Ne bu 4060 sevdası anlamıyorum

Hocam konuyu bozmak istemem ama pc alıcam hazır ama 29k bütçe ile intel b580mi 4060 mı ya herkes başka bir şey söylüyor ne alıcam ben oynadığım oyunlar assetto ets2 fh5 beamng fps oyunları ve başka oyu lar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çünkü sürücü sorununu çözdüler diye biliyorum ve devam ediyor işlemciler ikisininde ya 14400f yada 7500f
Oyunların çökmesin istiyorsan 4060 , İntelin B serisinde şuan ciddi sıkıntılar var. Hem B580 teknoloji açısından da avantajsız. İşlemci olarak da 7500f tercih edebiliyorsa tercih et ikisinin güçlerineredeyse kafa kafaya ama İntelin soketi ölü.

Oyunların çökmesin istiyorsan 4060 , İntelin B serisinde şuan ciddi sıkıntılar var. Hem B580 teknoloji açısından da avantajsız. İşlemci olarak da 7500f tercih edebiliyorsa tercih et ikisinin güçlerineredeyse kafa kafaya ama İntelin soketi ölü.
Hocam ne alıcam o fiyata

Dostum yeteri kadar anlamadığın konularda neden ısrarla diretiyorsun merak ediyorum. Senin o DLSS dediğin teknoloji artık olmazsa olmazlar arasında. DLSS 4 ile native yani doğal görüntüden bile daha iyi sonuçlar alınıyor. Sen FSR 3 balanced açtığın zaman görüntüyü çamur gibi edip kapatmak zorunda kalırsın ama 4060 alan adam DLSS 4 balanced açar en ufak görüntü bozulmadan oyununu oynar +20-25 fps üstüne koyar, sen koyamazsın işte önce bunu anlaman lazım bunu anlarsan gerisi gelecek.

FG ise bambaşka bir boyut zaten. Bu teknolojinin muadili 9000 serisinde bile yok. O aradaki 2-3K farkı 4060 fersah fersah veriyor hatta fazlasını veriyor.
Amd kartlarda fg var mfg yok. Yanlış bilgilendirme yapmayalım

Sana güzel dostum. Ferrariye binen adama clio da güzel demek gibi bir şey seninki. Biri native dan bile daha iyi görüntü veriyor, diğeri görüntünün içine ediyor, hareketli sahnelerde titreme yapıyor, tel-kablo-ağaç yaprağı gibi ince detayları komple yok ediyor. Hayatında DLSS 4 kullanmadığın için evet güzel ama sana güzel.

FG da aynen var kanka bak şuan 7600 de FG kullanıyorsun.
sen şimdi clio'ya kötü mü demek istedin?

overrated af kart

Amd kartlarda fg var mfg yok. Yanlış bilgilendirme yapmayalım
Bu mantıkla S25 ultrada da 200MP kamera var, Redmi Note 12 de de. Birinde gerçekten hakkını veriyor, diğeri sadece var olmak için var. Bunun ayrımını yapmak zor olmasa gerek.

FPS sözde artarken akıcılığın artmadığı, kalitenin yerlerde gezdiği, çoğu oyunda desteği bile olmayan çakma bir teknolojiye var diyemeyeceğim kusura bakmayın.

AMD de yok yok zaten. FG var, AFMF var, FSR 3 var, RSR var, Anti lagg var ama hepsi işe yaramaz, içi bomboş, kullanıcının gözünü boyama üzerine laf olsun diye çıkarılmış teknolojiler. Kusura bakmayın ama kötüye kötü demeyi bilemiyoruz, iyiye de iyi derken fanboy oluyoruz.

Dileyen çöp kovasından devam edebilir, ben iyi hangisiyse o taraftayım. Yarın CPU da olduğu gibi toparlarsa o zaman da AMD deriz ama şuan Nvidia dan şaşmamak gerek.

Hocam o kadar çıkmıyor maalesef sadece b580 yada 4060 yada 7600 var aklımda sizce
Sıfır alacaksan 4060 mantıksız 5060 bak. Ama 2000 koymaya kesinlikle değer bilgin olsun.

Geri