Neler Yeni

Komünizm ile yönetilmek ister miydiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Oğuzhan Salman
başında h*tler değil ama ona benzer biraz daha hümanist bir diktatör tarafından nasyonel sosyalizmle yönetilmek isterdim düşünsenize sovyetlerde yaşıyorsunuz ama başınızda stalin var tüylerim diken diken oldu

Rotangar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,082
İsim
Efe
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayara ve yazılıma dair her şey
Instagram
rotangar__
Steam
https://steamcommunity.com/id/Rotangar/
Discord
Rotangar#2224
Bildiğim kadarıyla komünizm, "benim değil bizim" anlayışı ile yani herkesin eşit olduğu bir yönetim şekli. Örneğin bir çiftçi iseniz, ineklerinizden çıkan sütü devlet herkese eşit paylaştırıyor gibi bir şey. Sizce böyle bir yönetim olsa, herkesin eşit olduğu ve kimsenin kimseden üstün olmadığı bir yönetimi ister miydiniz? Bildiğim kadarıyla dine bir karşıtlıkta var, o yüzden bana pek mantıklı gelmedi. Sizin düşünceleriniz neler?
Hayıır

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,831
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Sosyalizm ile komünizm arasındaki ince farkı kaçırmamak lazım.
Bir kasaba yönetilir ama bir ülke yönetemezsin...

Dolar

80+ Silver
Bildiğim kadarıyla komünizm, "benim değil bizim" anlayışı ile yani herkesin eşit olduğu bir yönetim şekli. Örneğin bir çiftçi iseniz, ineklerinizden çıkan sütü devlet herkese eşit paylaştırıyor gibi bir şey. Sizce böyle bir yönetim olsa, herkesin eşit olduğu ve kimsenin kimseden üstün olmadığı bir yönetimi ister miydiniz? Bildiğim kadarıyla dine bir karşıtlıkta var, o yüzden bana pek mantıklı gelmedi. Sizin düşünceleriniz neler?
Hayır.

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,568
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Kömünistler moskovaya.

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
Hayır tabii ki

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,259
İsim
a l p e r
'Biz komşunun kıskanılacak birşeyi olmasın istedik, Ama insanlar her zaman kıskanacak bir şey buldular. Bir gülüş, bir bakış...'

Enemy Of Gates 1993

neptün yüksel

80+ Bronze
Hayır istemem. Kominüst sistemde isen herhangi birinin karısı, benim de karım. Çünkü sisteme göre hakkım.

Carl-S

80+ Gold
Hayır komünistler ve sosyalistler imkanı olsa liberal ülkelere gidecekler yani bu sistemin gelmesi imkansız

Bugra5211

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Buğra Çorbacı
Hayır, istemem. Çünkü bu sistemde ister istemez ne meslek yaparsa yapsın her vatandaş hemen hemen aynı maaşı almaya iteleniyor. İşte adalet ile eşitliğin farkını burada çok güzel bir şekilde görebiliriz. Bunun gibi pek çok olumsuz yanı var. Serbest ekonomi rekabeti arttırarak fiyatları düşürür. Ama onun da fazlası kapitalizmi açığa çıkarır. Tabi bu başka bir konu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Türkiye'ye gelecek olursak herşeyin kötü tarafını alarak çok büyük bir başarı sağladık(!) Serbest ekonomi olsun dedik firmalar kendi aralarında anlaşma yapıp fiyatları yüksek tuttular. Vergi verelim,bu bizim görevimiz dedik halkın hakkından kat kat aldılar. Özelleştirme yapıp devletimize kazanç sağlayalım dedik devletin yapı taşlarından olan fabrikaları özelleştirdik. Yani kısacası fikirlerin hep en uç kısımlarını seçtik ve sonuç ortada...

Son düzenleme:

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Temeli eşitlik olan, milyonların yaşadığı bir ülkeyi şirinler köyü gibi yönetemeyeceğinizi gördüğümüzün kanıtı. Adaletin eşitlikten büyük olduğunu gördüğümüzün kanıtı. Daha sayarım. Sosyalizm anlarım da Türkiye'de hala komunist olması gerçekten gülünç.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Et yerine pattez yiyemem ben.

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,657
İsim
Heath Ledger
Aslına bakarsan kağıt üstünde mantıklı gibi gözükebilir ancak uygulamaya gelince mantıklı bir tarafı kalmıyor

Konusu geçmişken efsaneyi de unutmayalım :)

Top Bottom