furkangorur
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 2,956
steamda steam osu geçmiş bir linux hocam. Bu ay steam OS dahil tüm linuxları geçerek CachyOS Oyun için 1. sıraya yükselmiş %18 falandı kullanım oranı sanırımVulkan desteği yok ama daha fazla aldım. Onu da araştırdım. Vulkan olmasına gerek yokmuş. Proton, Vulkan üzerinden DXVK/VKD3D ile çeviriyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Aynı şekilde bende Yusuf İpek'den görüp geçmeye karar verdim. İyi ki geçmişim diyorum. Kullanım açısından da CachyOS şu an favori gerçekten çok hızlı, performans konusunda daha iyisi yok herhalde.Son zamanlarda YouTuberlar da CachyOS öneriyor. Haklılar da. Tavsiyeler için çok teşekkürler.
CachyOS'un resmi X hesabında paylaşımı mevcut.
Oyun için denemedik fakat stabilesi çok iyi en çok sevdiğim özellik snapshot. Geçen kerneli güncelledim bilgisayar açılmadı
Ayrıca geçen haftalarda Chatgpt güncellemesi, codexi devredışı bırakmıştı bunu da çözümü chatgptnin önceki sürümüne dönmek oldu. Kısaca böyle sorunlar oldugunda ne yapacam hayat bitti demek yerine Chatgpt ye sorarak çözüyorum ben. Terminal kullanımını hala bilmiyorum ve sadece repo v.s kurarken kullanıyorum ki ben bile kurmuyorum repoyu. Chatgpt ye veriyorum, bilgisayarıma eriş ve bu repoyu kur diyorum
Kişiselştirme olayı da çok fazla. CTRL+Space direk macosdaki spotlightı açıyor. Shift+space ise terminali. Ayrıca alt görev çubuğu barı dahil tüm kişiselleştirmeleri ayarlara girmeden Chatgpt ye yaptırdım.
görüldüğü üzere chatgpt arka planda proje geliştirmekte. Şuan laptopta dual boot var. 1tb alanın %70ni windowsa ayırdım ne olur ne olmaz diye fakat 1 aydır sadece linuxa giriyorum ve depolama yetiyor şuanlık. İleride windowsu silebilirim
Ayrıca herhangi bir olası durumda bilgisayarın açılmama durumu olursa diye taşınabilir m2 ssdye, mevcut cachyos linuxumun birebir kopyasını aldım. CachyOS un ayarlarını bozsan veya bir şey olsa bile snapshot ile ayar yapmadan önceki haline döndürebilir veya CachyOS-LTS sürümüne girip oradan düzeltebilirsiniz yani windowstaki gibi değil. Wİndowsta mavi ekrandan dolayı pc açılmayınca hayat bitiyor
Eğer bir güncelleme de sorun yaşarsanız chatgpt ile hızlıca çözebilir veya önceki snapshota geçebilirsiniz bunu unutmayın. Ben şuanlık güncelleme yapmıyorum. İşlemcim yeni olduğu için stabil kernelde kalmak zorunda kalıyorum.