Çözüldü✓ İki psu dan hangisini almalıyım?

SemAI

80+
Reaksiyon skoru
65
Raijintek Cratos Atx 3.0 850W 80+ Gold Pcıe 5.0 Full Moduler Atx Güç Kaynağı (RJ-0R30B00007) 6409 TL

https://www.amazon.com.tr/dp/B0BK54...epeyt-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=6 7124 TL

hangisi daha kaliteli?

edit: 2 asus arasındayım

1000 W 850W dan 600tl pahalı o yüzden mantıklı geliyor ama sistemim için çok gereksiz ve verimsiz psu olabilir diye boşuna enerji kaybı olmasını istemiyorum, ryzen5 7500f rtx 4070 super

Son düzenleme:
Benim sistem için Asus Rog Strix 1000W (1000 W) almak çok gereksiz mi olur? 7900 tl, asus 850w 7300 tl

asus almayı düşünüyorum
gereksiz olmaz hocam butce varsa alinabilir. aradaki farka pcde kayda deger bir guncelleme yapmak zor.

belki 6-7 sene sonra iyi ki 1000w almisim bile diyebilirsiniz. asus 10 yil garanti veriyor urunune. teknoloji sans isi tabii, bozulmama garantisi hicbir urunun yok.

gereksiz olmaz hocam butce varsa alinabilir. aradaki farka pcde kayda deger bir guncelleme yapmak zor.

belki 6-7 sene sonra iyi ki 1000w almisim bile diyebilirsiniz. asus 10 yil garanti veriyor urunune. teknoloji sans isi tabii, bozulmama garantisi hicbir urunun yok.
psu lar en iyi verimi yüzde 40-60 ta veriyor ya hocam, ryzen5 7500f ve rtx 4070super 400w harcar mı ki?

Hocam 700tl fazla ver 8k ya Asus ROG strix aura 1000w al A+ denebilir psu
hocam ben de öyle düşünüyorum ama gereksiz bir psu olur mu şuanki sistemim için? ryzen 5 7500f ve rtx 4070 super

psu lar yüzde 40-60 yükte çalışırsa verimliymiş yani sistemim 400-600w arası çeker mi ki

hocam ben de öyle düşünüyorum ama gereksiz bir psu olur mu şuanki sistemim için? ryzen 5 7500f ve rtx 4070 super

psu lar yüzde 40-60 yükte çalışırsa verimliymiş yani sistemim 400-600w arası çeker mi ki
İçinde kullanılan malzemelerin kalitesine ve kullanılan teknolojiye göre böyle farklılıklar oluyor. Piyasada çok kötü ve sorunlu ürünler olduğu için bazıları, uzmanlar, inceliyorlar ve bir rank sistemi oluşturuyorlar. İnternete psu tier list yazarsan çıkar. İlk sayfa olmalı, başka listelerde varda iyi psu her yerde yer ediniyor.

İyi psu almak gereksiz değil. Çünkü ekran kartıyla sorun yaşayanlar genellikle/çoğunlukla psu yüzünden yaşıyor.

Raijintrek Cratos al, o da A tier hocam. 6k ya fiyat gayet iyi ve modüler. Tek sorun kablolar, dikkatli ol. Bende sonuçta kaliteli psu diye Lite modeli önerdim ama kablolardan da kısmışlar. Ancak normal modelde böyle bir durum yok. 3 tane 8 pin koymuşlar, ayriyeten bir de 12 pin kablo var. Ne alırsan iş görür.

İçinde kullanılan malzemelerin kalitesine ve kullanılan teknolojiye göre böyle farklılıklar oluyor. Piyasada çok kötü ve sorunlu ürünler olduğu için bazıları, uzmanlar, inceliyorlar ve bir rank sistemi oluşturuyorlar. İnternete psu tier list yazarsan çıkar. İlk sayfa olmalı, başka listelerde varda iyi psu her yerde yer ediniyor.

İyi psu almak gereksiz değil. Çünkü ekran kartıyla sorun yaşayanlar genellikle/çoğunlukla psu yüzünden yaşıyor.

Raijintrek Cratos al, o da A tier hocam. 6k ya fiyat gayet iyi ve modüler. Tek sorun kablolar, dikkatli ol. Bende sonuçta kaliteli psu diye Lite modeli önerdim ama kablolardan da kısmışlar. Ancak normal modelde böyle bir durum yok. 3 tane 8 pin koymuşlar, ayriyeten bir de 12 pin kablo var. Ne alırsan iş görür.
rajintek e 6500 vereceğime 7 veya 8 verip asus alıyım diyorum 10 yıl garantisi var, amazon yurtdışında da asus beğenilen bir ürün ama rajintek amazon.com da çıkmıyor hocam, sanırım türkiyede yaygın.. belki önce f p olabilir ama şuan diğer marka ürünle arasında 500tl 1500tl var, haksız mıyım

neden Tuf değil hocam?
TUF kötü olduğu için değil, fiyatı fazla özellik olarak Prime ile çok yakınlar hatta ATX 3.1 olmasıyla Prime bir tık önde daha yeni bir model, TUF ATX 3.0. Tabi konumlandırma olarak Asus'ta Prime < TUF < ROG diye gidiyor. 1400 lira farka değmez Prime alınır bence.

Geri