Müslüman olup, kitabı okumayıp dışarıda din tüccarlığı yapanında İslamla alakası yoktur şahsıyla alakalıdır.
Bu adam kurana göre konuşuyor.
Ahzap 59 ve nur 31. Ayet
Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin hanımlarına söyle evlerinden dışarı çıktıkları zaman dış örtülerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların iffetli kadınlar olarak tanınmaları ve kötü insanlar tarafından sözlü veya fiilî tâcize uğrayıp incitilmemeleri açısından en uygun yoldur. Allah, çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.
İnanan kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar ve açığa çıkanlardan, görünenlerden başka ziynetlerini göstermesinler ve örtülerini, göğüslerini örtecek bir tarzda omuzlarından aşağıya doğru salsınlar; kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babasından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut Müslüman kadınlardan, yahut kendi malları olan kölelerden, yahut erkeklikten kesilmiş veya kudreti olmayan erkek hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların gizli hallerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başka erkeklere ziynetlerini göstermesinler; gizledikleri ziynetler, bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar ve tövbe edin hepiniz Allah'a ey inananlar da kurtulun, erin muradınıza.
Esas olan bir kadınla evlenmektir. 1 kadınla evlenmek teşvik edilmiştir dinde. 4 kişiyle evlenmeyide sınırladı İslam. İslamiyet öncesi araplara bakarsan kendilerine sayısız kadın alabiliyorlardı. Dört kadınla evlenmek teşvik edilmemiştir farz değildir, sünnet değildir, vacipte değildir. Nikah kıyılırken kadın erkeğin başka bir kadınla evlenmemesi hususunda ona şart koşabilir. Adalet için bir kadınla evlenmek teşvik edilmiştir. 4 kadına da iyi davranamazsın mükemmel bir insan değilsen. Çoğu muhafazakar insana bakarsan büyük bir kısmı tek bir kadınla evlidir.
1 Zevceyle yahut cariyelerinizle yetinin yazıyor.
Yetim kızlar hakkında adaletle muamele edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz, hoşunuza giden başka kadınlardan iki, üç ve dört kadın alın. Fakat bunların arasında adaleti gözetmeyeceğinizden korkarsınız o vakit bir zevceyle, yahut sahip olduğunuz cariyelerle iktifa edin. Bu, doğruluktan sapmamanıza daha yakın ve size daha uygundur.
Turkiyeye bakıp muhafazakar adam tek eşle evlenir diyemezsin ve Turkiyenin doğusunda hala çok eşli olan muhafazakarlarda var.
Bir de arap yarımdadasına bakalım muhafazakar tek eşlilimi oluyor yoksa çok eşlimi
Okuduğun kaynaklar çok belli. Utanmasan turan dursun falan diyeceksin. Bir de çok iddialı konuşuyorsun. Ahlak hakkında konuşmayın falan? Hayırdır reis sen ahlaktan sorumlu bakan mısın bu forumda?
Yanlış bir şey söylemiyorum buharinin hadisi. Bakan falan değilim sadece dini var diye ahlaka ihtiyaç olmadığıni sanan insanlara söylüyorum
Bağlar o 6 yaşındaki biz kızla nisanlanıp 9 yaşında evleniyorsa ve aynı şekilde Afganistan'a ki Müslüman bir kişi 6 yaşında ki bir cocukla evleniyorsa sebebi de budur.
Dini bir bütün ve bilen insan senle tartışmaz bile. Yazdıklarına baksaydın ya hocam sonra tartışmak falan deseydin? Çoluk çocuğun diline laf olmuş İslam.
Tabi efendim.