Neler Yeni

🟢 Memur ve Emeklinin Maaş Zammı Belli Oldu!

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,607
İsim
Fatih
Para arzını kısıtlasa marketlere müdahale etmesine gerek kalmaz
Marketçilerin yapacağı bir şey yok örneğin halka açık şok marketin bilançosuna bakabilirsiniz aylık kar oranı %3.5 faizden az kazanmış adamlar faiz bile daha çok kazandırıyor şuan. En büyük giderleri de maaşlı çalışan olunca fiyatlara mecbur yansıtıyorlar.
Alım gücü az çünkü para basmaya devam ediyoruz faizin artmasına rağmen enflasyonu kendi elimizle yaratıyoruz.
Yine haklısın ancak ben zorunlu zamlardan bahsetmiyorum. Belli araliklarla bir sürü zam yapıyorlar ve hiçbir şey artmazken. Öğrenci olduğumdan fark edebiliyorum ve son 3 yıldır asgari ücret yılda 2 kere arttı ve kredi ona endeksli olmasına rağmen 1 er kere zam aldı bu yüzden de ezildik resmen.

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,987
İsim
Kadir
Hocam memur emeklisi 14.5 civarı değil mi? Ben mi yanlış baktım yoksa? Listede 14.5 yazmıyor mu?
o en düşük memur maaşı emeklisi benim yazdığım 20-30 yıllık çalışmış memur maaşı emeklisi 21k yapıyor internette de böyle gördüm.

o en düşük memur maaşı emeklisi benim yazdığım 20-30 yıllık çalışmış memur maaşı emeklisi 21k yapıyor internette de böyle gördüm.
Hocam merakımdan soruyorum. Bu 14.5 alacak memur emeklilerinin sayısı tahmini ne kadar? Bir de senin dediğin 20-30 yıl çalışmış ortalama 21 alacak memur emeklilerinin sayısı ne kadar? Bilgin var mı merak ettim.

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,987
İsim
Kadir
Hocam merakımdan soruyorum. Bu 14.5 alacak memur emeklilerinin sayısı tahmini ne kadar? Bir de senin dediğin 20-30 yıl çalışmış ortalama 21 alacak memur emeklilerinin sayısı ne kadar? Bilgin var mı merak ettim.
Hiç araştırmadım memur emekli kısmını eğer ailende mevcut emekli olanın maaşı ne olacak diye düşünüyorsan direk 1.50 ile çarpıp sonucu bulman yeterli örneğin şuan 12 alan memur emeklisi 18 alacak memur emeklilerinde maaş çok değişken deniyor

Hiç araştırmadım memur emekli kısmını eğer ailende mevcut emekli olanın maaşı ne olacak diye düşünüyorsan direk 1.50 ile çarpıp sonucu bulman yeterli örneğin şuan 12 alan memur emeklisi 18 alacak memur emeklilerinde maaş çok değişken deniyor
Anladım teşekkürler. Peki öğretmen emeklisi de 22 mi alacak şimdi ortalama? Yoksa bunlarda mı değişiyor? Bir tanıdığım var da.

thepublicman

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,987
İsim
Kadir
Anladım teşekkürler. Peki öğretmen emeklisi de 22 mi alacak şimdi ortalama? Yoksa bunlarda mı değişiyor? Bir tanıdığım var da.
Çalıştığı yıl çocuk sayısı gibi bir çok etmene bağlıymış ama 1 in 4 ünden emekli olan 21.000 TL alacak diye duydum emekli maaşı konusuna hakim değilim.

webciali

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ali
28 yıl görev yapan bir başöğretmen normalde 48.000 alırken (ek ders hariç) emekli olunca 22.700 alabiliyor.. Eğer emekli öğretmenin maaşı artmazsa olacakları yazıyorum;

1- Öğretmenler 65 yaşına kadar asla emekli olmazzz! Olamaz..
2- Buna bağlı olarak atamayı bekleyen öğretmenlerin atama sayıları da artmaz.. Yer açılmalı ki genç öğretmenlere atanma imkanı doğsun...

Mertcetinkaya06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
Mert çetinkaya
Emekli en düşük asgari civarında almalı.

Top Bottom