TDK düşmanımız değil, bizim için var ve kitap okuyan birisiysen zamanla dile daha da hakim olursun. Türkçe dersinde ve sınavlarda başarı sağlamak açısından seviyeni ne kadar yüksek tutarsan senin için o kadar iyi olur. Seni düşündüğüm için kızarsan da canın sağolsun güzel kardeşim. Düzeltme yapmak istemezsen zorlamıyorum yanlış anlama lütfen.
İki firmanın da taraftarı değilim. O an hangi markanın ürünü daha ucuza daha iyi performans verdiğine ve kusuru olup olmadığına bakarım satın alırken veya tavsiye verirken. Marka fanları kar zarar hesaplamadan bir tarafı tutanlar olup, benimle uzaktan yakından alakaları yoktur.
İki firmanın da taraftarı değilim. O an hangi markanın ürünü daha ucuza daha iyi performans verdiğine ve kusuru olup olmadığına bakarım satın alırken veya tavsiye verirken. Marka fanları kar zarar hesaplamadan bir tarafı tutanlar olup, benimle uzaktan yakından alakaları yoktur.
Hepinize merhaba arkadaşlar bugün sizlere kitap hırsızı kitabını anlatmaya çalışacağım niye incelemeye aldın derseniz de zaten kitabı inceliyoruz, bu arada okuyamadım çok uzundu gibi cümleler kurmazsanız sevinirim incelediğimiz şey kitap
Öncelikle kitabımız bu Alıntıyı görüntüle
Kıtap bir kızın 2. Dünya sırasında Nazi hükümetindeki bir ülkede yaşayıp ve aynı şekilde nazi hükümetindeki bir aileye evlatlık verilmesiyle başlıyor ve çok iyi arkadaş oldukları komşularının çocuklarıyla okula gidiyorlar kendisi erkek ancak bunları size anlatmayacağım eğer kitabı alırsanız kitabın heyecanı gider kitabın yazarın kitabı kendi ağzından anlatmamış onun yerine bir ölüm meleğinin ağzından anlatmış ve neler düşündüklerini (karakterlerin) çoğunu anlatmış bence bu çok iyi bir şey kitap okumayanlar için çünkü karakterlerin ne düşündüklerini bilmezseniz bir de bunu düşünmek için zaman harcayacak ve kitaptan dolayı yorulacak ve onu bir rafa kaldıracaksınızdır ancak bu kitap da öyle değil durum olayı söz konusu olsa bile günde 20 dk gibi bir sürede okuyabilirsiniz günlük yani tabii ki kitaba başlayınca bazı bilmediğiniz kelimeler olacak ancak bunları anlamak için elinizde bir telefon yada akıllı bir cihaz olacak bu sayede kelime dağarcığınızda gelişecektir
OKUMAYA DEĞERMİ =
Nasıl bitiyor =
Belki daha iyi bilebilirdi sonunda ana karakter ölüyor ama her filmlerde daha iyi olması için bazı karakterler ölüyor ve buda kabul edilebilir bence
SAYFA SAYISI = 574
PUANIM = 9/10
Yaklaşık 7.sınıfta almıştım ancak bir türlü okuma fırsatım olmadı ancak okumaya başlayınca çok güzel bir kitap olduğunu anladım hatta biterken boğazım düğümlendi neredeyse ağlayacaktım çok iyi anlatılmış ve ikinci kere okunabilecek bir kitap oladuğunu düşünüyorum 8. Sınıfta bitirdim şuan 9 um okullar araya girsin okumayı düşünüyorum. Benim size okuma yaşı tavsiyem ise 10 ve 11. Sınıftır 7 ve 8. Sınıflarda pek kelimeleri anlamayabilirsiniz ve biraz da siyaset var ancak kitabın olması gereken siyaset olduğunu düşünüyorum çünkü o zamanı ele alınmış
Hiç bir şekilde siyasi parti ve benzeri destekçisi değilim (ne olur ne olmaz edebiyat hocama bu kitabı okuyummu diye sorduğum da okuma demişti o yüzden diyorum ama burada bizim odaklanmamız gereken şey kitaptır bence)
----------------BURAYA KADAR GELDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM İYİ FORUMLAR--------------
Kusura bakmayın kameram kötü bulanık çıktı YTD
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yorum yapmayı unutmayın daha fazla kişi ulaşabilir
