Logi g29 mu pxn v10 pro mu.

Tahmin etmiştim :)))))) G923 kullanıyor sim racingci arkadaş. Çok komik yahu. Direct drive kullanmadın değil mi hiç :)
Ben şuan set fln kullanmıyorum. Yeni VD serilerini bekliyoruım Senin gibi bişey bilmeyenler ama bildiğini sananlar yüzünden zamanında G29 önerdiler aldım sattım. T248'i daha tanıtıldığı gibi Amazon üzerinden getirttim gram zevk alamadım oyuncak gibi hissettirdi kayış sesi vs sinir etti beni 1-2 gün içinde sattım.
2 hafta önce Moza R3 aldım aynı gün base arızası çıkardı mecburen iade etmek zorunda kaldım ama dünya varmış dedim. Yolun hissiyatını aracın hız hissini vs herşeyi aldım çok güçlü bir base olmamasına rağmen. Düzgün çalışssaydı fren performans kitini de alacaktım. Ama markadan soğudum ilk günden.
Tavsiyem git giriş seviyesi de olsa bir DD set kullan da ondan sonra yorum yap...
sim-racer değilim zaten ama sen hiçbir şey değilsin.

Bildiğini sanıp hiçbir şey bilmeyen burada sadece sensin.
G29-T248 direksiyon için değil pedal için alınır.
Bunu da senden başka kimse inkâr etmez simülasyonu bildiğini iddia edip.

Sim için direksiyon öneren senden başka kimse görmedim, bir daha göreceğimi de sanmıyorum.
Asıl bu bütçe de pedala yatırım yapacaksın. 3.2nm DD'den ne bekliyorsun derler adama da, yine sana laf anlatılmaz.

T248'in pedalları kendi fiyat segmentindeki bütün modellerden daha iyi, üst seviye pedallarda ki özellikleri taşıyor.
Bu bütçede yatırım yapılacaksa bunlara yapılır. G29'un pedalları potansiyometre diye kötü olmuyor. Basınç yükü yine çok dengeli ve kuvvetli. Ama sana laf anlatılmaz. Şuan sadece vaktime acıyorum.

Attığın videoda Jason Tahincioğlu ne demiş.
"Direct Drive bir base ile bu hobiye başlaman doğru ve hızlı bir geri bildirim almana ve motor haraketlerinin daha hızlı gelişmesine neden olacaktır.
Dişli sistemler (T248 ve G29 ) set içerisindeki pedallar her nekadar giriş seviyesi kullanıcıyı tatmin edici olsa da dişli ve takırtı sesi ile sürtünmenin yarattığı gecikme ile en basit DD'den daha yavaş kalıyor.
Şu an piyasada en uygun DD olan "R3 bundle" tercih edip (2 Pedal) ilerleyen zamanda 3. pedalı ve fren için performans kitini sonradan alabilirsin.(Performans kiti kullanmak için pedalı kokpit veya başka bir yöntemle sabitlemek gerekiyor.)"

Pedal seti için alınacaksa gider adam gibi bir pedal alır adam. Pedal seti ayrı satılan bir şey. Niye gidip 15 yıllık dişli sete yatırım yapsın ekosistemi olan bir markaya modele yönelir.
Artık sus be kardeşim.

Son düzenleme:
Benim bahsettiğim VD serileriydi. Onların da incelemelerini atıyorum meczup kardeşim.

Bunlar yeni gelecek VD serilerinin.

Bu arkadaşın aldığı modelin çift pedallı hali henüz Türkiye'de yok yeni çıktı çünkü.

Bunların ön siparişi 22 binden açılmış ben beklemedim bütçemi aşıyo

İlgilenenler İngilizce altyazı ile izleyebilir. G29'a göre pedallar hemen hemen aynı hatta PXN'in gaz pedalı daha hassas diyor ve ekliyor. İkisinden de load cell performansı beklemeyin! Adam G29'dan V10 Pro'ya geçiş yapıyor ve bisikletten motorsiklete geçmişsin gibi hissettiriyor diyor. Bazıları da attan inip eşeğe binmeyi öneriyor.

