Neler Yeni

Komünizm ile yönetilmek ister miydiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
.
Bildiğim kadarıyla komünizm, "benim değil bizim" anlayışı ile yani herkesin eşit olduğu bir yönetim şekli. Örneğin bir çiftçi iseniz, ineklerinizden çıkan sütü devlet herkese eşit paylaştırıyor gibi bir şey. Sizce böyle bir yönetim olsa, herkesin eşit olduğu ve kimsenin kimseden üstün olmadığı bir yönetimi ister miydiniz? Bildiğim kadarıyla dine bir karşıtlıkta var, o yüzden bana pek mantıklı gelmedi. Sizin düşünceleriniz neler?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Bildiğim kadarıyla komünizm, "benim değil bizim" anlayışı ile yani herkesin eşit olduğu bir yönetim şekli. Örneğin bir çiftçi iseniz, ineklerinizden çıkan sütü devlet herkese eşit paylaştırıyor gibi bir şey. Sizce böyle bir yönetim olsa, herkesin eşit olduğu ve kimsenin kimseden üstün olmadığı bir yönetimi ister miydiniz? Bildiğim kadarıyla dine bir karşıtlıkta var, o yüzden bana pek mantıklı gelmedi. Sizin düşünceleriniz neler?
Hayır tabi ki .

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
hayır ekonomide özel sektör de yok ekonomi çıkmaza girer (21.yüzyıl çerçevesinde) eskiden olsa eyvallah olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

José Mourinho

80+ Silver
Hayır tabikide de. Devlet aslında bizim aracımız,bizim camiimiz diye diye kominist işi söylemler yapıyor

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
Tarafsız olduğumu belirterek, dünyada milyonlarca insan açlıktan ölüyor. Komünizm, herkese eşit davranıyor gibi geldi bana ve kimse aç kalmadan yaşaması mantıklı gibi geldi. Dine karşıt olmalarından dolayı desteklemiyorum.
dünyada milyonlarca insanlar ölüyor fakat komünizm yüzünden insanlar sscb de yaşayamadı açlıktan ölenler de vardı zaten sscb nin çökme sebeplerinden biri de bu

José Mourinho

80+ Silver
Baya klasik ve kilişe olcak ama en iyi örnek bu
download.png

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,733
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
uçuktaki noktaların hepsi psi. nokta merkezde olmalı hepsine aynı uzaklıkta.

İstemem Allah korusun zaten çoğu sorunun başı devlet devleti büyütmek hiç akıl kârı değil aksine devleti küçültmek lazım.

burak9956

80+ Bronze
"fikren tüm insanların eşit olması çok güzel olsa da komünizm asla mümkün olmayan bi yaşam şeklidir çünkü; birincisi insanoğlunun sahip olduğu birincil arzulardan biri olan sahiplenme arzusuna taban tabana zıttır. insan beğendiği şeylere sahip olmayı isterken komünizm her şey herkesin mantığıyla bunu engellemektedir. ikincisi ne iş yaparsa yapsın ve ne kadar çalişirsa çalişsin herkes aynı şeylere sahip olursa sosyal adalet denen olgu tamamen ortadan kalkar, ayrica insanlar çok çalişsada az çalişsada aynı şeylere sahip olacaklarından çalişma arzuları düşer hatta çalişmaktan kaçinirlar."
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tarafsız olduğumu belirterek, dünyada milyonlarca insan açlıktan ölüyor. Komünizm, herkese eşit davranıyor gibi geldi bana ve kimse aç kalmadan yaşaması mantıklı gibi geldi. Dine karşıt olmalarından dolayı desteklemiyorum.
Dünyada milyonların açlıktan ölmesine bence komünizm uygulanmamasından ziyade israf, kıtlık, sömürgecilik, ülkedeki iç savaşlar (Afrika) gibi sorunlar neden oluyor.

Son düzenleme:

Bura.K

80+ Silver
Dünyanın en saçma, en hayalperest ideolojisidir Komünizm.

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Hayır. Komunist bir devlette yönetici sınıfında olmak isterdim.

Top Bottom