İphone 16 128 devir 99 saglık iyi midir?

Eror404

80+
Reaksiyon skoru
34
Alalı kısmen 6 ay oluyor 128 devir 99 saglık iyi midir? normalmidir

Ekler

• IMG_0914.webp
    IMG_0914.webp
    62.8 KB · Hit: 33
Gayet iyi.

Erken 99 olmuş gibi geldi. Bende 16e var 220 devir oldu hala 100

7 aydır kullanıyorum pil sağlığı 100 devirde 138

bence erken düşmüş 99 a ve nasıl kullanıyorsun günde kaç defa şarja takıyorsun adaptör ve kablo markası ne acaba?

Her pil aynı değil, herkes aynı hava şartlarına sahip şehirde, ülkede yaşamıyor, herkes aynı derecede telefon kullanmıyor. 15 Devirde de düşse normal 300 devirde de.

bence erken düşmüş 99 a ve nasıl kullanıyorsun günde kaç defa şarja takıyorsun adaptör ve kablo markası ne acaba?
Hersey orijinal adaptör kablo falan günde 1 kez belki 2gunde 1 şarja takıyorum sadece 2 gündür fazla yoğun kullanım yaptım günde 2 kez şarj falan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

400 devir %88 bende şuan. Normal sayılır.
Normal hocam o zaman

250 devirden sonra düşmeye başlıyo ortalamada. Biraz erken düşmüş. Yanlış şarj aleti veya yanlış kullanım olabilir

100 den 99a düşme hızı biraz da pilin üretim kapasitesine bağlı ve tamamen şans o kısım. Örneğin Apple pile 3500Mah derken aslında 3700 olarak üretir ama üretim sonrası aynı işlemcilerde olduğu gibi tam kapasite olmaz Apple gibi firmalar bu pillerin 3500-3700 arası kapasitesi olanlarını cihazlara takar. Yazılım da %100 = 3500 olarak hesaplar yani cihazdaki pil 3600mah ise 100mah kayıp olsa bile %100 gözükmeye devam eder pili 3550 denk gelen aynı 100mah kayıpla %99 sağlığa düşer.

100 den 99a düşme hızı biraz da pilin üretim kapasitesine bağlı ve tamamen şans o kısım. Örneğin Apple pile 3500Mah derken aslında 3700 olarak üretir ama üretim sonrası aynı işlemcilerde olduğu gibi tam kapasite olmaz Apple gibi firmalar bu pillerin 3500-3700 arası kapasitesi olanlarını cihazlara takar. Yazılım da %100 = 3500 olarak hesaplar yani cihazdaki pil 3600mah ise 100mah kayıp olsa bile %100 gözükmeye devam eder.
Anladım hocam eyvallah

250 devirden sonra düşmeye başlıyo ortalamada. Biraz erken düşmüş. Yanlış şarj aleti veya yanlış kullanım olabilir
Hersey normal hocam da bazen sen ne yaparsan yap düşüyor XD sağlık olsun normal Yani ne yapalım tek düşündüğüm %75 lere düştüğünde satmanın zor olması ve pili orijinal değiştirsen bile değişen parçası olduğu için satılmaa sebep olabileceğini düşündüm

Anladım hocam eyvallah

Hersey normal hocam da bazen sen ne yaparsan yap düşüyor XD sağlık olsun normal Yani ne yapalım tek düşündüğüm %75 lere düştüğünde satmanın zor olması ve pili orijinal değiştirsen bile değişen parçası olduğu için satılmaa sebep olabileceğini düşündüm
Nasip bende de 16 pro max vardı pili kronik çıktı her şarj etmemde sağlık 1 düşüyodu

Masallah hocam Allah nazarlardan saklasın baya iyi oysaki çokta pille de kısmen dikkat ediyorum
Bende ilk başlarda dikkat ediyordum hocam da son aylarda saldım kafama göre takıp çıkarıyorum. Bence kritik nokta şarjda kullanmamak ve sürekli güncelleme yapmamak.

Geri