Mesai ücretim eksik veya az buldum yardım

g20x10

80+
Reaksiyon skoru
34
Arkadaşlar herkese merhabalar bir işe girdim şantiye elektrik aylık 35 bin olarakdan anlaştık mesai de vardı her gün 3 saat mesai yaptım toplamda 64 saat mesai yaptım 4 de pazar mesaisi yaptım +mesailer ve pazar mesaileri olmak üzere %50 exstra veriyorlar yani %50 veriyorlar saatlik hesabımı yaptığomda arkadaşlar ile uygulama ya dahi girdim hepsi farklı cevap veriyor ama en yakını (saatlik ücretim) olanı söyledi brüt olarakdan 17 bin tl arkadaşlarım da 16 bin diyor gelelim sadede bana toplamda 50 bin yattı yani 64 saat mesai exstra + 4 pazar toplamda 15 bin tl yapiyor benim hesabıma göre ise 23 bin tl peki mesai yapan veya anlayan arkadaşlar genç bir kardeşiniz olarakdan bana acilinden yardım ede bilir misiniz çünkü it gibi çalıştım ve hakkımı istiyorum

Saatlik ücret üzerinden mi anlaştınız net maaş üzerinde mi? Eğer net maaş ise 35k nın içine bir şeyler giydirmiş olabilirler. Ayrıca 35k nın içinde vergi indirimi de dahildir.

Saatlik ücret üzerinden mi anlaştınız net maaş üzerinde mi? Eğer net maaş ise 35k nın içine bir şeyler giydirmiş olabilirler. Ayrıca 35k nın içinde vergi indirimi de dahildir.
Net maaş 35 bin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aylıkçıyım bu arada yevmiye değil

8 saat çalışıyorsan 64 saat mesaiden 13.5k+ 4 pazar yatması lazım.
10 veya 12 saat ise yatan ücret normal.

Saatlik ücret üzerinden mi anlaştınız net maaş üzerinde mi? Eğer net maaş ise 35k nın içine bir şeyler giydirmiş olabilirler. Ayrıca 35k nın içinde vergi indirimi de dahildir

8 saat çalışıyorsan 64 saat mesaiden 13k+ 4 pazar yatması lazım.
10 veya 12 saat ise yatan ücret normal.
8.5 çalışanım ama saatlik ücretimin %50 daha fazlasını alıyorum peki bu sitelerde hesaplamalarda neden 17 bin diye gösteriyor çok saçma pazar dahil değil bu arada böyle ise çalışmam aptalıkdan öte değil mesaiye gerek yok o zaman

35000/225 den saatlik ücretin 155 tl oluyor.
155*64*1,5 den 15k mesai parası yatması lazım
+ 4 pazardan kastın 4 ayrı pazar günü gittiysen ve her pazarda 8 saat çalıştıysan 155*2*8*4 den 10k da pazar günleri için yatar. toplamda 25k mesai paran olur.
Sana yatması gereken para 60k

Net maaş 35 bin

Aylıkçıyım bu arada yevmiye değil
Tamamdır şöyle hesaplayalım şuan gelir vergi ve damga vergisi istisnası 4.5k yapıyor ama sen yeni başladığın için %15 vergi dilimde bu 3.5 olması lazım senin net maaş 31.5 dan hesaplasak. Saatlik netin 140tl olur.
64 saat toplam mesai ise 4 de pazar mesai ile 68 saat yapar. (4 pazar günü mü çalıştın saat mi bu arada?) Buna %50 koyunca toplam 102 saat olur 14280 tl net mesaiden gelirin.

Günlük çalışma saati 7.5 saattir işveren yemek ve çay molaları ile seni 8.5 saat çalıştırabilir ve bu mola saatlerini senden keser.

