ᶜᵃⁿᶜᵉˡᵉⁿᵗᵉʳ
80+ Bronze
İnanamıyorum bide allahın adını anıyorlar şunlara bi korona virüs fırlatın yaŞu görüntülerden sonra İsrail bunları sağ koymaz gibi duruyor:
İnanamıyorum bide allahın adını anıyorlar şunlara bi korona virüs fırlatın yaŞu görüntülerden sonra İsrail bunları sağ koymaz gibi duruyor:
3. Dünya savaşı yakın...İsrail, İran ile savaşabileceğini açıkladı. Yaşananlardan İran'ı sorumlu tutuyor.
Hizbullah, İsrail'in Gazze'yi Filistin'e bırakmaması durumunda İsrail ile çatışacağını belirtti.
Eğer İsrail, Gazze'den ayrılmazsa İsrail için yukarı ve sağ taraftan olacak şekilde 2 ayrı cephe açılacak.
İsrail'i destekleyenler:
- Avrupa Birliği.
- ABD.
- Birleşik Krallık/İngiltere.
- Kısmi olarak NATO.
Filistin'i destekleyenler:
- Tüm Arap Ligi.
- Rusya ve Çin.
Harbiden çatışmaya gidiyor.İsrail, İran ile savaşabileceğini açıkladı. Yaşananlardan İran'ı sorumlu tutuyor.
Hizbullah, İsrail'in Gazze'yi Filistin'e bırakmaması durumunda İsrail ile çatışacağını belirtti.
Eğer İsrail, Gazze'den ayrılmazsa İsrail için yukarı ve sağ taraftan olacak şekilde 2 ayrı cephe açılacak.
İsrail'i destekleyenler:
- Avrupa Birliği.
- ABD.
- Birleşik Krallık/İngiltere.
- Kısmi olarak NATO.
Filistin'i destekleyenler:
- Tüm Arap Ligi.
- Rusya ve Çin.
Hizbullah cidden deneyimli bir ordu. İsrail'in işi gitgide zorlaşıyor.Harbiden çatışmaya gidiyor.
Sabahtan beri canım kola çekiyordu bakİsrail, bugün (1 saat öncesine kadar) Resmi olarak Filistin'e ve Filistin destekli örgütlere savaş ilan etti.
Filistin destekli ve Filistin'i ve Müslüman ülkeleri koruma amacı güden 'Hamas', saldırıya ani bir karşılık verdi.
İsrail ordusunun çok sayıda personel kaybı yaşadığı biliniyor. Ayrıca ekonomik kayıpta cabası.
Hamas, Askeri bölgeler dışında odağını sivil bölgelere geçirmiş durumda. Ayrıca kadın ve çocuk ayırt etmeksizin tüm sivilleri kaçırıp öldürüyorlar. Bazı kadınlara tecavüz ettikleri biliniyor.
Benim fikrimi soracak olursanız; 6 Müslüman ülkeye karşı daracık alanda savaşan ve kazanan İsrail, bu savaşı hayli hayli kazanır. Ama karşılarında ölümden korkmayan ve kendilerini canlı bomba
olarak kullanabilecek bir paramiliter bir örgüt bulunuyor.
Türkiye yüksek ihtimalle Nötr kalır. Ya da İsrail'i destekler çünkü bu savaştan Filistin sağ çıkamaz.
Olayların güncel halini aşağıdaki Twitter hesabından takip edebilirsiniz.
Erdoğan açıklama yaptı, yukarıda dediğim gibi Nötr durdu:
ABD ve Avrupa baya yardım etmesi gerekiyor.Hizbullah cidden deneyimli bir ordu. İsrail'in işi gitgide zorlaşıyor.
Sabahtan beri canım kola çekiyordu bak
Kendi topraklarina geri dönmüşler ne mutlu hizbullahçılaraHarbiden çatışmaya gidiyor.
ABD savaş bile açabilir. Ülkeleri tamamen yatırıma bağlı ve en büyük yatırım Yahudili Şirketlerden geliyor. Dünyadaki en büyük dayanışmadır Yahudi dayanışması.ABD ve Avrupa baya yardım etmesi gerekiyor.
Kendi kadınlarını gömdükleri 4 duvar arasina kapattiklari için özgür kadin görünce ganimet gibi görüyorlar klasik arap işte müslümaniz diye gezer paso sivil halka çatışır bu terörizmdirBu arada hamasta esir alıyor sürekli özellikle kadınları ve çocukları
Bu araplar ilkel varlıklar benceKendi kadınlarını gömdükleri 4 duvar arasina kapattiklari için özgür kadin görünce ganimet gibi görüyorlar klasik arap işte müslümaniz diye gezer paso sivil halka çatışır bu terörizmdir