Nvidia ve Tehdit Olayları

anlamak istemiyorsun herhalde 5090 ile 9070xt arasında dağlar var performanstta 5090 gücüne ihtiyacı olan onu alacak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

allah korusun tekellik her zaman kötü fsr açınca çamur oynamak istemiyorum
sabah öglen akşam konussan anlatamazsın ellerindeki amd kartlart nvdianın rt ve dlss sini yakalayamıyor bile

üstüne amd 9000 serisi ile 6000-7000 serisini öldürmüş bir firma artık eski bol kese amd yok bügün daha gördük amd 8 gb ekran kartını savunuyor ve redstone sadece 9000 özel diyor komedi resmen

5.51 e kadar tüm forum izlemeli

sabah öglen akşam konussan anlatamazsın ellerindeki amd kartlart nvdianın rt ve dlss sini yakalayamıyor bile

üstüne amd 9000 serisi ile 6000-7000 serisini öldürmüş bir firma artık eski bol kese amd yok bügün daha gördük amd 8 gb ekran kartını savunuyor ve redstone sadece 9000 özel diyor komedi resmen

amd fsr 3 tüm kartlara verdi diye iyi dedik bu videoyu izledim artık diğer seriler fsr 3 ile çamurlaşmaya devam

bide bana fanboy diyen amd fanboyu 5090 ile 9070xt yi karşılaştırıyor

2. Sebep: Kas gücüne değil teknolojilere odaklanıyorlar.
Nvidia kas güçü olayını 30 serisinden sonra saldı. 3060 zamanında çok sevilen ve sevilmeyi hakeden bir karttı. Gerçekten zamanının en iyi giriş-orta seviye kartıydı. Ayrıca 12 GB Vrami vardı. Vrami hayli hayli yetiyordu. Fakat Nvidia bu başarıdan sonra iyice saldı. 3060 ve 4060 neredeyse aynı seviye kartlar. Tabii ki aralarında birkaç fps olabiliyor fakat bu fps farkı 10'u geçmiyor. Ayrıca 4060'da olan teknolojiler zaten 3060'da da var.

Geçen bir konuda bahsettim aynı yorumlar ard arda geldi. Birileri gülüp geçti ama haklı çıkmış oldum.
MFG saçmalığında sahte karelerden bir şey olamayacağını anlattım. Lossles indirirsin al sana mfg
3060/4060/5060 serileri nanomatrik anlamda aynı kartlar yani bugün 2080ti ile 3080/3090 ile 4060ve üzeri kartlarla oynanmayacak oyun yok.
Adamlar 8GB kartı 5050ye vereceklerine gittiler 5060a verdiler.

Önemli olan saf güçtür. MFG ile sağa mı solamı tahmin edemeyeceği için doğru bir teknoloji değil. 60fps olsun akıcı oynasın yeter

Geçen bir konuda bahsettim aynı yorumlar ard arda geldi. Birileri gülüp geçti ama haklı çıkmış oldum.
MFG saçmalığında sahte karelerden bir şey olamayacağını anlattım. Lossles indirirsin al sana mfg
3060/4060/5060 serileri nanomatrik anlamda aynı kartlar yani bugün 2080ti ile 3080/3090 ile 4060ve üzeri kartlarla oynanmayacak oyun yok.

Önemli olan saf güçtür. MFG ile sağa mı solamı tahmin edemeyeceği için doğru bir teknoloji değil. 60fps olsun akıcı oynasın yeter
kral saf güç çok daha önemli ama oyun optimizasyonu yapılmıyor ve bundan 10 yıl sonra çok işe yarıyacak mfg elimizde ki kartı değiştirmek zorunda olmadan oyun oynayabileceğiz

sana kötü bir haberim var adamlar mfg açık halde geçikmeyi yarı yarıya indirdigi bir teknoloji var ismide reflex ve 2.cisi geldi

kral saf güç çok daha önemli ama oyun optimizasyonu yapılmıyor ve bundan 10 yıl sonra çok işe yarıyacak mfg elimizde ki kartı değiştirmek zorunda olmadan oyun oynayabileceğiz

O yönden haklılık payı var amenna. Demek istediğim yeterli kas gücü olduktan sonra gerisi gelir.
Başıma geldiği için yazıyorum çok eski Ati radeon kartım vardı sanırım 1gb vram vardı emin değilim neyse resident evil 5 çıktı benimki açmadı 2gb vram lazım denildi. Bende bir Rusun yaptığı .ini dosyasını koydum klasöre birden açtı ve oynadım :)

Bi bakarsınız çeşitli lossless gibi optimiasyon uygulamaları çıkar bu durumlar dahada rahatlar.

İnsanlar 2000metrekarelik alana 4000bin metrekarelik bina yapmak istiyor 5000serisi ile. Donanımsal olarak mümkün değil ama yazılımsal olarak MFG ile mümkün oluyor. Ama senin alanın halen aynı unutma.

sana kötü bir haberim var adamlar mfg açık halde geçikmeyi yarı yarıya indirdigi bir teknoloji var ismide reflex ve 2.cisi geldi

Bu güzel gelişme evet az çok bilirim reflexi. Umarım dahada iyi olur.