Kitap rehberi derken bunun gibi başka mı bu var Nikola abidir kendisi ama burada kendini anlattım kendi kitabını okuyarak başkada sınavlardan sonra yapacağım arada 1 2 tane atarim sınav haftasında konuları bitirirsem
Lütfen çok uzundu okumadım demeyin kitabı zaten 120 küsür sayfa
1856 yılında Avusturya İmparatorluğun da doğan tesla 5 kardeşin 4. Süydü küçük yaşta gözündeki ışık çarpmalarıyla başa çıkmaya uğraşırken hayal gücünü geliştirdi ayni zamanda kardeşini gözleri önünde at teperek öldürmesi psikolojisini çok kötü sarsmıştı orta okul zamanın da neredeyse resim dersinde neredeyse kalacaktı (kalmışta olabilir) lise de ise çok fazla çalıştığı için öğretmenleri babasına mektup yollayıp Nikola çok ders çalıştığını ve zararlı olabileceğini söylediler ilerleyen dönemler de kumar hastalığına yakalanıp annesi ona elindeki son parasını vererek "al bu parayı ve git son paramızı da bitir ne kadar erken kaybedersen o kadar hızlı bırakırsın bu illeti" (ortalama olarak böyle denilmiş) demesi üzerine hemen bıraktı geceleri babası akşamları uyumuyorsun diye kızarken o akşamları mumu yakıp kapı deliklerini kapatarak akşamları kitap okurdu ilerleyen zamanlarda ise Amerika ya is için gitti Edison un yanına gidince Edison "eğer bu işi yaparsan sana bu kadar para vereceğim" demesi üzerine Tesla işi yapmış ancak Edison parayı vermemiştir.
Bunun üzerine Tesla, George Westinghouse un yanında ise başlayarak alternatif akımı bulmuştur. Rakibi olan Edison ise 25 cent karşılığında çocuklardan hayvanları yakalayıp kendisine getirmesini söylüyor daha sonra ise alternatif akımlı idam tabirlerilerine oturtarak onları halk karşısında acımasızca öldürüyordu ki Edison a göre insanlar alternatif akımı seçmesin diye. Tesla Amerika dayken Almanya ya gitmiş ve orada tren hattının elektrik tesisatının nereye çekileceğini tartışırken müdürün nereye konulması gerektiği söylediğiyle aynı yere gelmesi ise muamma. Tesla o kadar zeki olmasına rağmen para da gözü yoktu patentini çalarak kendilerinin olduğu nu söyleyen kişilere icatları su şekilde yaparlarsa daha iyi olacağını söylemiştir (bazı yerler de çalışmadığı söyleniyor). Tesla 86 yaşında kaldığı otelin parasını bile ödeyemeden ölmüştür. Patentli ise ABD tarafından alınmıştır.
Mezarı ise yeğeni tarafından Belgrad a gönderilerek (külleri) Anıtkabir gibi yer yaptırılmıştır
Nikola tesla ruhlara inanma dığını düşünüyordu ta ki annesi öldüğü gün onu rüyasında görene kadar
(annesi Avusturya da kendisi ise ABD de) bunun çok değişik olduğunu şoylüyor ve sabahleyin gelen tel. ya da mektup emin değilim annesinin öldüğünü söylüyor
Tesla arkadaşlarıyla oynamayı seven bir çocuktu aynı zaman da kilise nin altında sıkışıp akşam orada kalmayı başarmıştı nasıl girdiyse oraya. Bir kar günü ise dağdan aşağıya kar topu atarak aşağıya doğru giderek büyümesi ni zevk le oyun oynayan arkadaşları ve içlerinden bir tanesinin ise bir ev boyuna geldiğini ve bir kaya ya çarptığını söyleyerek dağıldığını söylüyor
Ayni zaman da ise mahalle de oyun oynarken yaşlı bir adam oyun oynayan çocuklara hediyeler dağıtırken sıra Tesla ya gelince adam ona sana hediye yok sen zeki bir çocuksun demesi de apayrı mesele
OKUDUGUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
UMARIM YAZIMI SEVMİŞSİNİZDİR YARIM SAATTE YAZDIM EĞER YANLİŞ BIR ŞEY YAZDIYSAM LÜTFEN CAVAP YAZİN
Kitap rehberi derken bunun gibi başka mı bu var Nikola abidir kendisi ama burada kendini anlattım kendi kitabını okuyarak başkada sınavlardan sonra yapacağım arada 1 2 tane atarim sınav haftasında konuları bitirirsem