Neler Yeni

İtopya Ürün Fiyatı Mağazada da Geçerli mi?

.......

80+ Bronze
Aynı modeli mi kullanıyordunuz?Almamı önerir misiniz?
Ayrıca ilk aldığımızda bir süre cihazı şarj ettikten sonra bilgisayarı bağlayabiliyoruz.Daha sonra atıyorum bilgisayar açıkken elektrik gitti, otomatik led ekranı maviye dönüp akü moduna mi geçiyor?

Ayrıca UPS üzerinde yer alan tuş ne işe yarıyor?Alacağım,bilmediğim için sormak istedim.
Hayır başka model kullanıyorum.UPS üzerindeki tuş başlatmak için kullanılıyor,pcyi açarken onu da açman lazım.Elektrik gittiğinde otmatik devreye giriyor,kapanmaya yakın da öterek uyarıyor.

Hayır başka model kullanıyorum.UPS üzerindeki tuş başlatmak için kullanılıyor,pcyi açarken onu da açman lazım.Elektrik gittiğinde otmatik devreye giriyor,kapanmaya yakın da öterek uyarıyor.
UPS üzerindeki o tuşa basmak bilgisayarı her açtığımızda gerekiyor mu?Yani kendi otomatik olarak açmıyor mu?
Bilgisayarı kapattığımzda o tuşu kapatmamız gerekli mi peki?
Ayrıca bilgisayarı açmak istediğimiz vakit önce UPS tuşunu mu açmalıyız?
UPS üzerindeki lcd Ekranın aktif olarak mavi yanması mı gerekli?

@Berat Özdemir bi bakar mısınız rica etsem hocam?

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
UPS üzerindeki o tuşa basmak bilgisayarı her açtığımızda gerekiyor mu?Yani kendi otomatik olarak açmıyor mu?
Bilgisayarı kapattığımzda o tuşu kapatmamız gerekli mi peki?
Ayrıca bilgisayarı açmak istediğimiz vakit önce UPS tuşunu mu açmalıyız?
UPS üzerindeki lcd Ekranın aktif olarak mavi yanması mı gerekli?

@Berat Özdemir bi bakar mısınız rica etsem hocam?
UPS her zaman açık duruyor ve sizin hiçbir şey ile uğraşmanıza gerek yok yalnızca normal bir şekilde bilgisayarınızın düğmesine basıp çalıştıracaksınız. Yani UPS tuşu her zaman açık konumda olacağı için önce basmak gibi bir şey yok ve hayır bilgisayar kapalıyken kapatmıyorsunuz. Benim kullandığım UPS'te ekran olmadığı için bir şey diyemiyorum; ancak mavi yanmasından kastınız nedir? Ekran sürekli açık diyorsanız açık olması sorun yaratmayacaktır, ne kadar şarjı kaldığı vs. gibi bilgiler veriyordur. Işığı rahatsız ediyorsa üzerine bir şey örtebilirsiniz.

UPS her zaman açık duruyor ve sizin hiçbir şey ile uğraşmanıza gerek yok yalnızca normal bir şekilde bilgisayarınızın düğmesine basıp çalıştıracaksınız. Yani UPS tuşu her zaman açık konumda olacağı için önce basmak gibi bir şey yok ve hayır bilgisayar kapalıyken kapatmıyorsunuz. Benim kullandığım UPS'te ekran olmadığı için bir şey diyemiyorum; ancak mavi yanmasından kastınız nedir? Ekran sürekli açık diyorsanız açık olması sorun yaratmayacaktır, ne kadar şarjı kaldığı vs. gibi bilgiler veriyordur. Işığı rahatsız ediyorsa üzerine bir şey örtebilirsiniz.
Hocam bu modelin lcd bir ekranı oluyor.Elektrik gittiği vakit aküden kullanmaya başlayınca ekran maviye dönüyor.Benim merak ettiğim şu.
Ben bu cihazı aldım eve geldim.
Duvardaki prize takıp 6-7 saat şarjdan sonra,cihazlarımın bağlı olduğu grup prizi takacağım.Daha sonra bilgisayarı hiç bir şey yapmadan açıp kullanabilir miyim?