Bazı işverenler şunu da yapıyor. Asgari ücret+yol+yemek net 35k mesela burda senin mesaileri asgari ücret üzerinden hesaplayıp vermiş olabilir

35000/225 den saatlik ücretin 155 tl oluyor.
155*64*1,5 den 15k mesai parası yatması lazım
+ 4 pazardan kastın 4 ayrı pazar günü gittiysen ve her pazarda 8 saat çalıştıysan 155*2*8*4 den 10k da pazar günleri için yatar. toplamda 25k mesai paran olur.
Sana yatması gereken para 60k
Hahahahaha yav abi biriniz 13 diyor biriniz 25 bakın biraz sorna adamla konuşucam haklı çıkartın beni lütfen

Tamamdır şöyle hesaplayalım şuan gelir vergi ve damga vergisi istisnası 4.5k yapıyor ama sen yeni başladığın için %15 vergi dilimde bu 3.5 olması lazım senin net maaş 31.5 dan hesaplasak. Saatlik netin 140tl olur.
64 saat toplam mesai ise 4 de pazar mesai ile 68 saat yapar. (4 pazar günü mü çalıştın saat mi bu arada?) Buna %50 koyunca toplam 102 saat olur 14280 tl net mesaiden gelirin.

Günlük çalışma saati 7.5 saattir işveren yemek ve çay molaları ile seni 8.5 saat çalıştırabilir ve bu mola saatlerini senden keser.

Bazı işverenler şunu da yapıyor. Asgari ücret+yol+yemek net 35k mesela burda senin mesaileri asgari ücret üzerinden hesaplayıp vermiş olabilir
Dayı yol yok devlete ait toki de her şey devlete ait devlet karşılıyor

Hahahahaha yav abi biriniz 13 diyor biriniz 25 bakın biraz sorna adamla konuşucam haklı çıkartın beni lütfen

Dayı yol yok devlete ait toki de her şey devlete ait devlet karşılıyor
Sabah 8 akşam 5 mi çalışıyosun bir de 4 ayrı pazar günü mü çalıştın

Hayır hayır hayır para kalmıyor böyle bir şey yok yani bu şirket bünyesinde sorunlara yol açtığı gerekçesi ile yok düz ne zaman başladı isen o zaman veriyorlar

Evet 5 den sorna 3 saat çaliştım

Evet 5 den sorna 3 saat mesai yaptım 1 ay için de toplam 4 pazarın var yav şef le beraber hesapladık hatta 14 saatimi eksik yazmışdı düzeltik

Hayır hayır hayır para kalmıyor böyle bir şey yok yani bu şirket bünyesinde sorunlara yol açtığı gerekçesi ile yok düz ne zaman başladı isen o zaman veriyorlar

Evet 5 den sorna 3 saat çaliştım
Eğer pazar günü de 8 5 çalıştıysan benim hesap doğru. Ama tabi iç detayları muhasebeye sorman lazım sen günde 3 saat mesai yaptın sanıyosundur ama onlar molaları falan kesip günde 2 buçuk saat mesai yazmışlardır vsvs sen yine de her halükarda gidip muhasebeye sor detayları öğren

Zaten sırf 4 pazarın ücreti 10k yapıyor 50k az her türlü

tabi canım doğruda olsa muhasebeye sor ben bu kadar saat mesai yaptım ben almam gereken daha fazla diye biliyordum diye söyle o sana açıklar ne olduğunu

Abim ben yevmiye olarakdan olsa katılırım sana lakin ben aylıkçı olarakdan girdim bu işe yani sigortam gelmesem dahi işliyor
Eğer pazar günü de 8 5 çalıştıysan benim hesap doğru. Ama tabi iç detayları muhasebeye sorman lazım sen günde 3 saat mesai yaptın sanıyosundur ama onlar molaları falan kesip günde 2 buçuk saat mesai yazmışlardır vsvs sen yine de her halükarda gidip muhasebeye sor detayları öğren

tabi canım doğruda olsa muhasebeye sor ben bu kadar saat mesai yaptım ben almam gereken daha fazla diye biliyordum diye söyle o sana açıklar ne olduğunu
Bizde muhasebe yokki bi şef var birde formen neyse bir sorayım abi ustam 90 100 bin aliyor yani benim de hiç yoktan bu mesailer ilen bi 60 almam lazım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,455
Üyeler
185,269
Son üye
TWAXH
Geri