Neler Yeni

Müslümanlar niye çocuklarına arapça isim koyuyor?

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Çoğunluk olarak öyle.
Neden koymasınlar. Önceden beridir konulmuş isimler ki isimlerin çoğu zaten arapça diye biliyorum Türkçe de

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,996
İsim
Oğuz Oğuz
Çoğunluk olarak öyle.
gayet normal. Kur'an arapça çünkü.
Sadece bu bizim ülkemiz için değil Abd'de yaşayan müslümanlarda'da çok arapça isim var.
Hem arapça isim olunca ne oluyor.
İstersen Norveçce koy yani. Bence ayrımcılık yapılması yanlış.

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Neden koymasınlar. Önceden beridir konulmuş isimler ki isimlerin çoğu zaten arapça diye biliyorum Türkçe de
gayet normal. Kur'an arapça çünkü.
Sadece bu bizim ülkemiz için değil Abd'de yaşayan müslümanlarda'da çok arapça isim var.
Hem arapça isim olunca ne oluyor.
İstersen Norveçce koy yani. Bence ayrımcılık yapılması yanlış.
Arapça Kutsal değil hocam sadece merak ettim.
Bana garib geliyor.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,996
İsim
Oğuz Oğuz
Arapça Kutsal değil hocam sadece merak ettim.
Bana garib geliyor.
Tamam arapça kutsal değil ama Kur'an arapça sonuçta. Senin 3 komşun da arapça konuşuor. Dediğim gibi Norveçte yaşasaydın yine koyardın arapça isim.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Kimse çocuğunun ismi Arapça olsun diye koymuyor, böyle özel bir uğraşları yok. Mânâsı itibariyle koyuyor insanlar. Türk milleti asırlardır çoğunluğu Müslüman olan bir millet. İsimler de ona göre şekilleniyor hâliyle. Genelde Kur'an'da geçen bir isim oluyor. Peygamber, sahabe isimleri oluyor yahut Esma-ül Hüsna'da geçen Allah'ın isimlerinin başına kul anlamına gelen "Abd" eki konuluyor. Müslüman ebeveynlerin çocuklarına İslam'a uygun, mânâsı güzel isimler koyması sünnettir. Ahirette de insanlar kendilerinin ve babalarının isimleriyle çağrılacak. Bu nedenle asırlardır önem verilmiştir bu hususa. En faziletli isimler ise Abdullah ve Abdurrahman'dır. Bu sebeple çokça kullanılır. Yahut Mehmet, o da çok kullanılır. Bizatihi peygamberin isminin mânâsını taşır ama Türkçedir. Kısaca asıl önemli olan mânâsı, Arapça olmaları adetten tamamen.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,066
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Araplar neden Türk isimleri koymuyor
İşte orada da işin içine din giriyor. Arapların Türklerde kutsal sayıp önemsediği bir değer yok. O yüzden koymazlar. Ancak Türkler, Arap topraklarında yayılan bir dine inanmaları sebebiyle Arapça isimleri tercih ediyorlar. Din orada ortaya çıkmış.

Top Bottom