Neler Yeni

Monster Aryond A24 V1.1 Panel Testi🔥

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
Hahahah sitesinde 1 ms yazıyor ama 5 ms ortalama, monster a güven olmazmış demek.
20k lık Asus da 2.5ms 3ms veriyordu.
5k lık monster bu sonuçları verince gerçekten monstera saygım arttı renkler kötü olabilir ama fps oyuncuları için hala iyi bir fiyst performans
Mesaj otomatik birleştirildi:

O sırada 20K’lık Asus’un 2.7MS çıkması… lütfen olayın anlamaya odaklanın
Hocam şunları merak ediyorum bu testleri aynı monitöre ard ardına 5 kere uygulayınca testler nasıl sonuç veriyor testleri doğruluğu tutarlılığı hakkında güzle fikir verir.
Ayrıca monitör sıcak bir ortamda kullanıp biraz ısınması sağlanınca testler nasıl değişiyor. Tam tersi monitör yeni açıldığında soğukken nasıl sonuç veriyor bunlarla ilgili bir video veya shorts güzel olur

@Abdullah Hacıgül abi eline geçerse msi g244f testi gelir mi? çünkü doğrudan 1ms gtg olarak g2412 den tek farkı bu diye satılıyor galiba.

TRSTEADY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,457
İsim
Emre
inceleme güzel eline sağlık. freesync inputlag oluşturduğu için freesync kapalı modda da test görseydik iyi olurdu

BabaVoss7

80+ Silver
Oledler 1ms inde altında diye vaad ediliyor onlarıda bekleriz kral

mali48

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet Ali Uysal
MODEL ETİKETİ:

Alıntıyı görüntüle

-----------------------------------------------

PANEL TEPKİ SÜRESİ TEST1:
OVERDRIVE HIGH - FreeSync/Gsync ON - FPS2 MOD

Alıntıyı görüntüle

PANEL TEPKİ SÜRESİ TEST2:
OVERDRIVE HIGH - FreeSync/Gsync ON - USER MOD

Alıntıyı görüntüle

PANEL TEPKİ SÜRESİ TEST3:
OVERDRIVE OFF - FreeSync/Gsync ON - FPS MOD

Alıntıyı görüntüle

ÖNEMLİ NOT: Bu monitör testimizdeki bir çok monitöre oranla Overdrive'ı açsanız kapatsanız da gecikmeye en çok etki eden şeyin monitörün profil ayarları olduğunu farkettik

PANEL RENK ÖLÇÜMÜ:

Alıntıyı görüntüle

PANEL MAX. CANDELA:

Alıntıyı görüntüle
Orucu monster ın sahtekarlığı ile açtım 😇☺️

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,251
İsim
Sinan Aba
Samsung odyssey g4 bekliyoruz

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Anlamadığinız nokta şu:
Sadece ortalamaya bakmamanız gerekiyor. Worst diye paylaşilan en kötü tepki sürelerine özellikle dikkat edin. Ortalama süresi çok iyi, muhteşem olsa ama birkaç tane yavaş geçiş olsa bile çok fazla ghosting olabilir.
1711472717621.png

Gördüğünüz üzere tam 5 tane geçiş yenileme döngüsünden %25-50 daha yavaş. Bu da = ghosting demek. Bir VA panel ile kıyaslanamaz tabii ancak orta-yavaş bir IPS denebilir. Bu da = başlıktaki fast IPS pazarlama demek.

2. husus renk performansı çok kötü. Neredeyse geniş renk gamutlu denemez buna. Geniş renk gamutlu IPS'ler %88-90+ DCI-P3 sunabiliyor. Geniş renk gamutunu kasıtlı daralttığınız sRGB modlarını açtığınızda dahi Monster'ın gamutundan daha yüksek gamuta sahipler.

500TL fazlaya aynı hızda, çok daha iyi kontrasta ve renklere sahip Amazon garantili bu varken alınmaz:

@Abdullah Hacıgül Hocam testler güzel hoş, elinize sağlık. Yalnız IPS'ler için çok önemli olan kontrast değerini paylaşmamışsınız. Bir de bunun için ayrı cihaz gerekiyor mu bilmiyorum ama gerekmiyorsa kalibrasyon öncesi stok renk doğruluklarını da paylaşın. Bildiğiniz üzere görüntü kalitesi sadece gamut-parlaklık değil kontrast+pek çok doğruluk değeri-siyah tekdüzelik testine de bağlı. Ayrıca ufotesti de önemli ki sayıların pratikteki karşılığını görelim.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Mert Osman Çetinkaya
Abi samsung oddasey g4 27" i yaparmisin. Monitorü aldim kasa icinde para biriktiriyorum 1 ay iceresinde alacam fakat daha monitör ü hiç kullanmadim