EA'nın F1 oyunları sim değildir. Şuan piyasadaki simler bellidir. Iracing, Lemans Ultimate, Rfactor 2, Automobilista 2 ve Assetto Corsa. Simülasyon için önerilen 8-12 nm force feedbacktir. Giriş seviyesi ürünlerde bu torkları bulmak mümkün değildir. Aracın yoldaki hissiyatını doğru almazsan frenler tek başına seni yolda tutmaz.

Attığın videoda Jason Tahincioğlu ne demiş.
"Direct Drive bir base ile bu hobiye başlaman doğru ve hızlı bir geri bildirim almana ve motor haraketlerinin daha hızlı gelişmesine neden olacaktır.
DD direksiyon hissiyatı zaten hepsinden iyi olduğunu milyon kere söyledim. Bunun tartışacak bir şeyi yok. Kötü pedal-iyi direksiyon ile kimse gelişemez. Jason'ın konuştuğu dakikayı da atarsan tam olarak ne söylemek istediğini anlarız.
Dişli sistemler (T248 ve G29 ) set içerisindeki pedallar her nekadar giriş seviyesi kullanıcıyı tatmin edici olsa da dişli ve takırtı sesi ile sürtünmenin yarattığı gecikme ile en basit DD'den daha yavaş kalıyor.
Bu cihazlarda iletişim protokolü, sensör verisi motor kontrolcü anakart üzerinden gerçekleşir.
Bilmediğin şeylerde çok fazla fikir beyan ediyorsun. ChatGPT kullanmayı bırakır, dinlersen öğreneceksin.
Dişli-Kayışlı olduğu için gecikir, DD olduğu için gecikmez diye bir şey yok, olamaz.

1759743771894.webp

Pedal seti için alınacaksa gider adam gibi bir pedal alır adam. Pedal seti ayrı satılan bir şey. Niye gidip 15 yıllık dişli sete yatırım yapsın ekosistemi olan bir markaya modele yönelir.
Artık sus be kardeşim.
20k bütçem var, sim oynayacağım diyorsa pedalı iyi olanı alacak.
ETS, Forza vs oynayacağım diyorsa istediği seti alabilir. Yanlış yönlendirdin ve hiçbir zaman doğru şekilde gelişemeyecek oynadığı oyunlarda.
Asiste mahkum kalarak oynayacak ve gelişemeyecek hiçbir zaman. Casual takılır gider.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

EA'nın F1 oyunları sim değildir. Şuan piyasadaki simler bellidir. Iracing, Lemans Ultimate, Rfactor 2, Automobilista 2 ve Assetto Corsa. Simülasyon için önerilen 8-12 nm force feedbacktir. Giriş seviyesi ürünlerde bu torkları bulmak mümkün değildir. Aracın yoldaki hissiyatını doğru almazsan frenler tek başına seni yolda tutmaz.
8-12 profesyonellerin kullandığı seviyeler artık neredeyse.
Giriş seviyesi adama zaten o gerekmiyor, pedal gerekiyor pedal.

G29-T248-T300 bunlarla zaten tutuşu, aracın önünü arkasını anlayacak yeterli seviyede.
Gaza nerede ne kadar oturacağı, fren noktasını, basma şiddetini, öğrenerek gelişilir. Hangi viraja, ne kadar hızla gireceğini görerek gelişilir.
Bunlar için direksiyon değil pedal yardımcı olur.
Hamur gibi pedalla bunların hiçbirisine hakim olamaz kimse, 8-12Nm değil 21nm versen bile.

Sana gerçekten hak ettiğinden fazla zaman ayırdım.

