu. G2724D ise yurt dışında XV272U V ile aynı fiyat olmasına rağmen burada 2K (indirimde 3K) daha pahalıydı.
Edit: karşılaştırma olarak ekleyeyim: G2724D SDR'da 450-480 nit, XV272UV SDR 350, HDR 450 nit, G274QPF-QD SDR 430 nit.
Edit 2: MSI'ın renk doğruluğu biraz sapık. Belki o Asus'un daha canlı olduğunu düşünmene neden olmuş olabilir.
Son düzenleme: