İphone 14 Pro'dan 16 Pro'ya Geçilir mi?

auditoree

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
262
Selamlar, kardeşime telefon alınacak. İphone 13 civarı bir telefon istiyor. Kendim İphone 14 Pro kullanıyorum. İP 13'e 35k vermek yerine üzerine 50k kendim ekleyip İphone 16 pro'ya geçmek mantıklı mı sizce? Böyle olursa ip14 pro'mu kardeşime vereceğim. Hem 50k'ye kendi telefonumu geliştirmiş olacağım hem de kardeşim 35k'ya daha iyi bir telefon kullanmış olacak. Düşünceleriniz neler?

Selamlar, kardeşime telefon alınacak. İphone 13 civarı bir telefon istiyor. Kendim İphone 14 Pro kullanıyorum. İP 13'e 35k vermek yerine üzerine 50k kendim ekleyip İphone 16 pro'ya geçmek mantıklı mı sizce? Böyle olursa ip14 pro'mu kardeşime vereceğim. Hem 50k'ye kendi telefonumu geliştirmiş olacağım hem de kardeşim 35k'ya daha iyi bir telefon kullanmış olacak. Düşünceleriniz neler?
13 normal bir insan için yeterli ve fazla bir telefondur ayrıca sizin yeni bir telefona geçmeniz saçma hiç bir sebep yokken ha param var istediğimi alabiliyorum derseniz de alın .

paran varsa gecılır ve o telefon sana 4 yıl rahat gıder

Hocam bana kalınırsa geçilmez bende 14 pro kullanıyorum 15pro ve 16pro deneyimleme fırsatım oldu kamera açısından 14pro çoğu zaman daha kaliteli. 15 prolu arkadaşım gelip gidip telefonları karşılaştırıyor bana kalırsa bi süre daha 14pro kullanmak daha mantıklı tek kişi açısından. Ama kardeşime vereceğim diyorsunuz paranızda var o durumda geçilebilir ikinizede yararı olur uzun ömürlü olması açısından. Yoksa tek kişi olarak geçilmez. Ben 15pro çıktığında geçmek için alıp inceledim beni tatmin etmedi üstüne para vermek için. 16da aynı şekil .Belki 17-18de tatmin ederse geçilebilir. Şahsi görüşüm tabi.

Paran yeterli derecede seni de rahat ettirecek kadar varsa hem kardeşin, hem de senin için iyi olacaktır 16 Pro alman mantıklı.

İmkân varsa yapmak mantıksız değil, zarardan ziyade yararı olur.

Hocam bana kalınırsa geçilmez bende 14 pro kullanıyorum 15pro ve 16pro deneyimleme fırsatım oldu kamera açısından 14pro çoğu zaman daha kaliteli. 15 prolu arkadaşım gelip gidip telefonları karşılaştırıyor bana kalırsa bi süre daha 14pro kullanmak daha mantıklı tek kişi açısından. Ama kardeşime vereceğim diyorsunuz paranızda var o durumda geçilebilir ikinizede yararı olur uzun ömürlü olması açısından. Yoksa tek kişi olarak geçilmez. Ben 15pro çıktığında geçmek için alıp inceledim beni tatmin etmedi üstüne para vermek için. 16da aynı şekil .Belki 17-18de tatmin ederse geçilebilir. Şahsi görüşüm tabi.
Peki 17 pro çıkana kadar kur artışı, gelecek zamlar vs bu riske girmeye değer mi sizce? Kaç liraya alabileceğimiz meçhul.

Hocam maddi durumunuzu bilmiyorum fakat bu miktar paraları takmayacağınız bir durumunuz varsa yapın nasılsa etkilemez sizi fakat onun dışında geçmeye değmez 13 kardeşiniz için gayet yeterli bir telefon olacaktır en az bir 2-3 sene daha götürür.
size gelecek olursak 14 pro modeli tam ideal modeldir şu anda hem fiyatı ortalama hem de bir çok güncel özellik bulunuyor o yüzden kullanmaya devam etmenizi öneririm 1-2 sene sonra değiştirmeyi düşünürsünüz ama değiştirmeseniz bile 4 sene daha rahat götürür.

bu dediğiniz mantıklı oluyor fakat öbür türlü kesinlikle desteklemem haklı bir sebebiniz olmasaydı bu tüketim çılgınlığı olurdu

Yeni gelen serilerde fiyatlar çok uçuk fiyatta olacağı söyleniyor. Hem mantıklı olur. Hemde kardeşin mutlu olur.

5 ay gibi bir süre kalmışken bence 17 beklemek daha mantıklı. Arka kamera'da birçok yenilik bekleniyor, kamera çok kullanan birisiysen senin için daha iyi olur. Bende 12 kullanıyorum, 17 Pro çıkınca ona geçeceğim.

Hocam bence geçilmez. Öyle inanılmaz bir kamera farkı yok. Onun dışında kıçı kırık instagram ve whatsapptan başka ne işe yarıyor telefon? Arkadaşlar yabancı arkadaşlarım var adamların elinin altında ucuza olmasına rağmen almıyorlar. Gittiği yere kadar kullanın telefonlarınızı. iPhone 14 pro hala ve hala geçerli bir telefon. Bende 14 pro kullanıyorum ve iPhone 7'den geçtim yani ihtiyaç duyana kadar param olmasına rağmen değiştirmedim. Paranızı daha iyi şeylere yatırın derim. Nihayetinde göt cebinde duran bir cihazdan bahsediyoruz yaptıkları aynı sadece numaraları farklı.

Geri