Yardım Monitör Önerisi / LG 27GR83Q-B Monitör Sorunları

Emirz

80+
Reaksiyon skoru
226
Bütçe
12000
Merhaba arkadaşlar,

Geçenlerde amazon üzerinde indirime giren, başlıkta bahsi geçen monitörü almıştım ve ölü piksel+siyah ekranda belli olan abartı düzeyde çok beyaz pikseller ve ekranın ortasında yaklaşık 6-8 piksel kaplayan gri leke vardı. O ürünü amazon üzerinden değişimini talep ederek değiştirttim. Yeni gelen monitör öncekine kıyasla çok daha iyi. Yani ölü piksel veya ekranda leke yok. Tek sıkıntı öncekinde olduğu gibi siyah ekranda %50 üstü parlaklıkta belli olan beyaz pikseller:

2f735b49-87ea-4776-beda-989d553a9cd8.webp014c252f-4eab-4f19-8b4c-9fcd07c2e0bb.webp9527643f-270e-4ebe-bb7d-77b236ea7f0b.webp

Monitör tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor ve aslında tam da aradığım bir monitördü. Tekrardan iade edip aynı monitörü almak isterdim fakat aynı modelde aynı sorunları yaşamak tatsız bir durum. Bu aşamada sizin fikirlerinize ihtiyacım var. Bu kıvamda bir monitör önerisi yapar mısınız yoksa sağlam monitör gelene kadar değişim mi talep etmeliyim?

Vg27aqm(L)1a isimlendirmeye dikkat. Aqm1a ile aqml1a benzer isimlendirmeye sahip farklı modeller. Aqml1a alabilirsiniz. Veya samsung g65b. Asusun ölçüm verileri lg’den iyi. Kullanılan panelde lg’den iyi. İkiside boe marka panel kullanıyor. Asus daha üst model boe panel kullanmış.

Vg27aqm(L)1a isimlendirmeye dikkat. Aqm1a ile aqml1a benzer isimlendirmeye sahip farklı modeller. Aqml1a alabilirsiniz. Veya samsung g65b. Asusun ölçüm verileri lg’den iyi. Kullanılan panelde lg’den iyi. İkiside boe marka panel kullanıyor. Asus daha üst model boe panel kullanmış.
Teşekkürler öneriniz için. Aslında LG alırken ASUS ile aynı fiyattaydılar. Keşke ASUS'u tercih etseymişim. G65B kullanıcısı mısınız? IPS panel fanı olarak VA panel nasıl hissettirir hiç bilmiyorum. İkincil monitör olarak kullanacağım eski monitörüm de 24" FHD IPS bir monitör.

Ayrıca rtings değerlendirmesi çok düşük ASUS monitörün. Belki de o yüzden monitör alırken LG'de karar kılmış olabilirim.

Teşekkürler öneriniz için. Aslında LG alırken ASUS ile aynı fiyattaydılar. Keşke ASUS'u tercih etseymişim. G65B kullanıcısı mısınız? IPS panel fanı olarak VA panel nasıl hissettirir hiç bilmiyorum. İkincil monitör olarak kullanacağım eski monitörüm de 24" FHD IPS bir monitör.

Ayrıca rtings değerlendirmesi çok düşük ASUS monitörün. Belki de o yüzden monitör alırken LG'de karar kılmış olabilirim.
Rtingste incelemesi yok asusun. Baktığınız model başka. Her seferinde aynı tepkiyi alıyorum. İsimlendirme benzer olduğu için karıştırıyorsunuz. Rtings incelemesine detaylı bakın. Model ismi, panel yenileme hızı vs farklılıkları göreceksiniz.
Rtings incelemesini atın hatta gösteriyim.

G65b kullanmıyorum ancak incelemelerini gördüm. Ayrıca kullanıcı yorumlarını çok fazla gördüm, görüntü ve hız açısından memnunlar.

Yüksek ihtimal buna baktınız:

Başka bir monitör bu. Native 144hz panel ve oc ile 170hz oluyor. İsmi bile vg27aql1a vs vg27aqml1a farklı.

Rtingste incelemesi yok asusun. Baktığınız model başka. Her seferinde aynı tepkiyi alıyorum. İsimlendirme benzer olduğu için karıştırıyorsunuz. Rtings incelemesine detaylı bakın. Model ismi, panel yenileme hızı vs farklılıkları göreceksiniz.
Rtings incelemesini atın hatta gösteriyim.

G65b kullanmıyorum ancak incelemelerini gördüm. Ayrıca kullanıcı yorumlarını çok fazla gördüm, görüntü ve hız açısından memnunlar.

Yüksek ihtimal buna baktınız:

Başka bir monitör bu. Native 144hz panel ve oc ile 170hz oluyor. İsmi bile vg27aql1a vs vg27aqml1a farklı.
Haklısınız, modelini sizinki gibi aratıp review yazınca en üstte çıkıyor meret malum. Temmuz ortası amazon prime günleri başlayacak, o zaman denk getirebilirsem Vg27aqml1a alacağım. Yanıtınız için teşekkürler tekrardan.

Düzenleme: Sanırsam bu monitörde 10 bit kullanmak istersem 240 Hz'den faydalanamıyordum.

Son düzenleme:
Haklısınız, modelini sizinki gibi aratıp review yazınca en üstte çıkıyor meret malum. Temmuz ortası amazon prime günleri başlayacak, o zaman denk getirebilirsem Vg27aqml1a alacağım. Yanıtınız için teşekkürler tekrardan.

Düzenleme: Sanırsam bu monitörde 10 bit kullanmak istersem 240 Hz'den faydalanamıyordum.
10 bit önemli değil. Çoğu içerik 8 bit olduğu için 10 bit ile arasında gözle görülür fark olmuyor. Qd oled aw2725df ile denendi onaylandı. Hdr içeriklerde önem arz ediyor.

Burada kontrast, panel kalitesi, parlaklık vs daha önemli. Asus 10 bitte 144hz veriyor bu arada.

Geri