+Ekleme DLSS FSr başarılı teknolojiler. Ama oyun firmaları artık kendini RTX/DLSS gibi teknolojilere dayadı. Mesela eskide oyun çıkardı bahsettiğim gibi RE5 diyelim ama oynanırdı çok nadir hatalar olurdu ve oyunu etkilemezdi.

Şimdi sürüyle yama olmadan oynanıyor hiç alanım dağil ama Stalker indirdim geldiği gibi bir baktım 3060 kartımla 40fps ile 115fps arası gidip geliyor canlı yayında bazı oyuncular oynayamadı.Şuan nasıl bilmiyorum.

Bazı teknoljilerinde böyle götürüsü var

Son düzenleme:
o dediginiz bitti haberiniz olsun amd 9000 özel fsr 4.0 ve amd redstone 9000 özel 7000-6000 e yok nvdia ne olursa olsun dlss 4.0 ı rtx 2000 e akdar tüm kartlra verdi
amd nin verdiği sadece donanım eksikliği yüzünden yeni çip geliştirdik diye beyanda bulundu. ve nvidia dlls 4.0 ı vermedi dlls 2 yi güncelledi sadece çoklu kare oluşturma falan yok diğer kartlarda sadece 5000 serisinde var ve ayriyeten de kare oluşturmayı modla diğer kartlarda açıp yapabiliyorken kendisi bunu açtırmadı 40 serisi altına

Paranın değeri yüksek olan ülkelerde ki editörler Nvidia'ya karşı durup, sana mı kaldık ulan diye resti çekip kendi paramızla ürünü alır, eğrisi doğrusu neyse konuşuruz, bizi destekleyenler sayesinde yine paramızı kazanırız. Sizin bedava inceleme ürününüze mi kaldık diye tepki göstermezlerse cidden ılıklardır. Bizim gibi 3. dünya ülkeleri siz ne dersiniz öyle olsun Nvidia paşa diye takılmaya devam eder muhtemelen.

Tekellik kötü, sonuç olarak hepsi yabancı firma kimse kullanıcının dostu değil. AMD tekel olursa yeni Nvidia olur. Rekabet olmalı.
Tabii ki de. Rekabet olsun zaten ama adam gibi rekabet olsun. İnsanlar hangi kartı alacağını şaşırsın. Yeni özelliklerle gelsinler. Ben bunu istiyorum şahsen.

Tabii ki de. Rekabet olsun zaten ama adam gibi rekabet olsun. İnsanlar hangi kartı alacağını şaşırsın. Yeni özelliklerle gelsinler. Ben bunu istiyorum şahsen.
5 Haziran'da göreceğiz bakalım neler oluyor. 5060 ile berbat bir iş çıkardı NVIDIA bakalım AMD nasıl yapacak.

6000 ve 7000 serisi ölmedi ki taş gibi kartlar var fsr açmaya ne gerek var.

Ayrıca donanımda olan bir şey ile fsr 4 çalışıyor adamlar nasıl eski nesile getirecek? Mesela multiframe nvidia bir önceki nesile getirebilirdi ama getirmedi çünkü millete eski kartlar ile yeni nesil aynı olan kartları başka türlü kekleyemezdi. Multiframe de leş gibi çalışıyor zaten orası ayrı ki bunu amd fsr çıktığından beri kaynak kodlarında var eğer bir kaç yıl önce redstone'u çıkarsalardı multiframe'i ilk amd de görecektik.

adamlar çok güzel göz boyadılar sunumda yok 5070 4090 gücünde vs sonuçlar bir geldi bakıyoruz 4090 ile 5090 arasında kayda değer bir fark bile yok.

amd tarafında 7000 ve 9000 serisinde ise 7900xtx ve 9070xt benzer kartlar ama esktra özellik var en azından. Red stone geldiği zaman oyuncuların nvidia tercih etmesi için geriye sadece reflex ve rtx kalıyor onun da benzerini çıkartılar zaten ki fsr'ın gelişmesi dlls'ten daha iyi olacak bence çünkü bazı oyunlarda şuan fsr 4 dlls4'ten daha iyi çalışıyor. Rtx konusuda rt çekirdeklerini doldurmuşlar ama rt destekli oyunlar nvidia ile anlaşmalı oluyor ordan artısı var ve amd'nin rt optimizasyonu iyi değil.

Hepsi bir yana fiyatı uygun olsa yine aynı kartı çıkartsınlar sorun değil 5070ti 30-35k civarı olsa. 5070 20k. 9070xt 25-30k

belki süper serisi çıkınca fiyatları dediğm rakamlara iner tabi dolar yerinde durursa

5090 alacak param var merak etme şuanki sistemim de üst düzey zaten konu o değil sen almıyorsan başkası alır
Valla alan pek görmedim ben, var mı senin çevrende? Performansı güçlü olsa da fiyatı performansını geçince bir esprisi kalmıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,829
Üyeler
183,906
Son üye
GamerRac00n
Geri