Neler Yeni

Millet ittifakı seçimi kazanırsa ekonominin başı Ali Babacan olacak

İceWolf

80+ Silver
sonunda şu konuları dile getiren oldu. Ali babacan bu ülkenin başına gelmiş en büyük felakettir. ekonomi bakanı değil özelliştirme bakanıdır
bu adam geldiğinde devlet kurumu kalmaz aselsan roketsan bunlarıda satar
Malesefki özelleştirmeler konusunda 2 kurumda yapılmamalıydı. 1 TÜPRAŞ 2 TELEKOM. Ve bu adam Telekomun özelleştirilmesinin müsebbibidir. CHP daha trajikomik. Hem ülkeyi sattılar diye basbas bağırıyorlar, hemde Bu sebeplerle AKP den kovulmuş 1 numaralı aktöre süper ekonomist diye sarılıyorlar. Bune yaman çelişkidir anlamak mümkün değil.

İlginç bir detay ise: Tüm CHP liler TELEKOM diyor ama KOÇ grubuna satılan TÜPRAŞ ı ağızlarına bile almıyorlar. Sanki Türkiyede TÜPRAŞ diye bir kurum hiç yokmuş gibi davranıyorlar. Korkuyorlar galiba, ağızlarını açarlarsa KOÇ babaları bunlara kızar mızar mazallah...

Bu arada profil resmin OKTAY SİNANOĞLU çok kıymetli bir büyüğümüzdü, saygıyla anıyorum.

Son düzenleme:

majorw0w

80+ Silver
Mehmet Şimşek deseler anlarım da Ali Babacan i yükselten ile siyaset konuşmayın.

ÖZEL | Millet İttifakı'nın 14 Mayıs'ta yapılacak seçimi kazanması halinde ekonominin başına Ali Babacan geçecek. Ekonomi ile ilgili bakanlıklar ve kurumların tümü Babacan'a bağlı olacak.

NOT: AKP Lİ DEĞİLİM HER SİYASETÇİDEN NEFRET EDERİM
PEKİ ALİ BABACANIN KARNESİ​
- Telekom, Tüpraş, Petkim, Tekel, bankalar Ali Babacan döneminde elden çıkartıldı.
-50 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı.
-Türk bankacılık sektörünün yüzde 50'si, İstanbul Borsası'nın yüzde 60'ı yabancıların kontrolüne geçti.
-Tütün ve sigortacılıkta yabancılar yüzde 80'lere yakın oranda hakim konuma ulaştı.
-Döviz geliri olmayan şirketlerin de dövizle borçlanmalarının önü açıldı.
-Kıblesini IMF teşkil etti, neoliberal politikaların esiri olarak sıcak para balonuyla ülkeyi borç batağına soktu.
-2013'te 130 milyar dolar düzeyindeki Türkiye'nin toplam brüt dış borcu, 2015'in ikinci çeyreği sonunda 408 milyar dolara çıktı. -Özel sektörün borcu aynı dönemde 43 milyar dolardan 287 milyar dolara yükseldi. -Toplam borç yüzde 213, özelin borcu yüzde 567 oranında arttı.
- Türkiye'nin döviz açığı 85.5 milyar dolardan 385 milyar dolara yükseldi. Yani yüzde 350'lik bir artış oldu.
-Borçlanma ve sıcak para yüzünden Türkiye'nin aldığı krediler 80 milyar dolardan 211 milyara çıktı. Ülkeye gelen sıcak para 24 milyar dolardan 144 milyar dolara yükseldi
-2002 yılında vatandaşın bankalara borcu 6.6 milyar lira düzeyindeyken 2015 yılı sonunda bu tutar 384 milyar liraya yükseldi.
-Babacan'ın temellerini attığı ve uygulayıcısı olduğu borçlanma ekonomisi hem ülkeyi, hem özel sektörü, hem de vatandaşı borca batırdı.
-Sıcak para için Irak'ın işgaline destek çıktı.
-Parayı betona gömdü.
-Döneminde ülkede gırla yolsuzluk, hukuksuzluk yaşandı ama o üç maymunu oynadı.

