Neler Yeni

İngilizce İçin Yardım

ArdaM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,734
İsim
Arda Memiş
Instagram
@ardamemis_
Steam
https://steamcommunity.com/id/ArdaMemis/
Twitter
ardamemis_
Discord
Arda#0014
Didn't doğru bence.
Evet, son attığım mesajda da dediğim gibi 😊
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca "used to" çift anlamlı bahsettiğiniz anlamların dışında alışkın olmak anlamı taşıyor ve arkadaşın okulunda şu anda hangi konuda olduğuna göre cevap değişir diye düşünüyorum.
Ben alışkın olmaya göre yaptım ama mantıken geçmiş zamanla yaparsak daha uyumlu oluyor gibi

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Ben de öyle düşünmüştüm, senin gibi yazdım ama emin olmak için internete yazdığımda farklı çıktı ve düzenledim. Şimdi yeniden baktım da ikisi farklı durumlarda doğru oluyormuş:
Alıntıyı görüntüle
Eskiden yapmadığımız bir eylemi belirtirken didn't use to, duruma alışkın olmama gibi bir durumda isn't/aren't used to kullanılıyor sanırım. Bu cümlelerde dediğin doğru oluyor.
Nereyi kaynak aldığını atabilir misin? Bu tarz siteleri bulmak pek kolay değil, genelde anlaşılır biçimde anlatamıyorlar.

Ben alışkın olmaya göre yaptım ama mantıken geçmiş zamanla yaparsak daha uyumlu oluyor gibi
Yabancı dil bölümünde okuyorum ve sürekli verdiğimiz cevaplara "Evet bu kelimenin o anlamı da var; fakat şu anki konumuza göre şu anlamda kullanıyoruz" gibi cevaplar alıyoruz öğretmenden. O yüzden hangi konuda olduğunu belirtmesi önemliydi.

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Ben de öyle düşünmüştüm, senin gibi yazdım ama emin olmak için internete yazdığımda farklı çıktı ve düzenledim. Şimdi yeniden baktım da ikisi farklı durumlarda doğru oluyormuş:
Alıntıyı görüntüle
Eskiden yapmadığımız bir eylemi belirtirken didn't use to, duruma alışkın olmama gibi bir durumda isn't/aren't used to kullanılıyor sanırım. Bu cümlelerde dediğin doğru oluyor.
Evet alışkanlık durumlarında da used to kullanılıyor. Ben arkadaşın isteğini geçmiş zaman olarak algıladığımdan hepsini ona göre yaptım.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Evet alışkanlık durumlarında da used to kullanılıyor. Ben arkadaşın isteğini geçmiş zaman olarak algıladığımdan hepsini ona göre yaptım.
Arkadaş ödevini çoktan bitirdi, biz burada yeni bilgiler öğreniyoruz sayenizde. Teşekkürler hepinize verdiğiniz bilgilerden ötürü. Işık ve @ArdaM

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
kardeş 5 cümleye yardım etsek nolur etmesek nolur ya bazıları sayfalarca atıyor adamın 5 cümlesi kimseye bir şey kazandırmaz
senin yardımdan bir şey olmaz.zarar ona zaten. used to ile cümle kurmayı öğrenemedi mesela.

Reindi

80+ Silver
senin yardımdan bir şey olmaz.zarar ona zaten. used to ile cümle kurmayı öğrenemedi mesela.
içinde merak varsa açar bakar internetten zaten merak yoksa ona yapacak bir şey de yok 7-8 yıl ingilizce gösterip bir şey öğretemeyen sistem utansın

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
buralardan yardım almak üniversitede illegal bir hale geliyor alışmamak lazım plagiarism bildiğin

Alfha13

80+ Silver
be used to: alışık olmak (He is used to/He isn't used to)
used to: geniş zamanın hikayesi (He used to/ He didn't use to)
get used to: alışmak (He gets used to/He doesn't get used to)

Mike isn't used to watch TV (Mike TV izlemeye alışık değil)
Mike didn't use to watch TV (Mike TV izlemezdi)
Mike couldn't get used to watch TV ( Mike TV izlemeye alışamadı)

be used to derken sıfat fiill (past participle), used to derken geçmiş zaman halini kullanıyoruz. Zaten used to'nun olumsuzunda d harfi yok, diğerinde var ama.

James and Harry used to work in London.
Mike didn't use to spend his time watching TV.
They didn't use to go surfing at the end of the day.
Did he use to share a bedroom with his brother?
Did your grandfather use to lose his glasses?

Jony Case

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,342
İsim
İsmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar konsollar oyunlar ekipmanlar
Böyle şeylere yardım etmeyin.Okul ödevini atmış belli.Öğrenememeiş olacak.Bir de hazıra alışacak.
Hocam araştırdım ancak anlayamadım şimdi arkadaşlar sayesinde anladım

Hepinize teşekkürler arkadaşlar.

ArdaM

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,734
İsim
Arda Memiş