Neler Yeni

IOS iPhone SE 2020 64 GB alınır mı

Nachi

80+ Platinum
Senin başına geldiyse herkesin başına gelcek diye bir şey yok.
Android 4.4.2 ölüsü olan cihazları hatırlatırım. Günceleme alsa bile daha da yavaşlıyor daha aşşırı pil tüketiyor ve neredeyse yeni androidde aman aman yenilik yok.

symxqw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
süleyman kcks
Senin başına geldiyse herkesin başına gelcek diye bir şey yok.
Max 3850 TL'Ne önerirsiniz ? Tasarım olarak ve Performans olarak güzel bir şey istiyorum zaten pek oyun oynayan biri değilim İOS almaktan vazgeçtim

Nachi

80+ Platinum
Hayır ios şart değil deneyimlemek için bi denemek istemiştim ama gerçekten büyük ekran deneyimi daha güzel geliyor batarya vs vs olarakta üstün bütçe kısıtlı olunca sorun olacak gibi gözüküyor M51 veya Note 9 Pro yada Mi Note 10 Lite arasından birini düşünüyorum dün biraz araştırdım telefonları ama xiaomi'nin arayüzünde donma ve takılmalar olduğunu duydum m51 sizce iyi midir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım peki kılıf ve ekran koruyucusu rahat bulunabiliyor mu ?
Android alacaksan m51 ama yeni olduğu için daha spigen koruyucu çıkmadı ama kılıf yeni çıktı. Diğerleri de kalitesiz m51in kılıfını ekran koruyucularını diyorum.

symxqw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
süleyman kcks
Ben satın aldığım zaman kılıf ve ekran koruyucusunu da sipariş vermiştim telefondan 1 gün sonra elimde olmuştu. İnternette pek çok kılıf ve ekran koruyucu mevcut. Bence 3.5k ya alınabilecek iyi telefonlardan bir tanesi. Biraz büyük benim için bir problem yaratmıyor büyük olması internette karşılaştırma videoları bolca mevcut onlardan bakıp hatta imkanın varsa bir telefoncuda incelemeni tavsiye ederim.
Büyük ekran benim için sorun yaratmaz ağırlık da yaratmaz genel olarak kullanışlı bir cihaz olsun yeter bana

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Hayır ios şart değil deneyimlemek için bi denemek istemiştim ama gerçekten büyük ekran deneyimi daha güzel geliyor batarya vs vs olarakta üstün bütçe kısıtlı olunca sorun olacak gibi gözüküyor M51 veya Note 9 Pro yada Mi Note 10 Lite arasından birini düşünüyorum dün biraz araştırdım telefonları ama xiaomi'nin arayüzünde donma ve takılmalar olduğunu duydum m51 sizce iyi midir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım peki kılıf ve ekran koruyucusu rahat bulunabiliyor mu ?
Xiaomi'nin arayüzünden memnun olan küçük bir kesim olsa da dediğin gibi yazılımsal sorunlardan yakınanlar çoğunlukta. Note 9 Pro'yu önermem, onun yerine Poco X3'e bakabilirsin. Mi Note 10 Lite'ta da yakınlık sensörü problemi vardı, telefonla konuşurken kulağındayken sensör algılamıyor ve ekranı açıp saçma sapan yerlere basmana neden oluyordu, o sorun devam ediyorsa onu da önermem. Oppo Reno 4'e bakabilirsin onun yerine de.

M51 bataryasıyla öne çıkan güzel bir telefon fakat bunun getirdiği bir dezavantaj olarak ağır ve kalın. Sorun değil dersen alınır. Eğer çok acelen yoksa 17 Mart'ta Samsung yeni A52 ve A72'yi tanıtacak. 120 hz Super AMOLED ekran, Snapdragon işlemci (Türkiye'ye 5G'li versiyonu gelirse 750G), A72 için konuşursak kamerada optik imaj sabitleyici (OIS) olacağı söyleniyor. Fiyatları 4000 TL'yi geçmezse senin bütçen sınırları içerisinde kalır.

