Neler Yeni

IPhone 16e Modeli - Video Oynatma Süresi Hakkında Sorum Var

Egobusch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
Ahmet Yerli
Merhaba arkadaşlar.

Apple'ın özellikle fiyat konusunda çok büyük hayal kırıklığı yarattığı iPhone 16e modelinde bir detay fark ettim ve sizlerle paylaşmak istedim.

iPhone 16 Video Oynatma Süresi: 22 Saat
iPhone 16e Video Oynatma Süresi: 26 Saat

Ekran boyutları aynı, ekran çözünürlükleri aynı, yenileme hızları aynı, işlemci aynı, ram aynı, işletim sistemi aynı.

iPhone 15 ile 16 arasında 2 saatlik bir video oynatma süresi farkı farken, Apple'ın neredeyse tüm iPhone modelleri arasında ortalama 1-2 saatlik artış varken, bu iPhone 16e modeli nasıl tam 4 saat fazladan video oynatma süresi verebiliyor? Aradaki fark 1-2 saat olsa, modem değişti diyeceğim, mAh farkları diyeceğim ama işin daha ilginç yanı şu,

iPhone 16 Batarya Kapasitesi: 3.561 mAh
iPhone 16e Batarya Kapasitesi: 3.279 mAh

iPhone 16e, 300mAh daha düşük batarya kapasitesindeyken, 4 saat fazladan ekran süresi.. Buna mantıklı bir sebep bulamıyorum.

Bir başka detay; Bu sundukları video oynatma süresi, neredeyse Plus modellerine denk geliyor ve Plus modelleri 4.600mAh batarya kapasitesinde. Bu bilgi bana gerçek gelmiyor, sizin görüşleriniz nedir bu konu hakkında?

Son düzenleme:

MeYuk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
231
İsim
Mert YÜKSEL
Merhaba,

Yabancı forumlarda gördüğüm üzere kullanılan işlemcinin gücünün kısmi şekilde kısıldığı belirtilmiş. Eğer bu doğru ise aynı işlemciye sahip olmasına rağmen güç kısıldığı için sürelerde + olarak yansımız olabilir.

Saygılarımla,
MeYuk

şahin doğan

80+ Platinum
Muhtemelen testlerin yapıldığı şartlara bağlı.
Apple'ın sitesinde 15 Pro Max 29 saate kadar video oynatma, 16 22 saate kadar video oynatma ama GSM arena testlerine göre iPhone 16 webde gezinmede 15 Pro Max'dan daha başarılı. Video oynatmada daha başarılı diye her sahnede daha başarılı olacak diye bir şey yok yani.
Apple her 2 cihazın da ekran parlaklığını Nit bazında değil de % bazında hesaplayıp test ediyorsa normal denilebilir.
16e'nin %50 parlaklık oranı 400 Nit'e denk geliyor, 16'nın %50 parlaklık oranı 500 Nit'e denk geliyor (Manuel ayarlarda)
16e'nin GPU tarafında 1 çekirdek sayısı daha az ama bu durum video oynatmada bir şey değiştirmez diye tahmin ediyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,644
Üyeler
168,470
Son üye
Atakan Emir
Top Bottom