Sql bikere veritabanları için kalıp dil seve seve öğreneceksin. Sql ile c# içinde veri çekmeyi bilmeyen adama iş vermezler. İşi olmayana kız vermezler hesabı. Onun dışında başlangıcı ne kadar iyi yaparsan o kadar iyi gidersin. Java bilen adam python u kütüphaneleirni afedersiniz totosuyla öğrenir. Java ile her haltı geliştirebilrsiniz ve geliştirilmekte. Program gömülü sistem vs vs gibi araçlar için 10 numara araçtır. C# C++ java makine diline en yakın dillerdir hızları burdan gelir. Amaca yönelik düşünülecekse oyun yazılımı için c++ c# güncel diller veritabanı için Sql mecbur öğrenecek masaüstü programlar için c# java delphi tavsiye edebilirim. Web için php veya javascript ruby rails paketi de çok iyi. Gömülü sistemler için c C++ ve java kesinlikle.
Hocam Öncelikle SQL yanlışıkla yazmısım heralde oto kalvye neyse ben C# tavsiye etmem dedim çünkü C# başlangıç için kesinlikle uygun bir değil evet ögrenilmeli eğer masaüstü vs. Gibi alanlar için Ama sonradan öğrenilmeli
Ayrıca ben'de zaten Eğer yeni başlayıp hızlı ilerlemek istiyorsa diye başta Python önerdim Şahsen ben Java veya JavaScript İle başlamıştım öğrenme'ye tam hatırlamıyorum neyse Ful uykum geliyordu başlarda baya sıkıyordu (Gerçi sıkılmanın asıl sebebi türk kanalları çok kötü anlatımları var) Sonra İngilizcemi geliştirip Global YouTube kaynaklarından izlemeye Vs. Başladım öyle öğrendim yoksa sadece bı anlık heves gibi gelip geçecekti oysaki yazılıma vs. Çok ilgisi Olan araştırmayı vs. Seven bir insandım ona rağmen bayıyordu
Yani demek istediğim arkadaş eğer Java veya JavaScript ile başlar ise JS hadi yine neyse ama Java İle başlarsa ve cidden azimli ve istikrarlı biri değilse yani hata alınca en az 2-3 gün üstünde durmuyorsa aşırı sıkacak ve bırakmasına sebep olacak +türk YT yazılım içerikleri'nin insanı nasıl baydığınıda biliyoruz yani Python ile başlar ise Daha ilk 1-2 günde Bir şeyler yazmaya başlayabileceği için En azında motive olmuş olur çünkü insan oğlu beklemeyi vs. Çok sevmez Hemen Göreyim emeklerinin sonuçlarını vs. Kafasındadır Bu yüzden Python ile başlayıp yazılıma bağlandıkttan sonra JavaScript sonra SQL Sonra Java Sonra sececeği alana göre dil öğrenmesi lazım vs vs.