Samsung yeni A serilerine 3 yıl güncelleme sözü verdi, örneğin A51 ve A71 bu imkandan yararlanacak, A52 ve A72 de yararlanacak dolayısıyla, Android 11'le kutudan çıkacağını düşünürsek Android 12 13 14'ü de alacak diye tahminde bulunulabilir. M serisi için böyle bir duyuru yapmadı, M serilerinde güncellemeyi 2 yılla sınırlı tutabilir o yüzden.

Mr8ilgin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yavuz
Android 4.4.2 ölüsü olan cihazları hatırlatırım. Günceleme alsa bile daha da yavaşlıyor daha aşşırı pil tüketiyor ve neredeyse yeni androidde aman aman yenilik yok.
Apple ın farkı ne? 3 yıl kullanıp o kadar para çöp oluyor.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
güzel telefon alınır.
batarya sıkıntısı çıkarsa eğer 150 liraya 3000 mAh batarya taktırabiliyoesunuz ama SE kullanıp 1 günü çıkarmayan arkadaşımı görmedim.

symxqw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
süleyman kcks
Xiaomi'nin arayüzünden memnun olan küçük bir kesim olsa da dediğin gibi yazılımsal sorunlardan yakınanlar çoğunlukta. Note 9 Pro'yu önermem, onun yerine Poco X3'e bakabilirsin. Mi Note 10 Lite'ta da yakınlık sensörü problemi vardı, telefonla konuşurken kulağındayken sensör algılamıyor ve ekranı açıp saçma sapan yerlere basmana neden oluyordu, o sorun devam ediyorsa onu da önermem. Oppo Reno 4'e bakabilirsin onun yerine de.

M51 bataryasıyla öne çıkan güzel bir telefon fakat bunun getirdiği bir dezavantaj olarak ağır ve kalın. Sorun değil dersen alınır. Eğer çok acelen yoksa 17 Mart'ta Samsung yeni A52 ve A72'yi tanıtacak. 120 hz Super AMOLED ekran, Snapdragon işlemci (Türkiye'ye 5G'li versiyonu gelirse 750G), A72 için konuşursak kamerada optik imaj sabitleyici (OIS) olacağı söyleniyor. Fiyatları 4000 TL'yi geçmezse senin bütçen sınırları içerisinde kalır.

Samsung yeni A serilerine 3 yıl güncelleme sözü verdi, örneğin A51 ve A71 bu imkandan yararlanacak, A52 ve A72 de yararlanacak dolayısıyla, Android 11'le kutudan çıkacağını düşünürsek Android 12 13 14'ü de alacak diye tahminde bulunulabilir. M serisi için böyle bir duyuru yapmadı, M serilerinde güncellemeyi 2 yılla sınırlı tutabilir o yüzden.

17 Marta kadar tabii ki bekleyebilirim eğer fiyatı benim bütçemce kalırsa alabilirim kalmazsa m51 benim için ideal o zaman

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Apple ın farkı ne? 3 yıl kullanıp o kadar para çöp oluyor.
3 yıl kullandıktan sonra çöp olmuyor. 3 yılın sonunda iki seçeneğin oluyor:
1) En az 2 yıl daha kullanabilirsin.
2) Değerinde satarak yeni telefon alabilirsin.

Android bir telefon alıp 3 yıl kullanınca ne oluyor?
1) Genellikle kullanılmayacak kadar yavaşlamış oluyor.
2) 2. elde satayım desen öldü fiyatına alıyorlar.

Mr8ilgin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yavuz
Kullanıcısı olaraktan bahsediyorum. iPhone 6s mevcut elimde. Hemen sarjı bitiyor ve yavaş. Piyasadaki berbat 6s lerden de değil hiç tamir görmemiş bir telden bahsediyorum.

Top Bottom