Bir başka forumda bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bu yöntemi denedim ve oyunu aldım. Almak isteyen arkadaşlar bu yöntemle oyunu ucuza alabilirler.
Biliyorsunuz ki BF6, 10 Ekim'de çıkacak ve fiyatı 70 dolar, yani yaklaşık 2800 TL civarında. Bu yöntemle oyunu 1650–1700 TL civarına alabiliyoruz. Telefon uzerinden yapmak daha kolay ama PC'de de yapilabilir.
- İlk olarak telefona bir VPN indiriyoruz. Herhangi bir VPN programını indirebilirsiniz. Bu VPN programların genellikle 1 haftalık deneme üyeliği oluyor; onu aktif edin. Böylece tüm ülkelere bağlanma seçeneği açılır ve siz de Ukrayna VPN'e bağlanabilirsiniz. Ücretsiz Ukrayna VPN var mı bilmiyorum, ben bulamadım. Bu yüzden 1 haftalık deneme üyeliğini aktif ettim ve işim bitince üyeliği iptal ettim. Herhangi bir ücret ödemedim, yani VPN için ödeme yapmadım.
- Ardından Ukrayna VPN'e bağlıyken arama motoruna "BF6 pre order" yazın. Zaten ilk sırada EA sitesi çıkıyor, oraya girin. 1699₴ fiyat yazması lazım. Dikkat edin, 70 dolar yazmasın 1699₴ yazacak. 1699₴ ≈ 1650 TL civarında bir şey.
- Sonra kendi EA hesabınızla giriş yapın ve oyunu EA App için alın. Buna dikkat edin, orada birçok seçenek çıkacak: Steam, Epic vs. Siz EA App olanı seçeceksiniz. Ardından kart bilgileri kısmı gelecek ve bilgileri gireceksiniz. Ukraynaca yazacağı için çeviri programından neyin nereye yazılacağını görebilirsiniz. Zaten EA sitesi üzerinden alım yapıyorsunuz, yani korkulacak bir durum yok.
- Ön siparişi verdikten sonra VPN’i kapatın ve 1 haftalık denemeyi iptal edin. VPN programını da silebilirsiniz. Bunları yapmak yaklaşık 2.5–3 dakika sürüyor zaten.
- Hayırlı olsun, 1650 TL’ye BF6 aldınız ve kur çevirme olayıyla birlikte toplamda 1680 TL civarı bir şeye geliyor. PC üzerinden EA App'i açıp giriş yaptığınızda oyunun orada olduğunu göreceksiniz zaten. Herhangi bir problem olmayacak.
Bunu FC26 gibi baska EA oyunlarinda da yapabilirsiniz ancak her oyunda fiyat boyle oluyor mu bilmiyorum. Kontrol edebilirsiniz diger oyunlarin da fiyatlarini. isteyen bu sekilde istedigi EA oyununu bir tik daha ucuza alabilir.
Ek Not: Oyunu oynamak için VPN gerekebilir gibi bir olay söz konusu değil arkadaşlar. Önceden farklı oyunlarda bu yöntem test edildi ve herhangi bir problem olmuyor. Birkaç yıl önce Çin'den FIFA almıştım ve problemsiz şekilde oynamıştım.
Ek Not2: Dostlar almak istediğiniz oyunun dil seçeneklerini kesinlikle bakın çünkü bazı oyunlarda sadece Rusça dili destekleniyor, İngilizce bile desteklenmiyor. Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla BF6 ve FC26 gibi yeni nesil oyunlarda dil problemi yok istediğiniz dilde oynayabiliyorsunuz fakat siz gene kontrol edin.