Monitör ne işey yarar(bilgisizim)

Reaksiyon skoru
3
Merhabalar. Bazı kişilerin benim gibi çok bilgisi yok. Ben de monitör ne işey yaradığını merak ediyorum. Mesela 144hz hız var da kasadada hız mevcut? Neyse söylerseniz sevinirim. Sağlıkla kalın lütfen kötü yorumlar yapmayın bilgisizliğimden dolayı. Cesaretimi bağışlayın.

Ses dalgası iletiminde, iletimi kesmeden ve bozmadan niteliğini denetleyen düzenek.

Görüntü almaya yarayan bileşendir. 144hz olması saniyede 144kare oynattığı anlamına gelir. Kasanızın içindeki bileşenler bir güce sahiptir. Kullanıldığı zaman bir fps değeri ortaya koyar. Bu fps kadar hz değerinin karşılığını alabilirsiniz. 144hz bir monitör tercih ederseniz ne fazla 144 fpa karşılığı alabilirsiniz.

Monitör, ekran kartından gelen elektriksel sinyalleri analog sinyale dönüştüren cihazdır. 144hz o ise o monitörün saniyede kaç defa ekranı yenilediğini gösterir. Hz artarsa akışkanlık artar. Akışkanlık artarsa görüntü daha hoş ve daha düzgün olur. 1 Hz = 1 FPS. Fps = Saniye başına düşen kare sayısı.

Görüntü almaya yarayan bileşendir. 144hz olması saniyede 144kare oynattığı anlamına gelir. Kasanızın içindeki bileşenler bir güce sahiptir. Kullanıldığı zaman bir fps değeri ortaya koyar. Bu fps kadar hz değerinin karşılığını alabilirsiniz. 144hz bir monitör tercih ederseniz ne fazla 144 fpa karşılığı alabilirsiniz.
Benim alıcağım bilgisayar 144hz 1 ms ve 178 derece açı. MSI alacaktım akakcede buldum ucuza fakat işte kartta para yoktu bizde gidip aldık. Ama pişman olmadık değil. Kasa çok rahat 10 yıl götürür monitörü 5 yılda 1 değiştiricem tabi kalırsa.

Geri