Neler Yeni

Kızın giyimine laf eden yaşlı adam: Ya ben 76 yaşındayım beni tahrik ediyorsun

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Görkem çetinkaya
her iki tarafta bir derecede haksız. Çünkü herkes giyimine dikkat etmeli. Kimse sandığı kadar özgür değil. Öyle istediğin giyip çıkma hakkı yok. Diğer yandan ise dayının kafasını çevirip gitmesi gerekiyordu karışmaması gerekiyor.
Dostum isteyen istediğini giyer senin yapman gerekn nefsine hakim olmak.

XLostR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
Lost Cuk
Dostum isteyen istediğini giyer senin yapman gerekn nefsine hakim olmak.
aga sonra bakınca sapık tacizci ilan edilion işte istemeden bakınca bile , sen hiç bikini giyen erkek gördün mü

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,235
İsim
Hezekiel
Müslüman olup, kitabı okumayıp dışarıda din tüccarlığı yapanında İslamla alakası yoktur şahsıyla alakalıdır.
Bu adam kurana göre konuşuyor.

Ahzap 59 ve nur 31. Ayet
Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin hanımlarına söyle evlerinden dışarı çıktıkları zaman dış örtülerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların iffetli kadınlar olarak tanınmaları ve kötü insanlar tarafından sözlü veya fiilî tâcize uğrayıp incitilmemeleri açısından en uygun yoldur. Allah, çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.

İnanan kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar ve açığa çıkanlardan, görünenlerden başka ziynetlerini göstermesinler ve örtülerini, göğüslerini örtecek bir tarzda omuzlarından aşağıya doğru salsınlar; kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babasından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut Müslüman kadınlardan, yahut kendi malları olan kölelerden, yahut erkeklikten kesilmiş veya kudreti olmayan erkek hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların gizli hallerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başka erkeklere ziynetlerini göstermesinler; gizledikleri ziynetler, bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar ve tövbe edin hepiniz Allah'a ey inananlar da kurtulun, erin muradınıza.
Esas olan bir kadınla evlenmektir. 1 kadınla evlenmek teşvik edilmiştir dinde. 4 kişiyle evlenmeyide sınırladı İslam. İslamiyet öncesi araplara bakarsan kendilerine sayısız kadın alabiliyorlardı. Dört kadınla evlenmek teşvik edilmemiştir farz değildir, sünnet değildir, vacipte değildir. Nikah kıyılırken kadın erkeğin başka bir kadınla evlenmemesi hususunda ona şart koşabilir. Adalet için bir kadınla evlenmek teşvik edilmiştir. 4 kadına da iyi davranamazsın mükemmel bir insan değilsen. Çoğu muhafazakar insana bakarsan büyük bir kısmı tek bir kadınla evlidir.
1 Zevceyle yahut cariyelerinizle yetinin yazıyor.

Yetim kızlar hakkında adaletle muamele edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz, hoşunuza giden başka kadınlardan iki, üç ve dört kadın alın. Fakat bunların arasında adaleti gözetmeyeceğinizden korkarsınız o vakit bir zevceyle, yahut sahip olduğunuz cariyelerle iktifa edin. Bu, doğruluktan sapmamanıza daha yakın ve size daha uygundur.

Turkiyeye bakıp muhafazakar adam tek eşle evlenir diyemezsin ve Turkiyenin doğusunda hala çok eşli olan muhafazakarlarda var.
Bir de arap yarımdadasına bakalım muhafazakar tek eşlilimi oluyor yoksa çok eşlimi

Okuduğun kaynaklar çok belli. Utanmasan turan dursun falan diyeceksin. Bir de çok iddialı konuşuyorsun. Ahlak hakkında konuşmayın falan? Hayırdır reis sen ahlaktan sorumlu bakan mısın bu forumda?
Yanlış bir şey söylemiyorum buharinin hadisi. Bakan falan değilim sadece dini var diye ahlaka ihtiyaç olmadığıni sanan insanlara söylüyorum

Bu İslam'ı bağlamaz
Bağlar o 6 yaşındaki biz kızla nisanlanıp 9 yaşında evleniyorsa ve aynı şekilde Afganistan'a ki Müslüman bir kişi 6 yaşında ki bir cocukla evleniyorsa sebebi de budur.
Dini bir bütün ve bilen insan senle tartışmaz bile. Yazdıklarına baksaydın ya hocam sonra tartışmak falan deseydin? Çoluk çocuğun diline laf olmuş İslam.
Tabi efendim.

neptün yüksel

80+ Bronze
Bu adam kurana göre konuşuyor.

