Necromancerr
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
bende orda tam açıklayamasam da ondan bahsetmiştim korsan koruması olayı ps3 ü bitirenlerden biriydi saydıklarının yanında aynısını microsoft xbox one de yaptı ps3 360 neslinin ekmeğini 360 ps4 one neslinin ekmeğini de ps4 hayli hayli yedi ancak bu nesilde de ps tarafı önde xbox kendini düzeltmezse konsol tarafında daha çok yokuş aşağı gider konsol üretiminde ancak ben müşteri olarak rekabet istiyorum ki fiyatlar aşağıya çekilsinXbox 360 dönemi Microsoft çok iyiydi. Mesela o zamanlar özel oyunlar aynı dakika PC ye de gelmiyordu gerçekten "exclusive" oyunları vardı. Oyun kalitesi yüksekti ve konsol da güzel ve güçlüydü.
PS3 de tam tersine o dönem konsola birçok gereksiz donanım vardı ve pahalıydı. Mesela PS3 de aynı zamanda PS2 işlemcisi de vardı bunlar maliyeti uçuruyordu. Sony bu hataları düzeltip konsolu Xbox fiyatına yaklaştırdı ardından da birsürü özel oyun çıkardı ama bunlar çok uzun sürdü ve PS3 asla popüler olamadı, bu yatırımların ekmeği PS4 dönemi yendi.
Xbox ise One ile hem teknik açıdan rezalet hem tasarım olarak rezalet bir cihaz çıkardı. Üstüne kutuya kinect ekleyip maliyeti ve fiyatı uçurdular. Onlar da konsolla alakalı sorunları Sony gibi sonradan geç de olsa çözdü ama oyun meselesini hala çözemiyor bu da firmayı konsol pazarında batışa sürüklüyor.