Neler Yeni

Malzeme yapısı nasıl tespit edilir?

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
İncelemelerde çok görüyorum videoyu çeken kişi tak tak vuruyor cihaza, sonra "Kaliteli ABS plastik, alüminyum..." falan diyorlar da nasıl bunu diyorlar* Yani nasıl malzeme yapısını anlayabiliyorlar? Özellikle kaliteli ve kalitesiz ABS plastiği nasıl ayırt ediyorlar?

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

usper

80+ Gold
En İyi Cevap
3
İncelemelerde çok görüyorum videoyu çeken kişi tak tak vuruyor cihaza, sonra "Kaliteli ABS plastik, alüminyum..." falan diyorlar da nasıl bunu diyorlar* Yani nasıl malzeme yapısını anlayabiliyorlar? Özellikle kaliteli ve kalitesiz ABS plastiği nasıl ayırt ediyorlar?
Knk metal veya alüminyum kolay anlaşılır zaten ama kaliteli plastik olduğu falan nasıl anlaşılır onu bilmem.

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Hissiyat, tokluk, ağırlık gibi etmenler kaliteli plastiği belirler. Bazı plasitk ürünleri eline alırsın "Abi ben 7. kez geri dönüşüme girdim. Bundan önceki hayatımda şampuan kutusuydum" der.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Malzeme ismini anlamak çok zor değil malzeme kalitesi ise tecrübelere göre denebilir, yani o kişi eline aldığı ürünlerden tecrübeler edinip malzeme kalitesini sınıflandırmalıdır.

Mesela benim ekran kartımın(Sapphire pulse RX 580) backplate yani arka plakası metal değil, normalde arka plakalar metal olur ama benimkinde sert plastik bunuda biraz inceleyince fark ettim :D.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,508
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Tecrübe aslında. Çok sayıda ürün incelediysen bir yerden sonra anlıyorsun.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide

İşteBenimNickim!

80+ Bronze
Ağırsa, esnrmiyorsa, plastiği ucuz hissettirmiyorsa kalitelidir. Tabii 1. Sınıf abs diyenler bir taraflarından uyduruyor sa olabilir:D

Reverse Flash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Enes
Bir kısmı tecrübe bir kısmı zaten incelediği ürünün teknik bilgisine sahip. Tıklatarak kaliteli malzeme vb diyerek işi biraz görselliğe döküyor diyebiliriz (çoğunun böyle olduğunu düşünüyorum). Bir malzemeye zaten tıklatmak vb ata sporumuz olduğu için :D

Top Bottom