Elektrik gittiği vakit hiç bir şey yapmadan bu UPS akü moduna geçecek mi acaba?
Elimizin altında UPS varken de PC kesintiden etkilenmesin.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Hocam bu modelin lcd bir ekranı oluyor.Elektrik gittiği vakit aküden kullanmaya başlayınca ekran maviye dönüyor.Benim merak ettiğim şu.
Ben bu cihazı aldım eve geldim.
Duvardaki prize takıp 6-7 saat şarjdan sonra,cihazlarımın bağlı olduğu grup prizi takacağım.Daha sonra bilgisayarı hiç bir şey yapmadan açıp kullanabilir miyim?

Elektrik gittiği vakit hiç bir şey yapmadan bu UPS akü moduna geçecek mi acaba?
Elimizin altında UPS varken de PC kesintiden etkilenmesin.
Zaten UPS prizden güç alıyor bile olsa güç tuşunu kapalı hale getirirseniz bilgisayara güç vermez. UPS her zaman açık duracak ve elektrik gittiğinde aküye geçişi otomatik yapacak, sizin bir şey yapmanıza gerek olmuyor. Dediğiniz gibi duvardaki prize UPS'i bağlıyorsunuz ve grup prizi UPS'e bağlıyorsunuz ardından hayatınıza aynı şekilde devam ediyorsunuz, hiçbir ek özel işlem uygulamanıza gerek yok.

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Önerirseniz alacağım.4 yıl kadar götürür mü sizce?
4 yıl götürme konusunda size bir şey söylemek istemem çünkü bu teknolojik alet
Önerilerim şu nemli ve aşırı kuru yerlere koymayın Max 1 ay sonra bozuluyor hepsi bütün markalar için geçerli
Size yetecektir.

Zaten UPS prizden güç alıyor bile olsa güç tuşunu kapalı hale getirirseniz bilgisayara güç vermez. UPS her zaman açık duracak ve elektrik gittiğinde aküye geçişi otomatik yapacak, sizin bir şey yapmanıza gerek olmuyor. Dediğiniz gibi duvardaki prize UPS'i bağlıyorsunuz ve grup prizi UPS'e bağlıyorsunuz ardından hayatınıza aynı şekilde devam ediyorsunuz, hiçbir ek özel işlem uygulamanıza gerek yok.
Şarjını doldurdum,daha sonra ise duvardaki prize UPS'i bağladım ve grup prizi de UPS'e bağladım.
Ardından kasayı direkt açabilir miyim,yoksa UPS'in güç tuşunu mu açmalıyım önce?Yani bunun bir sıralaması mı var?Yoksa UPS'in tuşuna basmaya gerek yok mu?

Burayı anlayamadım tam hocam.
Bahsettiğim güç tuşu şu videoda var.
Tuşa basınca ekran aktif oluyor.Bunu mu açık tutmalıyız her zaman?

Son düzenleme:

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Şarjını doldurdum,daha sonra ise duvardaki prize UPS'i bağladım ve grup prizi de UPS'e bağladım.
Ardından kasayı direkt açabilir miyim,yoksa UPS'in güç tuşunu mu açmalıyım önce?Yani bunun bir sıralaması mı var?Yoksa UPS'in tuşuna basmaya gerek yok mu?

Burayı anlayamadım tam hocam.
Bahsettiğim güç tuşu şu videoda var.
Tuşa basınca ekran aktif oluyor.Bunu mu açık tutmalıyız her zaman?

Zaten UPS'in güç tuşu kapalıyken elektrik vermez ve bilgisayar çalışmaz. Yani evet önce güç tuşunu açacaksınız, sonra bilgisayarı. Bir daha da güç tuşunu hiç kapatmayacaksınız ve sadece bilgisayarı açıp kapatacaksınız.
Attığınız videoya baktım, evet ekran sürekli mavi yanacak şekilde açık tutuyorsunuz.