Anlayacağınız dolar 3-5 TL düştü diye chp ye oy vereek kesim var bu ülkede o yüzden şey yapmayalım bu adam döneminde dolar 1 TL iken faiz %20 idi ülkeyi soyup soğana çevirdi sırf sıcak para için asla yatırım yapılmadı 1 yıllık düşünüldü gelecek asla düşünülmedi. akp ile bir bağı olan partilerin asla bir işi beceremeyeceği aşikardır bu yüzden eskiden akp li olan siyasetçiler ahmet davutoğlu ve ali babacan denen kişilerin şahsen hiçbir vasfı yoktur ekonomiyi bu adama verip iç dışla ilgilenen suriyeli vb yide ahmet davutoğluna verirlerse ahmet beyin gönlü suriyelileri göndermeye el vermeyeceği için suriyeliler de ülkede kalır daha fazlası gelir
satılık bir cocugun boş konusmaları ayrıca bu sitede niye böyle saçma sapan insanlar türedi. siyyaset orta mı mı bu. bunu yazan akpden fonlanıyor bariz belli adminlerin haberi var mı? @Mehmet Yılmaz

majorw0w

80+ Silver
satılık bir cocugun boş konusmaları ayrıca bu sitede niye böyle saçma sapan insanlar türedi. siyyaset orta mı mı bu. bunu yazan akpden fonlanıyor bariz belli adminlerin haberi var mı? @Mehmet Yılmaz
Kanıtlamaz isen dava edebilir haberin olsun.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,526
İsim
ArtiAnius
Lan ben akp den fonlanmak mi kanka bir şey dicem iddialarını kanıtla yoksa cidden mahkemede gorusuruz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yazdığım şeye ufak bir karşıt görüş belirtsen bir fikir belirtsen okey ama direkt fonlanıyor ibaresi koymak yazık kafana derim lütfen cv ni iletirsen hiç polise gitmeden savcılığa uğrıyım

Son düzenleme:

Keyfen

80+ Bronze
Çok Ağır particisin sen istediğine oy ver ama bu seçim gidiyosunuz kardeşim merak etme

axion55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Oguzhan yılmaz
ekonominin basına biri gelecekse oda özgür demirtaş olsun bari adam mantıklı konusuyor en azından

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,526
İsim
ArtiAnius
Çok Ağır particisin sen istediğine oy ver ama bu seçim gidiyosunuz kardeşim merak etme
kanka allah için şunu bir kanıtlayın ben de kurtulayım sizde :D benim bir yere gittiğim yokta valla üzülüyorum size

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Hepiniz gidiyorsunuz caniiiim. Erdoğanın tabiri ile "Ananızı da alıp gidiyorsunuz"

Ama erdoğanla beraber.

İceWolf

80+ Silver
kanka allah için şunu bir kanıtlayın ben de kurtulayım sizde :D benim bir yere gittiğim yokta valla üzülüyorum size
Bunların abileri tartışmalarını ve fikir alışverişini pek sevmiyor. Sadece yalanlarla yaşamaları için fikir ve bilgi tartışmalarına girmeleri bunların gözünü açacağından kesinlikle yasaktır. Tartışmak yerine 3 taktik uygulayın diyorlar. 1-Linç et 2-Küfür/Hakaret et 3-İftira at.

Boşuna nefes tüketiyorsun, iftira atıyorki bilgiyi konuşmak yerine sadece kendini savunmaya çalış.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,526
İsim
ArtiAnius
Hepiniz gidiyorsunuz caniiiim. Erdoğanın tabiri ile "Ananızı da alıp gidiyorsunuz"

Ama erdoğanla beraber.
ben gitmiyorum da size bu önyargı nerden geliyor para aldıklarınızdan mı :D cem uzan mantığıyla sizi kim gönderdi sizi kim fonluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,036,209
Üyeler
164,269
Son üye
trhjkliur987
Top Bottom