Son düzenleme:
Ya kardeşim ne boş yaptın Allah aşkına!
Pedalların önemsiz olduğunu söyledim mi ben bir yerde de bozuk plak gibi tekrarlıyorsun. Pedal %60'sa base %40 etkili. Ama casual oyuncu için base daha önemli o yüzden arkadaşa bunu önerdim. Bu işi profesyonel düşünecek adam ne G29 ne Moza'nın giriş seviyeleri ne de PXN önerilir.
Konuyu açan arkadaş fps oyunları oynuyorum arada vakit geçirmek için takılacağım diyor casual takılacak işte neyini anlamıyorsun. G29'la simci kesildi başımıza ya. Oynadığı oyun F1'in fiziklerinin de simle alakası yok.
Yapay zeka kullanan sensin bot gibi okumadan yazıyorsun :D Ben mesleğim gereği araştırmadan bir şeyi ortaya koymam. Sen bilmediğin denemediğin ürün hakkında boş boş atıp tutuyorsun.

Sensör verisinden bahsediyorsun ya V10 Pro 16-bit encoder kullanıyor peki ya G29?
Al Jason'ın yorumunu da oku bakalım ne için demiş bunu!
1759747354922.webp

Hocam yanlış kıyaslama. Moza R3 mü V10 Pro mu desen daha mantıklı olur :) V10 Pro 16 bin TL'ye 9 taksitle alabileceğin en güzel set. Buradaki arkadaşların direksiyon seti denilince aklına G29 geldiği için onu önereceklerdir ama PXN'in yeni direksiyon setleri fiyatına göre oldukça kaliteli.

Aşağıdaki forumdaki Chaple nickli arkadaş ilk alıp deneyenlerden. Konuda incelemesini paylaşmış bir bak istersen. G29'u 2. el almayacaksan hiç bir mantıklı tarafı yok.
Rampage tasarımına çok benziyor kalitesiz hissettirdi beni marka iyi mi?

kayışlı ısınıyo kayıp oluyo dişlide zamanla düzleşiyo diyen sensin bende DD aldım hangi lafına inanıyım

madem sert pedal lazım arkasına yay takar devam ederim bi fark olacağını sanmıyorum olsada ne fark eder 2-3 günde yarış atacağım cs den fırsat bulup
ya bana bu arkadaş g29 u yere göğe sığdıramadı boş boş konuşuyor takma fazla utanmasa moza dan iyi diyecek :kekw:

Pedalların önemsiz olduğunu söyledim mi ben bir yerde de bozuk plak gibi tekrarlıyorsun. Pedal %60'sa base %40 etkili. Ama casual oyuncu için base daha önemli o yüzden arkadaşa bunu önerdim. Bu işi profesyonel düşünecek adam ne G29 ne Moza'nın giriş seviyeleri ne de PXN önerilir.
Konuyu açan arkadaş fps oyunları oynuyorum arada vakit geçirmek için takılacağım diyor casual takılacak işte neyini anlamıyorsun. G29'la simci kesildi başımıza ya. Oynadığı oyun F1'in fiziklerinin de simle alakası yok.
Yapay zeka kullanan sensin bot gibi okumadan yazıyorsun :D Ben mesleğim gereği araştırmadan bir şeyi ortaya koymam. Sen bilmediğin denemediğin ürün hakkında boş boş atıp tutuyorsun.

Sensör verisinden bahsediyorsun ya V10 Pro 16-bit encoder kullanıyor peki ya G29?
Alıntıyı görüntüle
hah ağzını yerim ben engelledim en son inanılmaz boş konuşuyor :D o iğren fren pedalını övüyor sonra o direksiyonu övüyor yok sıralama yaptım ayak yapıyor ben kullandım berbat bir set giriş seviyesi olarak ancak alınır oda ikinci elde 9 10k fiyatlara alınır ani haraketlerde bile boşluk (dişli atlama hissi) yapan leş bir direksiyon seti

Hocam Rampage PXN ve diğer Çinli firmalar dahil Litestar isimli bir firmaya yaptırıyorlar. Rampage de PXN'de markasını basıyor üzerine. PXN'in yazılım tarafına biraz müdahalesi var. Rampage'da o da yok. Rampage bir tık daha ucuz malzemeye ürettiriyor PXN bazı noktalarda daha kaliteli ürettiriyor. Hepsi fason yani.

