evet . burdan mesaj silemediğim için kaldıHocam satıldı mı
evet . burdan mesaj silemediğim için kaldıHocam satıldı mı
Abdullah hocam buralar cok bos kaldi, bu panel testlerinin devami gelecek mi? isteyin ben kendi monitorumu veririm test icin ihtiyaciniz olursa o derece bekliyorum yaniŞaka bir yana dediklerine bakıcam haftaya, seçim muhabbeti var öncesinde bir kaç içeriğim var yetiştirmem lazım. Bu testleri de çok istek var diye kıramadım yaptım yoksa konuların içeriğini zenginleştirip farklı testler ile konular güncellenecek
AOC 25G4SXU model 310 hzlık monitörün doğru düzgün incelemesi yok bugün geldi resmen rezalet. Panel kaliteside berbat. İade ediyorum umarım sorun çıkmaz. Keşke panel incelemelerine devam etsen gerekirse bizde yardımcı oluruz siparis verdiğimiz ürünü senin adresine göndeririz incelersin sonra geri kargolarsın. En azından toplum bilinçlenir.
Monitörde birden fazla kusur var beyazlar beyaz değil beyazdan çok sarımsı ve 300 hz alındığında masaüstünde bulunan simgelerin yazıları bulanıklaşıyor bu yazılımsaldır muhtemelen. Monitörün overdrive ayarını yükseğe alınca parlaklık bayağı düşüyor. Işık sızması ve paneldeki subpixel hatası panel ipliği olayına girmiyorum bile. Elimde hali hazırda Asus TUF 165 hz monitör vardı. Fps oyunlarına ağırlık veriyorum diye yüksek hz olmasından dolayı tercih etmiştim. Görüyorum ki elimdeki ASUS TUF'un panel kalitesi ve malzeme kalitesi bu modelden çok daha iyi. Mesela Asusu masadan hareket ettirmek imkansızdı daha ağır bir ayağa sahipti pivot özellikleri daha derindi ve keza malzeme kaliteside öyle bunu rahatlıkla masada hareket ettirebilirim. Pivotu elde kalacak gibi hissiyat veriyor. İade edip ASUS ROG Strix XG259QNS modelini alacağım. 7 bin TL daha ucuz diye AOC markasına şans vermek istedim fakat elimdeki TUF bile bundan iyi. Demek ki ucuzu f/p diye düşünüp tercih etmek doğru değilmiş. Şahsen 10 bin TL ile sırf 310 hz diye alınmaz bunu alacağınıza 240 hz alın daha köklü markalara yönelin ASUS, SAMSUNG vb.İncelemesi var. Renk gamutu bilgimiz sadece sRGB modda test edildiği için kısıtlı ama paneli iyi. Nesini beğenmediniz acaba?
Bunu monitörün kontrast vb. ayarlarını ayarlayarak düzeltebilirdiniz. Overdrive modunu yükseğe alınca parlaklık düşmez MPRT, MBR falan mı açıyorsunuz acaba? Bu arada monitörde en iyi overdrive modu fastest overdrive modu.Monitörde birden fazla kusur var beyazlar beyaz değil beyazdan çok sarımsı
Fastest alınca parlaklık düşüyor işte. O parlaklıkla gaming monitörü diye pazarlamaları komik. Adam göremezsin ki vurasın fps oyunlarında.Bunu monitörün kontrast vb. ayarlarını ayarlayarak düzeltebilirdiniz. Overdrive modunu yükseğe alınca parlaklık düşmez MPRT, MBR falan mı açıyorsunuz acaba? Bu arada monitörde en iyi overdrive modu fastest overdrive modu.
Bütçenizi ve hangi oyunları oynadığınızın yazılı olduğu bir konu açıp beni etiketleyin.Kış a doğru PC satılırsa bende Lenovo Legion rf27fc-30 alicam gibi
Faster ile Fastest arasinda sadece 1ms fark var, Faster kullanir gecersin, o kadar onemli degil. Kaldi ki Fastest modda minimal de olsa overshoot var, Faster'da direkt 0.Fastest alınca parlaklık düşüyor işte. O parlaklıkla gaming monitörü diye pazarlamaları komik. Adam göremezsin ki vurasın fps oyunlarında.
10 tane ayni monitorden al, hepsinin White Temperature degeri birbirinden farkli cikar. Buna panel piyangosu denir, monitorle alakasi yok. Monitor ayarlarindan renk sicakligini degistirirsin direkt hazir olanlardan ya da R G B degerleriyle oynama yaparsin olur biter.Monitörde birden fazla kusur var beyazlar beyaz değil beyazdan çok sarımsı.
Bu monitorun 240 Hz'de, 310 Hz'de oldugundan daha iyi calistigina dair 3-4 farkli kaynak gormustum, ilk yazan sen degilsin, hatta yukariya atilan inceleme videosunda da 310 Hz yerine 240 Hz kullanilmasini tavsiye etmis videoyu ceken kisi.ve 300 hz alındığında masaüstünde bulunan simgelerin yazıları bulanıklaşıyor bu yazılımsaldır muhtemelen.
Isik sizmasi da, olu piksel de uretim hatasidir ve monitorle alakasi yoktur ve iade/degisim kapsamindadir. IPS Glow'u kastediyorsan, renk sicakligi gibi IPS Glow da panel piyangosudur. 10 tane ayni monitorden al, 10'unda da farkli miktarda gorulebilir.Işık sızması ve paneldeki subpixel hatası panel ipliği olayına girmiyorum bile.
Elinizdeki model nedir?Elimde hali hazırda Asus TUF 165 hz monitör vardı. Fps oyunlarına ağırlık veriyorum diye yüksek hz olmasından dolayı tercih etmiştim. Görüyorum ki elimdeki ASUS TUF'un panel kalitesi ve malzeme kalitesi bu modelden çok daha iyi.
r27fc-30'a dair kapsamli inceleme yok, incelemesi olan modellere yonel derimKış a doğru PC satılırsa bende Lenovo Legion rf27fc-30 alicam gibi