İlk Defa Linux Kullandım Linux Hakkında

Arch dağıtım harici kullanmayı düşünmüyorum. Windows'dan çok daha iyi bence de. Yeni yeni deneyimlediğim için Linux için mutlaka kurman gereken yazılımlar, uygulamalar var mı acaba? Veya siz ne önerirsiniz? Şu konudan başlarsan Linux'u daha verimli kullanırsın, kendini geliştirirsin gibi. Çok teşekkür ederim.
Terminalden çekinme hocam sudo apt install firefox gibi basit komutlar var bu komutlar için yapay zekalardan yardım alabilirsin
şöyle diyim yazılımcı olmam da biraz işin içine sürüklüyor ama terminal kullanmaya başlayınca bazı işler için o hissiyat sizi baya iyi etkileyecek
Uygulama konusunda spesifik bir önerim yok yusuf ipek in elbet videosu vardır onlar hakkında onlara bakabilirsiniz.

50 100 fps fark olması için ya senin sisteminde sorun olması lazım ya da oyunun dandik motoru olması lazım.

Terminalden çekinme hocam sudo apt install firefox gibi basit komutlar var bu komutlar için yapay zekalardan yardım alabilirsin
şöyle diyim yazılımcı olmam da biraz işin içine sürüklüyor ama terminal kullanmaya başlayınca bazı işler için o hissiyat sizi baya iyi etkileyecek
Uygulama konusunda spesifik bir önerim yok yusuf ipek in elbet videosu vardır onlar hakkında onlara bakabilirsiniz.
Ben terminalden çok memnunum bu arada. Linux'a geçmediğim zaman hep bir korku olurdu ama Linux'a geçtikten ve terminal kullandıktan sonra çok sevdim. Terminalsiz bir şey indirmek istemiyorum o derece.:D

Windows'tan eksik yanları var, yok değil
1)Oyunlar:
Her ne kadar çalışabiliyor olsa da çalışması için uğraşman lazım

2)Adobe, Mastercam Gibi Programlar
Bu gibi programlar da linux'ta maalesef çalışamıyor çalışsa dahi uyumluluk programlarıyla vs çalışıyor

Bunları göz ardı edersek eğer hiçbir eksi yanı yok gündelik kullanım için bire bir

Özellikle AMD GPU'su kullananlar sürekli ekran kartı güncellemesi alacak, maalesef bu Nvidia ve intel gpu kullananlar için geçerli değil

Eğer hem oyun amaçlı hem de bişiyler izlemek için kullanılacaksa dual boot yapılabilir
Linux için ucuzundan ikinci el 128 gb'lik (64 gb bile olabilir) ssd alınmasını tavsiye ederim
Intel Linux'un daimi destekçisi sürücüleri iyi Linux üzerinde.

Ben terminalden çok memnunum bu arada. Linux'a geçmediğim zaman hep bir korku olurdu ama Linux'a geçtikten ve terminal kullandıktan sonra çok sevdim. Terminalsiz bir şey indirmek istemiyorum o derece.:D
Mint in sistem yedekleme servisi var onu kullanmayı unutma
bir de her terminali açtığında sudo apt update sudo apt upgrade yapman lazım onları unutma

Mint in sistem yedekleme servisi var onu kullanmayı unutma
bir de her terminali açtığında sudo apt update sudo apt upgrade yapman lazım onları unutma
Yedeklemeyi açtım, updateleri de hep yazıyorum teşekkürler.:peepokalp:

+50 +100 fark dediğim şey FPS'im arttı onu demek istemiştim.
Tamam işte onu diyorum ben de, ben kullandığım her sistemde silikonun son limitine kadar overclock yapıyorum daha 50 fps fark yaratabilecek bir şey görmedim mesela.

Tamam işte onu diyorum ben de, ben kullandığım her sistemde silikonun son limitine kadar overclock yapıyorum daha 50 fps fark yaratabilecek bir şey görmedim mesela.
Hiç anlamadım ben de. Test etmek istedim Linux'a geçiyorum diye. Orta ayarlarda 70 FPS alıyordum, hiçbir şey yüklü değildi. Windows'da da sistemi yoracak, FPS düşürecek vs. bir şey yoktu. Aynı şekilde Linux'da girdim 150 FPS almaya başladım. Sadece Windows'a göre yapmadıkları zaman yüksek alıyoruz muhtemelen. :D

Son düzenleme:
Hiç anlamadım ben de. Test etmek istedim Linux'a geçiyorum diye. Orta ayarlarda 70 FPS alıyordum alıyordum hiçbir şey yüklü değildi Windows'da da. Sistemi yoracak, FPS düşürecek bir şey vs. Aynı şekilde Linux'da girdim 150 FPS almaya başladım. Sadece Windows'a göre yapmadıkları zaman yüksek alıyoruz muhtemelen. :D
Olabilir, vulkan kullanan bir oyun mu denedin?

ben 2009-2026 arasında full windows kullandım. Geçen ay yusuf ipek dahil birçok video izledim ve CachyOS dağıtımında karar kıldım.
Şuan imzamdaki 5070ti li sistem kapalı bir şekilde dururken zenbook laptopta CachyOS kurulu. Ram tüketimi v.s mükemmel. Laptop normalde 8-9 saat ekran süresi verirken 12 saatten fazla vermeye başladı.

Ayrıca benim tavsiye ettim repoları size önereyim

spotify için alternatim 200-300mb ram tüketimi yapıyor (orijinali +1gb): http://spotifast.rocks/
whatsapp için alternatif 200-300mb ram tüketimi yapıyor (orijinal +1gb) : https://zapfast.rocks/

daha birçok repo kurdum. repo(linux için açık kaynalı yazılımlar).
1791038227076.webp

Olabilir, vulkan kullanan bir oyun mu denedin?
Vulkan desteği yok ama daha fazla aldım. Onu da araştırdım. Vulkan olmasına gerek yokmuş. Proton, Vulkan üzerinden DXVK/VKD3D ile çeviriyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben 2009-2026 arasında full windows kullandım. Geçen ay yusuf ipek dahil birçok video izledim ve CachyOS dağıtımında karar kıldım.
Şuan imzamdaki 5070ti li sistem kapalı bir şekilde dururken zenbook laptopta CachyOS kurulu. Ram tüketimi v.s mükemmel. Laptop normalde 8-9 saat ekran süresi verirken 12 saatten fazla vermeye başladı.

Ayrıca benim tavsiye ettim repoları size önereyim

spotify için alternatim 200-300mb ram tüketimi yapıyor (orijinali +1gb): http://spotifast.rocks/
whatsapp için alternatif 200-300mb ram tüketimi yapıyor (orijinal +1gb) : https://zapfast.rocks/

daha birçok repo kurdum. repo(linux için açık kaynalı yazılımlar).
Alıntıyı görüntüle
Aynı şekilde bende Yusuf İpek'den görüp geçmeye karar verdim. İyi ki geçmişim diyorum. Kullanım açısından da CachyOS şu an favori gerçekten çok hızlı, performans konusunda daha iyisi yok herhalde. :D Son zamanlarda YouTuberlar da CachyOS öneriyor. Haklılar da. Tavsiyeler için çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,085
Üyeler
204,338
Son üye
DumDum
Geri