Üreticinin sitesinde de göreceğiniz gibi direksiyonlar markasız. Firmalar üzerine markalarını basıp satıyorlar. Aynı firma Mad Catz gibi firmalara da direksiyon seti üretiyor.

ya bana bu arkadaş g29 u yere göğe sığdıramadı boş boş konuşuyor takma fazla utanmasa moza dan iyi diyecek :kekw:

hah ağzını yerim ben engelledim en son inanılmaz boş konuşuyor :D o iğren fren pedalını övüyor sonra o direksiyonu övüyor yok sıralama yaptım ayak yapıyor ben kullandım berbat bir set giriş seviyesi olarak ancak alınır oda ikinci elde 9 10k fiyatlara alınır ani haraketlerde bile boşluk (dişli atlama hissi) yapan leş bir direksiyon seti
Aklı başında birini görmek ne kadar sevindirici :) Duvarla konuşuyorum zannediyordum hocam... Ben engelledim ama halen mesajlarımı görüyordu keşke beni engellese de rahatlasam :D

Alıntıyı görüntüle
Burada FFB'nin oluşturduğu sesten ve geri bildirimden bahsedilmiş. DD tabii ki de doğrudan aktarım sağlıyor direksiyona. FFB'nin gecikmesi de söz konusu değil, hissiyatı ve vurgusu farklı ayrıca. Bütçesi de 20K üzerine çıkabilecek kişiye ileride Performans kitiyle kullanırsın demiş.

Aynı öneriyi ben zaten arkadaşa yaptım, ama o zaman 26k seviyesine çıkıyor fiyatlar demiştim.

Base daha önemli diyordun ama?
Bak geldiğin forumda böylesine güzel bir rehber varmış. Niye inceleme zahmetinde bulunmadın mesela?

1759748391082.webp

Volkan sen eğitilmezsin. Kalk ayağa büyüğün geldi.
Aklı başında birini görmek ne kadar sevindirici :) Duvarla konuşuyorum zannediyordum hocam... Ben engelledim ama halen mesajlarımı görüyordu keşke beni engellese de rahatlasam :D
Aklı başında dediğin arkadaşın G29 pedalları sert diye berbat diyen birisi. Sen ondan betersin ama.

Bu boş adamı engelledim ama maalesef mesajlarımı görmeye devam edecek. Allah rızası için engellese beni keşke. Okuduğunu anlamayan hayatsızın biriyle bu kadar vakit kaybettiğim için kendimden utanıyorum :(

Gelişmekten bahseden adam sim dahi olmayan F1 oynuyor. Gut LeMans Ultimate de ya da Iracing de G29'la sıralamaya gir bakayım girebiliyor musun? Boş adam uzak durun!

İyi bir pedal seti isteyen biraz bütçe ayırır en azından bunu alır. Gidip de G29'un pedallarına heveslenmez. Bu adama uyup G29 almayın arkadaşlar.

Son düzenleme:
Bu boş adamı engelledim ama maalesef mesajlarımı görmeye devam edecek. Allah rızası için engellese beni keşke. Okuduğunu anlamayan hayatsızın biriyle bu kadar vakit kaybettiğim için kendimden utanıyorum :(
Hayatsız mı? Her gün şükrettiğim bir hayatım var çok şükür. Aileme muhtaçta yaşamıyorum. Kendi işim var, ekmeğim var şirketim var. Neyse benim derdim şahsi değil, verdiğin yanlış bilgilerle. Müsaade etmeyeceğim çünkü.

Geri