Benim de elime geçti, maalesef 2 ölü pixel çıktı ama bu şans işi zaten, değişime yollayacağım. Fiyatına göre gerçekten inanılmaz bir monitör, sevmeyenleri hiç anlamış değilim... Bu markette rakipleriyle arasında 1500-2000tl olan bir monitör, her türlü fiyatına değer. Şimdi asıl soru ileride nasıl olacağı...
sync teknolojisine neden bu kadar takıntılısınız anlamıyorum hatta bazıları sync teknolojisi yok diye bu fiyata satıldığını falan söylemiş kahkaha attım arkadaşlar sync teknolojileri zaten her zaman input lag ekler o yüzden kullanılmaz ha hikaye oyunları oynarsan açabilirsin ama inanın ben açık da oynadım kapalı da oynadım akıcılık kısmında bir farkını göremedim tam tersi dediğim gibi input lag ekledi.
O yüzdenin artması daha mı iyi sanıyorsun? 20-30 bin liraya satılan, renk doğruluğu için üretilmiş profesyonel monitörlerde bile öyle bir şey yok, göze hoş göründüğü için kullanılan bir pazarlama saçmalığı sadece. %100'e yakın olması daha iyi o değerin, %5949594499494 olması değil. %100'den uzaklaştıkça oversaturation olacak doğru rengi göstermeyecek ki zaten incelemede de ortada deltalar daha yüksek renk isabeti daha kötü yani AOC'de. Kaldı ki tepki süreleri de daha yüksek.
Gördüğüm kadarıyla AOC'de sadece parlaklık daha iyi o da çok büyük bir farkla değil 20-30 nit falandı.
O yüzdenin artması daha mı iyi sanıyorsun? 20-30 bin liraya satılan renk doğruluğu için üretilmiş profesyonel monitörlerde bile öyle bir şey yok, göze hoş göründüğü için kullanılan bir pazarlama saçmalığı sadece. %100'e yakın olması daha iyi o değerin %5949594499494 olması değil. %100'den uzaklaştıkça oversaturation olacak doğru rengi göstermeyecek ki zaten incelemede de ortada deltalar daha yüksek renk isabeti daha kötü yani AOC'ta. Kaldı ki tepki süreleri de daha yüksek.
Gördüğüm kadarıyla AOC'ta sadece parlaklık daha iyi o da çok büyük bir farkla değil 20-30 nit falandı.
Sadece referans olması açısından, belki şüphesi olan vardır diye şunları da eklemek istiyorum, arkadaşı ikna etmek adına değil de diğer herkese kılavuz olması adına:
Şimdi bu mantıkla sRGB değeri %131 olan 8.000 liralık AOC monitörün ikisinden de daha iyi olması lazım. İnsan bir sorgular yahu bu nasıl mümkün olabilir diye
sync teknolojisine neden bu kadar takıntılısınız anlamıyorum hatta bazıları sync teknolojisi yok diye bu fiyata satıldığını falan söylemiş kahkaha attım arkadaşlar sync teknolojileri zaten her zaman input lag ekler o yüzden kullanılmaz ha hikaye oyunları oynarsan açabilirsin ama inanın ben açık da oynadım kapalı da oynadım akıcılık kısmında bir farkını göremedim tam tersi dediğim gibi input lag ekledi.
Sync teknolojisi yok deyince freesync, gsync falan yok sanılıyor ama VESA Adaptive Sync var yani Gsync de Freesync Premium da var demek bu. Ancak anladığım kadarıyla HDMI 2.1 demesine rağmen VRR desteklemiyor, yani konsol için düşünenler varsa almalarını önermem.
Hocam bu şekilde biri lacivert diğeri beyaz renk. Beyaz olan hepsinde görünüyor laciverti sadece siyah da görüyorum. Kutusuna kaldırdım sizin attığınız siteye girip bir deneyeyim mi?
Hocam bu şekilde biri lacivert diğeri beyaz renk. Beyaz olan hepsinde görünüyor laciverti sadece siyah da görüyorum. Kutusuna kaldırdım sizin attığınız siteye girip bir deneyeyim mi?
Sadece referans olması açısından, belki şüphesi olan vardır diye şunları da eklemek istiyorum, arkadaşı ikna etmek adına değil de diğer herkese kılavuz olması adına:
Mesela Rtings'in "The 4 Best Monitors For Photo Editing - Fall 2024" yani "Fotoğraf Düzenleme İçin En İyi 4 Monitör - Sonbahar 2024" listesinde bir numara olan "ASUS ProArt Display PA279CRV", satış fiyatı Amazon'da ₺25.000, sRGB değeri %100.
Veya Rtings'in "The 5 Best Monitors - Fall 2024" yani "En İyi 5 Monitör - Sonbahar 2024" listesinde bir numara olan Samsung Odyssey OLED G8/G80SD S32DG80, satış fiyatı ₺46.500, sRGB değeri %100.
Şimdi bu mantıkla sRGB değeri %131 olan 8.000 liralık AOC monitörün ikisinden de daha iyi olması lazım. İnsan bir sorgular yahu bu nasıl mümkün olabilir diye
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sync teknolojisi yok deyince freesync, gsync falan yok sanılıyor ama VESA Adaptive Sync var yani Gsync de Freesync Premium da var demek bu. Ancak anladığım kadarıyla HDMI 2.1 demesine rağmen VRR desteklemiyor, yani konsol için düşünenler varsa almalarını önermem.