Son düzenleme:
Zaten UPS'in güç tuşu kapalıyken elektrik vermez ve bilgisayar çalışmaz. Yani evet önce güç tuşunu açacaksınız, sonra bilgisayarı. Bir daha da güç tuşunu hiç kapatmayacaksınız ve sadece bilgisayarı açıp kapatacaksınız.
Attığınız videoya baktım, evet ekran sürekli mavi yanacak şekilde açık tutuyorsunuz.
Son olarak pc yi kapattığım vakit bu UPS tuşunu kapatmam gerekli mi peki hocam?
Yani bu Ekranın deaktif olmasını mı sağlamalıyım,yoksa açık kalmalı mı gece vakitlerinde de?

Ayrıca şu UPS içinde aynı şey geçerli dimi hocam?Bunda ekran yok çünkü. Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama😃

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,949
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Dediğim gibi aynı şeyi tekrardan söyleyeyim bu ups sizi Max 3 -5 dk götürür sonrasına imkanı yok götürmesi
Online UPS almanız gerekmekte onlarda ateş pahası yani alınabilir.
Ups zaten anı elektrik gitmesinde sistemi korumak ve bitmemiş işleri kaydetme zamanı bulacak kadar PC yi açık tutmaktır.

Berat Özdemir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
548
İsim
Berat Özdemir
Discord
RevelioLivento#9596
Son olarak pc yi kapattığım vakit bu UPS tuşunu kapatmam gerekli mi peki hocam?
Yani bu Ekranın deaktif olmasını mı sağlamalıyım,yoksa açık kalmalı mı gece vakitlerinde de?

Ayrıca şu UPS içinde aynı şey geçerli dimi hocam?Bunda ekran yok çünkü. Kusura bakmayın çok soru soruyorum ama😃

Sorun değil istediğiniz kadar sorabilirsiniz, bunun için forum kullanıyoruz.
Bilgisayarı kapattığınızda UPS'i kapatmak zorunda değilsiniz, UPS her zaman açık kalabilir. Dediğim gibi benim kullandığım UPS modelinde de ekran yok ve aynı şekilde çalışıyor. UPS'in üzerinde ekran olması çalışma prensibini değiştirmiyor.

Ups zaten anı elektrik gitmesinde sistemi korumak ve bitmemiş işleri kaydetme zamanı bulacak kadar PC yi açık tutmaktır.
Genel kullanım amacı o şekilde olsa da kapasite arttırma işlemine gidilerek jeneratör görevi görüp saatlerce bilgisayarı çalıştırmak ve işe devam etmekte mümkün.

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Uzun süre UPS ile uğraşıyorum ve yetkili servislerde çalıştığım zamanlar (Eskiden) Bu tür upsler hep sorunlu geliyordu
Upslerin amacı sadece pcyi korumak değildir Kendi güçlerini korumak ve Voltajı dengelemek(Anı güç kaybı)
Her UPS ups degildir.

Sorun değil istediğiniz kadar sorabilirsiniz, bunun için forum kullanıyoruz.
Bilgisayarı kapattığınızda UPS'i kapatmak zorunda değilsiniz, UPS her zaman açık kalabilir. Dediğim gibi benim kullandığım UPS modelinde de ekran yok ve aynı şekilde çalışıyor. UPS'in üzerinde ekran olması çalışma prensibini değiştirmiyor.

Genel kullanım amacı o şekilde olsa da kapasite arttırma işlemine gidilerek jeneratör görevi görüp saatlerce bilgisayarı çalıştırmak ve işe devam etmekte mümkün.
Yani bu dediğim modelde görülen tuşa bassam yeterli değil mi hocam,elektrik kesintisinde sistemi koruması için?İtopyadaki UPS'i alamadım, o son şansımıda kaçırdım.
Ne yapalım 850VA'lık olan bu modele kaldık. Sağlık olsun.Daha ucuza başka bir yerde buldum,biraz pahalı burada

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,059,198
Üyeler
168,259
Son üye
ytghjkmn876
Top Bottom