Ahzap 59 ve nur 31. Ayet
Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin hanımlarına söyle evlerinden dışarı çıktıkları zaman dış örtülerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların iffetli kadınlar olarak tanınmaları ve kötü insanlar tarafından sözlü veya fiilî tâcize uğrayıp incitilmemeleri açısından en uygun yoldur. Allah, çok bağışlayıcıdır, engin merhamet sahibidir.
Evet Allah ne demişse güzel demiş. Çok yerinde bir ayet.

olci53

80+ Bronze
Gri Caner özellikleri ;
Sürekli intihar etmeyi düşünmek.
Akpli olmak.
Depresyondan çıkamayacak kadar ezik olmak.
Babası tarafından dövülmek.
Comnet kodunu kullandırana kadar her başlık altına spamlamak.
3-5tl tasarruf için xbox hesabını 5 kişiye paylaştırmak.
devamı istek üzerine gelir.
@Metil bı yenisi daha eklendi
kezban olmak
gizli şeriatçılığı da ekle

-nisay

80+ Bronze
Allah'ın dediğini yapmazsan bu şekilde dinini kitabını bilmeyen salaklarla muhattap olursun. Özgürlük deyip anadan üryan çıkarsan sokağa tecavüzde ederler, tacizde ederler, kafanı taşla da ezerler.
Bağlar o 6 yaşındaki biz kızla nisanlanıp 9 yaşında evleniyorsa ve aynı şekilde Afganistan'a ki Müslüman bir kişi 6 yaşında ki bir cocukla evleniyorsa sebebi de budur.
Yok canım ne 6 yaşı zigotken nişanlandı. Nesin abicim sen ateistforum ateisti misin?
Turkiyeye bakıp muhafazakar adam tek eşle evlenir diyemezsin ve Turkiyenin doğusunda hala çok eşli olan muhafazakarlarda var.
Bir de arap yarımdadasına bakalım muhafazakar tek eşlilimi oluyor yoksa çok eşlimi
1 kadın teşvik ediliyor diyorum hala daha yok arap yarımadası yok Türkiye'nin doğusu, dinini iyi bilen var bilmeyen var. Bilende bilmeyende belli.
İnanan kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar ve açığa çıkanlardan, görünenlerden başka ziynetlerini göstermesinler ve örtülerini, göğüslerini örtecek bir tarzda omuzlarından aşağıya doğru salsınlar; kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babasından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut Müslüman kadınlardan, yahut kendi malları olan kölelerden, yahut erkeklikten kesilmiş veya kudreti olmayan erkek hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların gizli hallerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başka erkeklere ziynetlerini göstermesinler; gizledikleri ziynetler, bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar ve tövbe edin hepiniz Allah'a ey inananlar da kurtulun, erin muradınıza.
Burada yanlış olan ne? Tanıdığın ve akraban görsün seni diyor? Din evin içinde makyajı uygun görüyor mesela. Kocasına güzel gözükme amaçlı. Bugünki amacı tam tersi ama evin içinde hiç bir çaba yok, dışarı çıkarken süslenip püsleniyor. Kocan mı önemli değil ya da dışarıdaki erkeklere mi daha çok önem veriyorsun? Evin içindede dışarıdada makyajla çık neden sadece dışarı çıkarken yapılıyor? Güzel gözüksünler diye mi? Hiç zannetmiyorum başkalarının bakması hoşlarına gidiyorda o yüzden. Sonra çıkıp burası özgür ülke beni taciz edemezsin diyorlar. Kocaman ultra mega ZORT.

Başlığı görünce herhalde don şey giyip dolaşıyor zannettim kızı ancak videoya bakınca gayet normal giyinmiş. Bundan da tahrik oluyorsan abazasındır başka bir şey demiyorum.

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,807
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Malesef ülkemizde azımsanmayacak bir kesim bu yaşlı adam gibi davranıyor.
Eğitimin de niteliği olmadığı bu ülkede, malesef gerçekten hayata ve değerler doğrultusunda eğitim olduğunu düşünmüyorum böyle dememin ... sebebini çok uzak değil, ülkemizde yaşıyan bazı mültecilerde anlayabilirsiniz.

tabii ki insanın davrandığı irade de önemli ki bu yaşlı adam bi kızı görünce tahrik oluyor ise adamın iradesizliğindendir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,918
Üyeler
164,750
Son üye
Okan.okan
Top Bottom