Yardım Nitro 16 Laptop dahili grafik birimi çalışmıyor

Noanow

80+
Reaksiyon skoru
18
Merhaba, laptopumda MUX Switch özelliği mevcut. Model: Acer Nitro 16 (RTX 4050 versiyonu).

Uzun zamandır NVIDIA ayarlarından "Only 4050" modunu kullanıyordum. Yakın zamanda bilgisayarıma HDMI kablosu takmam gerekti, ancak görüntü gelmedi. Hiçbir türlü çalışmadı.
Tekrar dahili grafik birimine (660M) geçmek istediğimde siyah ekranda kalıyor. Otomatik modda da aynı şekilde görüntü gelmiyor. İşlemcim Ryzen 5 7535HS, dahili grafik birimi ise Radeon 660M.
Sürücüleri DDU ile tamamen kaldırıp tekrar kurdum ancak sorun devam ediyor. Bu ayarı yapmamın nedeni, "Only NVIDIA" modundayken DisplayPort'un çalışmamasıydı. Bu durumla ilgili BIOS'ta da bir uyarı almıştım.
Şu an BIOS'ta NVIDIA Only olarak ayarlı ve HDMI çıkışı hiçbir şekilde çalışmıyor. Konuyla ilgili bilgisi olan veya benzer sorun yaşayıp çözüm bulmuş arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

bios u varsayılan yap kardom bızdıklamadan devamında da sistemde yüksek perf seç öyle dene bi

bios u varsayılan yap kardom bızdıklamadan devamında da sistemde yüksek perf seç öyle dene bi
Sistem zaten yüksek performansta. BIOS varsayılan olarak zaten "Otomatik" modda oluyor zannedersem. Optimus ve Otomatik modda başlatmayı denedim; ancak siyah ekranda kalıyor. Sadece "Only NVIDIA" modunda başlıyor.

Sistem zaten yüksek performansta. BIOS varsayılan olarak zaten "Otomatik" modda oluyor zannedersem. Optimus ve Otomatik modda başlatmayı denedim; ancak siyah ekranda kalıyor. Sadece "Only NVIDIA" modunda başlıyor.
kardo acer ı ara direkt onlar bi tuşlara bastırıyor pc kapalıyken öyle düzelir ancak

Aynı sorunu bende yaşıyorum şöyle çözüm buldum mevcut amd sürücüsünü kaldırdım daha eski bir s
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1. Kesin ve Stabil Çözüm

Bilgisayardan AMD’nin Adrenalin sürücülerini ve yazılımını tamamen kaldırın. (Temiz kaldırma için DDU önerilir).

Acer’ın resmi destek sayfasından şu sürücüyü indirin ve kurun:
AMD VGA Chip_M UMA v22.20.44.21

Adrenalin kontrol panelini kurmayın. Yüklendiğinde tekrar ekran kararma sorunu oluşuyor.

Bu yöntemle ekran gelmeme sorunu tamamen ortadan kalkıyor.

İki ekran kartı da sorunsuz bir şekilde geliyor.
1756287174100.webp

2. Alternatif Çözüm (Adrenalin Kullanmak İsteyenler İçin)

Daha eski Adrenalin sürümlerinde bu problem yaşanmıyor.

Eğer mutlaka Adrenalin kullanmak istiyorsanız, eski bir sürümünü kurmayı deneyebilirsiniz. Ben 24.1.1 i kurdum ve sorun yaşamadım.

Ancak yeni sürümlerde sorun devam ediyor, bu yüzden en güvenilir yöntem Acer’ın sağladığı resmi sürücüleri kullanmak.

Son düzenleme:
Aynı sorunu bende yaşıyorum şöyle çözüm buldum mevcut amd sürücüsünü kaldırdım daha eski bir s
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1. Kesin ve Stabil Çözüm

Bilgisayardan AMD’nin Adrenalin sürücülerini ve yazılımını tamamen kaldırın. (Temiz kaldırma için DDU önerilir).

Acer’ın resmi destek sayfasından şu sürücüyü indirin ve kurun:
AMD VGA Chip_M UMA v22.20.44.21

Adrenalin kontrol panelini kurmayın. Yüklendiğinde tekrar ekran kararma sorunu oluşuyor.

Bu yöntemle ekran gelmeme sorunu tamamen ortadan kalkıyor.

İki ekran kartı da sorunsuz bir şekilde geliyor.
Alıntıyı görüntüle

2. Alternatif Çözüm (Adrenalin Kullanmak İsteyenler İçin)

Daha eski Adrenalin sürümlerinde bu problem yaşanmıyor.

Eğer mutlaka Adrenalin kullanmak istiyorsanız, eski bir sürümünü kurmayı deneyebilirsiniz. Ben 24.1.1 i kurdum ve sorun yaşamadım.

Ancak yeni sürümlerde sorun devam ediyor, bu yüzden en güvenilir yöntem Acer’ın sağladığı resmi sürücüleri kullanmak.
teşekkürler hocam deneyeceğim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,219
Üyeler
192,648
Son üye
emrhdrsn3
Geri