internethızımın düşük olması

AliSargn

80+
Reaksiyon skoru
29
Ekran Alıntısı.PNG

Gençler selamun aleyküm.Resimdede gördüğünüz gibi internet hız testi sonucum bu.Anlaşmalı olduğum paket 10 mbps ve normal olarak 6-8 mbps arası olur hız fakat benim gerçekte indirme hzıım 1mbps yi geçmiyor kaç kez aradım sonuç alamadım.kablolu olarak bağlıyım sadece 1 cihaz bağlı ama fark etmiyor.speedtestte 8 mbps olarak gözükürken neden ben steam vb platformlarda indirme hızım 1 mbps ?

8mbps download / 8 = 1mb/s
yani saniye de 1mb indirmeniz normal

dostum fark ettiysen steam VB yazdım.sadece steam değil demek bu yani.heryerde indirme hızım stabil 1mbps yi geçmiyor.
Post automatically merged:

dostum biraz daha açarmısın tam anlayamadım.
Kaç mbps alırsan o kadar mb indiremezsin.

Mesela diyelim ki ben 16mbps alıyorum saniyede kaç mb indirdiğimi öğrenmek için download hızı mı 8'e bölüyorum.
16 / 8 = 2mb/s

dostum fark ettiysen steam VB yazdım.sadece steam değil demek bu yani.heryerde indirme hızım stabil 1mbps yi geçmiyor.

dostum biraz daha açarmısın tam anlayamadım.
Mbps ile MB Aynı şeyler değil.
Mbps= Mega Bits Per Second
MB= Megabyte

Mbps'i 8'e böldüğünde alacağın max Mb/s yani saniyede kaç mb indireceğini bulursun.

basit matematik 8 mbps yazan hız megabit per second anlamı taşıyor yani sabineyede 8 megabit burdaki bit kelimesine dikkat çekmek isterim önemli steamdeki indirme hızın ise 1mbps yani 1megabyte per second ortaokuldan hatırladığımız bilgileri kullanırsak 8 bit 1 byte eder burdan bir matematik yapılında 8megabir/second=1megabyte/second indirme hızı demek en basit haliyle SpeddTest'te yazadı 8'e böl

steam kazıkçı cünkü
buda çok doğru bir yaklaşım

Geri