Aykut D.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Alihan Bilici
@Abdullah Hacıgül Abi Kasım ayı İtopya indirimlerinde birçok forum kullanıcısı MSI G2412 satın aldı ve kullanıyor. İncelemesini bekliyoruz <3

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Monster'e özel bir durum değil, her firma aynı pazarlama stratejisini güdüyor. Zaten ha 1 milisaniye, ha 5 milisaniye. Fark etmez. 144 Hz monitörde 6.9 milisaniyeye kadar en ufak fark hissetmezsin. Hepsi sorunsuzca renk geçişi sağlıyor. 6.9 milisaniyeden sonra başlar hafiften ghosting. 14 milisaniyeye kadar ise tolere edilebilir.
Hayır hocam. Aynen dediğiniz gibi yenileme döngüsü 6.9ms olduğu için 7-8ms'ler hafif ghostinge sebebiyet veriyor. Dedikleri gibi ooo 1 değilmiş durumu yok. Ancak 14ms aşırı yavaş bir değer. Örneğin:
1711473772453.png
Gördüğünüz üzere 170Hz=5,88ms ve Worst 3 AVG. değeri 15.9 ms ve 0 overshoot.

Acer XV272U KV ise yine 170Hz ama çok hızlı bir model:
1711473913348.png
Gördüğünüz üzere tüm tepki süreleri yenileme döngüsü içerisinde ve gözle seçilemeyecek kadar overshoot var.

Peki ikisi arasındaki fark gerçekte nasıl gözüküyor:
1711474009187.png
1711474017817.png
Gördüğünüz üzere devasa fark var.

Edit: Ayrıca tepki süresi=ghosting demek değil. Tepki süresi aynı zamanda hareketli nesnelerin ne kadar blurlu=bulanık olduğunu da belirliyor. Bu nedense monitörden anlayanlar konuştuğunda dahi hep atlanıyor. Yukarıdaki 2 ufo testte görebileceğiniz üzere ikisi de aynı Hz'de olmasına rağmen biri çok daha net. Yalnız ghostingten farkı şu: burada yenileme döngüsünün de çok bir önemi yok. Ne kadar hızlı=o kadar net. Dolayısıyla sadece yenileme döngüsüne göre süreye bakmamak lazım.
5k lık monster bu sonuçları verince gerçekten monstera saygım arttı renkler kötü olabilir ama fps oyuncuları için hala iyi bir fiyst performans
Yakın fiyatta aynı hızda ama renkleri çok daha iyi olan Amazon garantili AOC 24G2SP var. F/P değil Monster.
Ayrıca monitör sıcak bir ortamda kullanıp biraz ısınması sağlanınca testler nasıl değişiyor. Tam tersi monitör yeni açıldığında soğukken nasıl sonuç veriyor bunlarla ilgili bir video veya shorts güzel olur
Çok güzel bir noktaya değindin. Ben cevabını vereyim. Evet monitörün ısınması tepki süresi performansını etkiliyor. Abdullah Abi'yi bilmiyorum ancak diğer kaynaklar monitör biraz ısındıktan sonra test yapıyorlar.
inceleme güzel eline sağlık. freesync inputlag oluşturduğu için freesync kapalı modda da test görseydik iyi olurdu
Yanlış. O dediğin eskidendi. Günümüzde doğru kullanımda neredeyse fark edemeyeceğin kadar az fark var VRR'lerde. Bu yüzden yırtılma oluşturacak bir durum varsa %90 VRR öneriliyor rekabetçi dahi olsa.

Ancak dediğin gibi VRR kapalı da test yapılmalı @Abdullah Hacıgül . Çünkü VRR açık ya da kapalı olması tepki süresi performansını bazı monitörlerde az bazılarında ise devasa etkileyebiliyor. Bu overdrive yazılımının optimizasyonundan kaynaklanıyor. Örneğin:
1711474281873.png
1711474299151.png
Abi samsung oddasey g4 27" i yaparmisin. Monitorü aldim kasa icinde para biriktiriyorum 1 ay iceresinde alacam fakat daha monitör ü hiç kullanmadim
G4 zaten incelendi başka kaynakça:
Olmayan modelleri isteyin.

Edit: Pardon benim attığım 27 modeliymiş. 24 incelenmemiş.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Ghost Rilley
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik, Bilgisayar Teknik Servis
@Abdullah Hacıgül eline LG ultragear serisi bir monitör geçerse inceleyebilir misiniz? Bu monitör serisini merak ediyorum

Top Bottom