Meslek lisesi öğrencisi ne yapmalı?

thequick

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba, ben Meslek Lisesi'ne giden son sınıf öğrencisiyim. Okul bitiyor, staj da bitiyor. Haftanın üç günü staja gidiyorum; sabah gidip akşam dönüyorum. Okulda 9. ve 10. sınıftan sonra YKS adına hiçbir ders verilmedi; sadece bölüm dersleri, edebiyat gibi dersler vardı. Çok fazla düşünüp sorguluyorum. Bir şey oluyor, sonra aklıma gelince moralim çok bozuluyor.

Bu sene çalışmadım, zaten mezuna kalma fikri daha önceden de vardı. Bu yıl staj, okul, staj defteri, beceri sınavı vs. derken çok fazla işle uğraştım. Bu yüzden en mantıklısının mezuna kalmak olduğuna karar verdim. Temelim çok zayıf; özellikle TYT Matematik’te çok zorlanıyorum. Bayağı zorlanıyorum çünkü doğru düzgün konu görmedik. AYT’yi zaten hiç görmedik, çünkü dersleri almadık.

Yazılım mühendisliği MTOK bölümlerine gitmek istiyorum. Bu bölümler, meslek lisesi mezunlarına özel kontenjanlarla açılıyor. Asıl size sormak istediğim şu:

Staj bittikten sonra, bu yaz tatilinde iki ay boyunca yine staj yerimde iş olarak çalışacağım. Haftanın beş günü çalışacağım ve bu sefer staj maaşı değil, asgari ücretten daha fazla bir ücret alacağım. Babamla daha önceden konuşmuştuk; “dershane zamlanır” diye erkenden anlaştık. Yaz dönemi + normal dönem için 90 bin TL istediler. Yaz dönemine şimdilik başladım ve az bir ödeme yaptım; sadece 5 bin TL. Asıl ödeme, normal dönem için 85 bin TL olacak.

Yaz kursuna gidince, hızlandırılmış olduğu için hiçbir şey anlayamıyorum. Temel olsa belki bir şeyler yapacağım ama temelim yok. Özellikle matematikten hiç anlamıyorum. Şu an TYT netlerim 25-38 arası geliyor, 40’a çok nadir çıkıyor. Benim hedefim 300 bin sıralama. Bunun için TYT’den 50-55, AYT’den 18-20 net yapmam yeterli. OBP’m 87, çünkü okulda bölüm derslerim çok iyiydi. Yazılım kısmında kendimi geliştirdim; çoğu yazılım diline hâkimim.

Asıl sorum şu:
Siz kendinizi benim yerime koyduğunuzda ne yapardınız?

Ben yazın iki ay çalışıp hafta sonları TYT çalışmayı, daha sonra iş bittikten sonra sadece ev ve kütüphane arasında gidip gelerek düzenli bir çalışma yapmayı düşünüyorum. Dershane konusunda çok kararsızım. Acaba dershane mi, yoksa ev + kütüphane + YouTube mu daha mantıklı olur? Bir de yaz kursundan çıkmayı düşünüyorum. Boş yere gidip gelmek yerine evde çalışmak bana daha mantıklı geliyor.

Lütfen yardımcı olun. Kafamın içi çok karışık ve artık bir karar vermem gerekiyor. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Hocam 10.sinif meslek lisesi bilişim bölümündeyim sizce yazın Anadolu lisesine gecmelimiyim

Hocam 10.sinif meslek lisesi bilişim bölümündeyim sizce yazın Anadolu lisesine gecmelimiyim
Eğer üniversite hayalin varsa geç yoksa geçme okuduğum okuldan memnundum bu arada, bölüm dersleri vs çok iyi anlatıyorlar ama gel gör ki tüm Türkiye de yks konuları anlatılmıyor meslek lisesinde

Sizde böylemi bilmiyorum biz okulda 1 de çıkıyorduk çoğu hoca bizi derslerden geciriyordu seviyordu sadece bölüm derslerine çalışıyorduk ben okuldan gittiğim zaman ardinyo seti aldirmislsrdi ben okuldan ayrılmıştım şimdi görüştüğüm arkadaşlarım okulda neler yaptıklarını anlatıyor ve mezun olunca ustalık belgesi olucak seneye staj a başlayacaklar ayrıcalıkları çok ben sırf ve Anadolu ortamı biraz sıkıcı.

Meslek liselerinin genel amacı insanları üniversiteye hazırlamak değil, lise bittikten sonraki iş hayatına hazırlamaktır. 1 sene sonra girersen sınavlara daha iyi olur.

meslek lisesi öğrencilerine bu konuda acıyorum ki ileride herhangi bir sınava girecek kapasitede bilgiyle eğitim vermiyorlar. bence güzel kurs yeri bulup 1 yıl hem oraya git hem de çalışmaya devam et.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,099,483
Üyeler
174,885
Son üye
efraim006
Geri