Rehber MSI Afterburner Hakkında Detaylı Rehber

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Dostum biraz geç oldu ama internetten biraz araştırdım, bu soruna senin yapabileceğin bi şey yok, 4. nesil Ryzen işlemcileri MSI Afterburner sıcaklığını okuyamıyormuş. Büyük ihtimalle zamanla düzelir.
Tahmin ettiğim gibi, teşekkür ederim :).

Hocam ben RAM hızını 960 mhz max görebildim bunun daha da üstüne çıkmanın yolu var mı ? (Catalyst 1200 mhz diyor)
Dostum normalde ilk yazdığın ben ETS2 videolarına da bakıp bir yorum yazmıştım ama gereksiz uzun yazdığım için silmiştim. Şimdi bi kere ilk olarak ona RAM değil VRAM deniliyor ekran kartı için. İkincisi olarak PSU zaten dediğin gibi eski ve yeterli olmayabileceğinden dolayı zaten bence sınırları zorlamana gerek yok. Bunun yanında ekran kartın ciddi anlamda ısınıyor.

Peki daha iyi bir durumda nasıl daha yüksek hızlara çıkabilirdin. Bi kere PSU nun yettiğinden emin olman gerekiyor, ikincisi olarak ise voltaj arttırarak MHz'i arttırabilirsin. Voltaj arttırmadığın sürece tehlike gibi bir durum söz konusu değildir (genelde) ama voltajı arttıktan sonra belki hasar verebilirsin karta ve sıcaklığı arttırırsın.

Dostum normalde ilk yazdığın ben ETS2 videolarına da bakıp bir yorum yazmıştım ama gereksiz uzun yazdığım için silmiştim. Şimdi bi kere ilk olarak ona RAM değil VRAM deniliyor ekran kartı için. İkincisi olarak PSU zaten dediğin gibi eski ve yeterli olmayabileceğinden dolayı zaten bence sınırları zorlamana gerek yok. Bunun yanında ekran kartın ciddi anlamda ısınıyor.

Peki daha iyi bir durumda nasıl daha yüksek hızlara çıkabilirdin. Bi kere PSU nun yettiğinden emin olman gerekiyor, ikincisi olarak ise voltaj arttırarak MHz'i arttırabilirsin. Voltaj arttırmadığın sürece tehlike gibi bir durum söz konusu değildir (genelde) ama voltajı arttıktan sonra belki hasar verebilirsin karta ve sıcaklığı arttırırsın.
Tavsiyelerin ve yorumun için teşekkürler öncelikle.Ekran kartımın şuan en yüksek sınırını gördüğümü düşünüyorum. Voltaj ayarı maalesef yok. 2012 Model 55nm bir d gpuya sahip olduğu için imkan olursa rx580 veya rx590 a geçmeyi düşünüyorum.

Güzel rehber beğendim ayrıntılı olmuş.

Gayet güzel rehber peki bir sorum olacak bazı kişilerde de var aynısı bende de var. Sorun şu fps ortalaması falan bazı şeyleri afterburner göstermiyor.Yani cpu gpu sıcaklığı ve o anki fpsi gösteriyor fakat ortalama fps gibi bazı şeyleri gösteremiyor. Nedenini biliyor musunuz?

Güzel rehber olmuş. Yararlı.

Radeon Vega ve HD/UHD/Irıs Plus tayfa var mıdır acaba :/

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,898
Üyeler
183,917
Son üye