Neler Yeni

Kekemelik nasıl yenilir?

18 yaşındayım kekemeyim sonradan oldu 3 yıl oluyor kekemeliğim başlayalı konuşurken takılıyorum bazı kelimeleri ve cümleleri söylerken zorlanıyorum insanlarla konuşamıyorum bu yüzden asosyalim şimdi diyeceksiniz doktora gittik bunun için bir sürü doktorlara gittim faydası olmadı psikiyatri doktoruna da gittim antidepresan ilaçta kullandım 1 yıl boyunca faydası olmadı her gün 1 saat sesli kitap okuyorum onun dışında gün içinde sessiz kitap da okuyorum yani hem sesli hem sessiz okuyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bunun için ne önerirsiniz bana?

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,293
İsim
Furkan Görür
Ben de küçüklükten lise 3 e kadar vardı. Çözümü çok basit fakat istikrar ve irade istiyor. Ayna karşısına geçip sesli bir şekilde kitap okuyun günde 30 dk 1 saat. Ayrıca kekemelik varsa hızlı konuşma da vardır büyük ihtimal ek olarak kelime yutma da vardır. Bunun çözümü kitap okurken sesli şekilde ağzınıza bir kalem koyun öyle okuyun. Tavsiyem 30dk sesli kitap 25 dk kalem ile sesli kitap

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Cümle söyleyecekken cümleye farklı bir kelime ile başlayabilirsin. Bende işe yarıyor öyle olunca.
Mesaj otomatik birleştirildi:

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,293
İsim
Furkan Görür
Son olarak alışkanlık olmuşsa konuşurken ayak el titremesi veya tırnak et yeme onları da yapmamaya çakışın. Bir şeyi 40 gün yaparsanız etkisi ve kalıcılığı oluşmaya başlar.

Celilkug

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
183
İsim
Celil
Cümle söyleyecekken cümleye farklı bir kelime ile başlayabilirsin. Bende işe yarıyor öyle olunca.
20 yaşındayım 3 yaşından beri kekemelik var kesinlikle o şekilde başlıyorum cümleye diğer türlü asla başlayamıyorum doğru dürüst iletişim kuramıyorum bişeyler anlatamıyorum özgüven yok kekeleyince utanıyorum çünkü mesella bişey anlatırken kekeleyeceğim cümleyi biliyorum onun yerine şey diyorum mesela unutmuş gibi yapıyorum bi türlü çözemedim ne yapacaz bilmiyorum

Ben de küçüklükten lise 3 e kadar vardı. Çözümü çok basit fakat istikrar ve irade istiyor. Ayna karşısına geçip sesli bir şekilde kitap okuyun günde 30 dk 1 saat. Ayrıca kekemelik varsa hızlı konuşma da vardır büyük ihtimal ek olarak kelime yutma da vardır. Bunun çözümü kitap okurken sesli şekilde ağzınıza bir kalem koyun öyle okuyun. Tavsiyem 30dk sesli kitap 25 dk kalem ile sesli kitap
bendede aynısı var a:D çok hızlı konuşuyorum kekelememek için bide alışkanlık olmuş artık taramalı tüfek gibiyim kelime yutmada var tabi insanlar anlarken zorlanıyor bi çözümü yok galiba bu işin

• Konu Sahibi Konu Sahibi
20 yaşındayım 3 yaşından beri kekemelik var kesinlikle o şekilde başlıyorum cümleye diğer türlü asla başlayamıyorum doğru dürüst iletişim kuramıyorum bişeyler anlatamıyorum özgüven yok kekeleyince utanıyorum çünkü mesella bişey anlatırken kekeleyeceğim cümleyi biliyorum onun yerine şey diyorum mesela unutmuş gibi yapıyorum bi türlü çözemedim ne yapacaz bilmiyorum

bendede aynısı var a:D çok hızlı konuşuyorum kekelememek için bide alışkanlık olmuş artık taramalı tüfek gibiyim kelime yutmada var tabi insanlar anlarken zorlanıyor bi çözümü yok galiba bu işin
Benim babam bazen bana sen konuşma tembeli olmuşsun konuşmaya üşeniyorsun diyor

Son olarak alışkanlık olmuşsa konuşurken ayak el titremesi veya tırnak et yeme onları da yapmamaya çakışın. Bir şeyi 40 gün yaparsanız etkisi ve kalıcılığı oluşmaya başlar.

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,293
İsim
Furkan Görür

Çözümü kalemi ağzınıza koyup sesli kitap okumak

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,510
İsim
Kürşat
Hocam özgüven önemli bi faktör, kırmalarına izin vermeyin. Konuşma ve dil terapistine gitmeniz gerekiyor kekemelik için.

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,293
İsim
Furkan Görür

Kalem ile çalışma yaparsan ağzın tembelliği de gider.

Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Burak Pirin
Bendede var kekemelik 2 yaşından beri sadece bizi biz anlarız zor bir durum hele ki kız arkadaş yönünden

Rulep

80+ Gold
psikiyatri niye gittin anlamış değilim konuşman düzelse her şey düzelir zaten sesli kitabı 1 saat okumana gerek yok günlük 15-20 dk yeterli istikrar önemli onun harici dil ve konuşma terapisti, diksiyon dersleri gibi şeylere bak youtube da illaki vardır bununla ilgili videolar

Top Bottom