MONİTÖR OVERDRİVE MODU DONANIMSAL OLARAK ZARARLI MIDIR?

acn1

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhabalar arkadaşlar aoc bir monitör kullanıyorum overdrive modu var araştırdım ve özelliğini öğrendim piksellere fazla voltaj vererek ghostingi önlüyormuş

Görselini bıraktığım şekilde gözle yaptım, testte çok net belli ki 3. seviye harika görünüyor. İlk seviyede az olsada bir ghosting var ikinci seviyede çok az olsada ghosting var, üçüncü seviyede ghosting tamamen gidiyor ve ters ghosting yapmıyor.

4. seviyede ghosting gidiyor ama ters ghosting yapıyor. 4 ve 1. seviyeler kullanılacak durumda değil ama 2 ve 3 güzel.

Asıl sorum şu bunu 3. seviyede kullanarak ghostingi yok etmemin monitöre donanılsam veya yazılımsal olarak bir zararı olur mu? Sonuçta temelde piksellere fazla voltaj veren bir mod.
Modu açarken herhangi bir uyarı falan vermiyor dikkatli olun falan diye direk açılıyor yani.

Overdrive modunun bilinen bir donanımsal/yazılımsal zararı var mıdır?
3. Seviyede gönül rahatlığı ile kullanabilir miyim ölü piksel vs oluşturur mu?

Ekler

• 42152151515.webp
    42152151515.webp
    182.4 KB · Hit: 31
Piyasadaki monitörlerin bir çoğu böyle. Msi, asus, dell, lenovo vs farketmez çoğunda overdrive 1.seviyede iyi çalışmaz. Stok ayarlarda çoğu monitör tepki süresi bakımından iyi ayarlanmamıştır. G65B gibi bazı modeller hariç. O yüzden yapacak bir şey yok kullanabilirsin. Overdrive modu kesin zarar verir diye bir şey yok ama, stok halde monitöre daha az yük biniyor. Eğer kullanılan panel dayanıklı değilse, mesela 24g4x gibi neredeyse kronik sorunlu bir modelde birde overdrive açarsanız elinizde kalma ihtimali yüksek. 24G42E ile alakalı panel bilgisi mevcut olmadığından bu konu meçhul.

• Beğen
Reaksiyonlar: acn1
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,146
Üyeler
183,955
Son üye
tmacknq
Geri